věk nehraje roli nebo jo?

chci se zeptat je mi 16 let ajsem vzrušený hledač ale je to povolený hledat v 16ti bez dospělého dík můžete napsat i vy v kolika jste začali? docela by mě to zajímalo

v kategorii Lovci historie, nálezy a určování, založil honz@ 21.7.2011 18:30

vzrušený bývám u něčeho jiného :-D ale k dotazu-myslím si že můžeš sám hledat od doby co uneseš detík a rodiče tě pustěj ven samýho..na detík žádné papíry jako řidičák nepotřebuješ, ani zbroják. Akorát musíš vědět kam až můžeš zajít atp..v tomto ti nijak moc ale neporadím-jelikož sám jsem teprv nedávno začínal a to už mi je 37 (nebo teprve?přeberte si to jak chcete :-D )

Začínal jsem v 15 ;-)

Hmm já začal před pár týdny a je mi zatím jen 49 :-D

z veku nic nerob ja hladam a je mi 10 samozrejme zo strykom ne uplne sama :) mam Fisher 1236 a Pro Pointer Garret a celkom sa mi dari . vcera za 3hod. 2 mince jedna 1906 a druha 1910 a jeden medeny prstienok ;-)

Je mi 64 a nikdy jsem nehledal. Tak vidíš, na věku nezáleží. :-D :-D :-D

Ja mám 41 a hľadám s prestávkami 6 rokov 8-)

je mi 19 a hledam od 17ti 8-) 8-) ;-)na veku nezalezi. jen se musis chovat slusne a nehledat na mistech kde se nesmi

dík za rady ale co když mě čapnou

tak budeš v hajzlíku.... co chceš slyšet...

Tys chtěl asi vědět, jestli je nějak oficiálně věkem omezený hledání, že? Není... Hledání totiž zatím není v zákoně nijak konkrétně upraveno. Platí ovšem ostatní zákony - nesmíš se hrabat na archeo lokalitě, CHKO by ses měl ideálně vyhejbat, abys neničil chráněný kytičky, hulvátství je kopat na osetém poli a pod... V ideálnim případě bys měl mít k hledání povolení od majitele pozemku, ale moc lidí to asi až tak neřeší. Prostě jednoduše - chovat se rozumně a slušně. Pokud možno na sebe moc neupozorňovat a bude to v suchu. Většina z nás se tím řídí. Pokud narazíš na blbce, bude to pro tebe nepříjemnost i kdyby ti bylo o 20 let víc... :-)

mě je 12 a začal sem v 11 takže taky doufá že na věku nezáleží :)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru