Vysílačky

Chtěl bych se zeptat jestli má někdo zkušenost s použitím vysílaček při hledání, popřípadě jaké používáte.

v kategorii Lovci historie, nálezy a určování, založil Filda 16.2.2012 20:17

me tedy zadna vysilacka zadny nalez neprinesla,
a vetsinou chodime na viditelnost takze si piskneme

vesmes v levne tride chodi vsechny PMR stejne
a bez koncese ti vlastne nic jineho do ruky ani nepatri

jinak exp. OK1TRD a ted nove OK1LB
par kolegu tu bylo tak je timto zdravim

Přesně tak,PMR pásmo je povolené a to samé je CB pásmo.PMR jsou menší a vysílají na větším kmitočtu (446MHz),ovšem jakákoli zástavba jim nedělá dobře,na rozdíl od CB (27 MHz),které ji přeskočí.Ale stejně nejsi od kolegy nikdy tak daleko,aby jsi na něj neviděl.
Vlastně nevím,k čemu bys vysílačku potřeboval.Když ty nebo kolega něco najdete,vždy si to ukážete,až se sejdete...NO NI :-)
PS:mám doma obojí,PMR občas beru do lesa na houby,abychom se neztratili a svolali,na hledání jsem je ještě neměl.

Zdravím.Jsem OK7RS myslím že ke hledání je vysílačka jen zbytečná zátěž.Namísto hledání akorát musíte furt čumět jestli vám náhodou nevypadla a kolco kvůli tomu přehlídnete. S pozdravem Radim.

K vysílačkám asi z jiného úhlu pohledu. Jelikož chodím často s archeology do lesních archeo lokalit, kde se provádí průzkum například s deseti kolegy, kteří mají detíky, tak v zájmu věci je vysílačka příjemnou potřebností. Při každém nálezu, který (možná) stojí za zaměření, by se buď hledač, nebo archeolog zbytečně naběhali "sem a tam" při vzájemném upozornění na nález, respektive při vzájemnémse hledání, vše potažmo převážně v silně nepřístupném kopcovitém terénu. Není to tedy zbytečná zátěž, ale moc šikovný pomocník. Sám mám nově mobil, ve kterém je i vysílačka i GPS... :-P

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru