Výskyt mincí Leopolda I.

Zdravím, jelikož sbírám mince Leopolda I., tak jsem se rozhodl udělat takovej menší soukromý výzkum, kde všude se tyto mince vyskytují a v kterých částech naší matičky země se jich nachází nejvíc. Tímto vás, co jste někdy našli, nebo najdete nějaké kolečka Leopolda, prosím, aby jste mi na mail michyy4@seznam.cz poslali nálezové okolnosti. To znamená: místo nálezu(nejlépe souřadnice), nejbližší město nebo vesnice, typ mince(např.15 krejcar), ročník a pokud možno i mincovna. Když si nebudete u něčeho jistí, tak můžete minci nafotit a poslat místo zkoumání co je to vlastně za minci fotku. Informace jsou jenom pro mé soukromé účely a nebudou nikde zneužity. Budu vděčný za každou informaci, která mi pomůže:).
Michy

v kategorii Lovci historie, nálezy a určování, založil Michy 30.8.2010 20:22

Razovský poklad (Bruntálsko) v 70tých letech byl při výkopu kanalizace objeven džbán s cca 1200 mincemi Leopolda I. Vím to, protože můj otec tam jako kluk koukal na ten bagr a když vyhodil lžíci se spoustou zelených koleček tak to spolu s kamarády nacpal do slamáku a odnesl domů. Ještě ten večer ale po obci jezdila SNB a zvonila na rodiče kluků aby mince odevzdali. Nález se odehrál v místě staré hospody, ale nevím jak dlouho tam stála.

No tak to je pecka :-D od roku 2007 chodím a vždy si říkám ze do rázové musím zajet mrknout. .jsem rozený liberecak.v dětství jsem tam s rodiči jezdili.mamka pochází z Horního Benesova a táta je z Rázové.v tech sedmdesátých letech co se kopnul ten poklad tak tim bagristou byl můj táta 😁 ne jen malí kluci odešli ten den domu s pár koleckama 😁 a posléze odevzdala černé volze co si to přijela vybírat. ;-)


Zpět do chatu

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru