X-Terra 705 poradíte prosím...

Chtěla bych Vás někoho poprosit koupila jsem si tento detektor jsem začátečník a jsem z toho úplně blázen ač si návod čtu tak nevím co a jak ohledně nastavení.Kdyby jste mi mailem třeba poradili pár věcí či pokud by byl někdo z okolí Mladoboleslavska,Českolipska a mohl by osobně poradit,Díky moc :-)

v kategorii Detektory - netříděné, založil 3A 28.4.2011 15:51

Myslim, že stačí přečíst manuál, ale nechci rejpat... :-D Jinak odrušení el. rušení skoro nepoužívám, pokud nejsem blízko vedení... Naopak ground balancing je dobrý vypumpovat minimálně po každý změně půdního charakteru. S citlivostí chodim kolem 26 a allmetal bych pro začátek klidně vypnul, tj. nechal jen mód pro ostatní kovy, tj. 1 myslim. Jinak souhlas s Kojotem...

ale notak, se někdo zeptá, a to je dobře. Vem si že každej nejni jako každej, a pomoct bez keců... já terezku neumím, tož kluci...

Každopádně děkuji za každou radu co jste napsali,myslím že to nastavení co je v manuálu mám dobře,jen mám za to že vy máte trochu něco jinak,nebo je normální že pípá na vše a já kopu jak blázen ale krom plechovek apod nic. :-/

Myslím,že chyba není v detektoru,ale v obsluze. ;-) :-P :-P :-P

Já neřekla že je chyba v přístroji,ale chtěla jsem jen poradit když si s tím nevím rady.

popiš prosím trochu více Tvůj problém a pokusím se pomoct.....pípá na všechno, pokud je zapnutý v režimu AM (all metal - všechny kovy)- pak se dá zhruba poznat co je v zemi podle tónu a podle čísla na displeji, pokud nechceš aby Ti pípalo např. železo tak se musí přepnout do režimu diskriminace - to tlačítko s čísly 1,2,3,4 a pak již nebude pípat všechno, i když například velké rezavé železo zapípá stejně a to i s vysokým číslem - to se stane ale 99% detektorům. Ty módy 1,2,3,4 jsou už nějak přednastaveny, takže se podívej do návodu a vyber ten, který Ti podle Tvojeho mínění bude nejlépe vyhovovat a zkus hledat v něm. Kopat bordel budeš stejně i kdyby to byl detektor za 100 000,- to je daň za ty dobré nálezy. Kdybych to měl odhadnout, tak na jeden normální nález (mince apod) je 20 vykopaných sajrajtů jako jsou folie, nábojnice, zrezlé železo apod....tak nevěš hlavu.

Podle mě je hodně dobrý skóre 6:1, teda na 6 bordelů je ten sedmej nebordel. Ono oboje má svoje, čím míň kopeš, tím víc chodíš..., čím víc chodíš, tím víc signálů, a tím zase víc kopeš. Prostě si nevybereš. Je to jako v životě, nikdy nevíš, a když víš co musíš, a seš si jistej/jistá, tak to právě je doklad toho že nevíš nic... (řada lidí právě na tomhle zduřelim "já vim" trvá). to Patrosos: to je dobře že si řekl že pomůžeš. Mě tady taky pár lidí pomohlo, a pár lidí mě vopralo. Proto mi to připadá tady normální. Ideální svět totiž nejni, jinak by nikdo nic neztrácel a i ty největší esa by našla leda kulový s přehazovačkou. Pokud by teda nešla, ta esa, na krev na áčkovejch lokalitách...

No přepínala jsem to na tu 1 nebo AM zezačátku,ale nevím jestli mám nějaká špatná místa,protože už jsem vykopala snad milion děr a vůbec nic jen ten bordel,proto mi to bylo divný.A ten ton mi přijde pořád stejnej rozdíl poznám jen asi výšku tonu podle toho jak to je hluboko.Tak nějak jsem si to představovala jednodužší,ale nevzdávám to ono to snad časem přijde,ale chtěla jsem vědět zda něco náhodou nedělám právě špatně.

Dobrý je taky vyrazit s někym dalšim s detektorem, a nad dírou (před kopáním) ať řekne i druhej svůj názor. Posloucháš tón, pamatuješ si, kopeš.... a zkus si říct dopředu: tak te´d si myslím že to je tohle, třeba ta folie. Vykopeš to, a vidíš. A tak pořád dokola, až najednou skóre bordel/nebordel se zlepšuje. Tím se postupně zpřesňuješ, Doporučuju nějaký sluchátka, jde to s nima líp, a člověk je pak víc v klidu....

To 3A: myslím, že jsi měla o práci detektoru kovů uplně jiné představy? Pokud najdeš čas, zastav se u nás v Jílovém. Mohu tě alespoň protáhnout po polygonu. Uděláš si představu o rozlyšení detektoru a toho co je a není možné vyhodnotit s mašinkou jako je Terra 705.

Taky kopu bordel,ale né 1:6 ale tak 1:25....někdy nenajdu vůbec nic zajímavého,a myslím si,že to neni ani detektorem a ani obsluhou,ale lokalitou...kde nic zajímavého není-nic zajímavého nevykopeš...neboli..kde nic není,ani detík nic nebere.. ;-)

Pro Elmara:No myslela jsem že to půjde líp,ale na druhou stranu mám to s manželem jen pro radost vždycky mě to zajímalo(jako něco hledat),ale nevěděla jsem o tom nic.Nikdy nic nevzdávám a vím že to půjde zatím jsem vždycky zvládla vše a byli to i jiný takový chlapský věci.Mám to jen trochu těžší protože ještě sebou táhnu malýho syna(1rok)Až něco najdu budu z toho mít opravdovou radost. :-)

Zvolil bych pro začátek nějaké políčko i když teď už jsou asi všechna oseté a nebo louku. V tom aby byl čert aby jsi alespoň nějaké kolečko nevyloupla. Jsou i místa kde je to s tím odpadem naopak ;-)nic, nic a pak něco pěkného-odpadu minimálně. Naštěstí dříve lidi nebyli asi takový bordeláři jako dnes. Mám taky 705ku a nemůžu si stěžovat-zatím mi tenhle detektor nejvíce sednul i když nějaká muška by se taky našla :-D

výška tónu se mění ne s hloubkou, ale s druhem kovu. kdyz mas zapnutou jednicku, tak budes kopat daleko mene bvordelu, ale budeš kopat nějaký pořád

Tak konečně,našla jsem snubní prsten jsou na něm monogramy a datum z roku 1938 nějakej knoflík ale to nevím jak a jestli je starej a ještě něco ale nevím co to má být.Mám to přeplé na 2 včera to nebralo železo a dnes mi na ní pípalo i železo snad se v tom pomalu začnu orientovat.Každopádně mě to potěšilo,jinak ještě jednou každému děkuji,jsem ráda že to má člověk s kým probrat :-)

No jo, moje škola, zlatý ručičky.... jen tak dál... tak a teď lupu, gůgl, a nastudovat puncy... od toho tady jsme, my prostí kopáči šrotů a obveselovači pravých hledačů :-) :-D

Ještě se zeptám dá se nějak zjistit až budu nacházet nějaké věci o co jde jak je to starý a tak?Jako že bych se měla vždycky kde poradit,zeptat? :-/

Doporučuju poslat na mail tohohle webu tvůj nález - třeba ten prsten nebo co nevíš co je... Otevře se ti sekce secret, kde uvidíš nálezy ostatních. No a potom doporučuju sledovat nálezy ostatních a jejich určení v diskusi - totiž uděláš si tak dobrou představu, co se tak v tý zemi nachází, jak je to cca starý a o co jde... Pak se ti nestane, že bys třeba vyhodila nějakou zajímavou věc (třeba kus jehlice) z neznalosti. Spousta nálezů se dost často opakuje (víčka z fajfky, specifický knoflíky, ...) No a samozřejmě, pokud nevíš co to je a je to zajímavý - nafotit (s měřítkem) a poslat sem nebo na konkurenční web. On už to někdo určí... Nebo sama hledat na netu a leccos taky dohledáš...

Ohledně toho kopání bordelu... Je všude a kopu ho pořád. Nejde to 100% eliminovat, že by člověk kopal jen zajímavý věci. Pokud budeš málo eliminovat, budeš kopat bordel. Pokud budeš moc eliminovat, budeš přecházet zajímavý nálezy... Třeba ti bude pípat zinek a může to být kus bordelu - plechu nebo taky odznáček... Záleží dost na lokalitě. To chce si časem osahat... Ze začátku je možná lepší zkoušet to někde, kde zem neni tolik znečištěná...

na začátek je lepší počkat, až to nebude začátek... a pak už to de.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky