začátečníkova depka

Chtěl bych si tady vyventilovat svoji skepsi nad vlastní neschopností a zalamentovat si. A od vás bych chtěl samozřejmě politovat a uchlácholit.

Vysněný detik jsem si koupil před Vánoci. Za ty dva a půl měsíce jsem stihl být venku, tak 25-30x á 3-4 hodiny, takže slavím nějaké kulaté jubileum 100 hodin. První vycházky byl bez nějaké přípravy - prostě pole, kopal jsem všechno. Podkovy, hřeby, hromady hřebů. Pak jsem zkusil "lesíky", tam asi mým nejčastějším nálezem byly zbytky brokových nábojnic. Desítky, možná už i stovka. Zkusil jsem změnit taktitku, načetl forum a pohroužil se do studia map a zkoušel vydefinovat nejperspektivnější lokality - staré cesty, zaniklé cesty, zaniklá místa, rohy polí, pole blízko vesnic, daleko od vesnic, koridory atd... Bez valného úspěchu. To, že jsem správně ukazují často nezahrabané, nebo ledabyle zakrýté díry po předchůdcích. Našel jsem dokonce i pár mincí. Mincí co nějaký hledač vkopal a zahodil. Tyhle a pak dva sežrané 1 hellery byly ty jediné mince co jsem za ty dva měsíce našel. Nebazíruji na mincích, potěšilo by mě i cokoliv jiného zajímavého, knfolík, odznak, cokoliv, ale prostě nic. Něco musí být špatně. Nemyslím, že bych byl úplný imbecil, že bych hodnotné signály neslyšel a nekopal, ale prostě nejsou.

No abych tento výlev ukončil nějakou filozofickou otázkou:
Je tedy ten úspěch dán pouze časem a nachozenými kilometry, nebo je v tom něco víc?

Zda a sílu.

Aleš

v kategorii Nezařazené, založil Alesk 10.3.2020 11:31

Čoveče, začátky jsem měl úplně stejné. Chodil jsem s bazarovým Garettem 250, něco občas padlo, ale taky žádná hitparáda.A jak jsem to změnil?
1) Výběr lokality - rozhodně není celá republika prochozená :-D. Samozřejmě, obligátní stará cesta z "města na zámek" či "tudy šel wehrmacht" už prochozené asi dost budou. Ale stačí se podívat na "kontaminace.cenia" a hledej ve svém okolí cesty, které dnes již neexistují, ale ještě v padesátých letech spojovaly jednotlivé vesnice. Rozhodně nejsou všechny prochozené. A v místním muzeu se určitě dozvíš ve kterém městečku v okolí se konávaly trhy, a pak si snadno odvodíš odkud tam mohli sedláci z okolí jezdit, a kudy. Pokud se cesta různě klikatila, stačí si tu mapu vytisknout, a za pomoci buzoly a azimutů se pak neztratíš ani v oraništi :-D. Dovolím si tvrdit že i obyčejná cesta která spojovala dvě políčka a nikam dál nevedla dokáže nějakou minci vydat. Protože na tyhle malé cestičky daleko od všeho uprostřed ničeho moc lidí nechodí. Wehrmacht ani kupci s měšci zlata po nich nechodili, jen prostí venkované co ztratili sem tam nějaký ten krejcárek :-D Takže nejsou pro dost hledačů dostatečně zajímavé.

2) technika - tady je to jednoduché, v okamžiku kdy jsem vyměnil 250ku za Noxe, přestal jsem domů tahat železo, a začal nosit mince.A to i z míst která jsem si před tím prošel. Přes to vlak prostě nejede, taky jsem si myslel že prostě stačí jakýkoliv levnější detektor, není to tak.


Zpět do chatu

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru