Zdraví - základ hledání detektorem

Zdraví - základ hledání detektorem. Přenáším problematiku mimo SEKRET chat. Založeno nové diskuzní téma.

v kategorii Lovci historie, nálezy a určování, založil Peking 25.11.2010 12:45

Pro silnější povahy průplachy přes nos.
Převzato z netu
Roku 1838 byla z kůry vrby bílé poprvé izolována kyselina salicylová, z ní pak byl roku 1899 synteticky připraven aspirin. Kyselina salicylová má analgetické a protizánětlivé účinky, potlačuje sekreci prostaglandinu a tlumí horečku. Na rozdíl od aspirinu však nesnižuje srážlivost krve a nedráždí žaludeční sliznici.

Netřesk střešní
Převzato z netu
Šťávu získáme vylisováním ze silných listů. Můžeme ji i zmrazit, protože léčivé účinky zůstávají zachovány i po rozmrazení. Šťáva z čerstvých listů léčí kožní nedostatky, lze ji použít na vyrážky a kuří oka. Hojí drobná poranění, dobře působí na malé popáleniny, hmyzí štípnutí, požahání od kopřiv, řezné rány a bradavice. Pokud chceme změkčit kůži kolem kuřího oka, necháme šťávu působit několik hodin, pak ho odstraníme.
Čaj z čerstvých listů podáváme při bolestech v krku, bronchitidě a zánětech v ústní dutině.

Správně, zrovna jsem ti chtěl navrhnout, aby sis tuto zdravotní poradnu založil. Jsem zvědav, jak se tohle téma ujme.

Zázvor
Převzato z netu
Zázvor v různých formách dodává jídlu aroma a současně pozitivně ovlivňuje naše zažívání a pomáhá odbourávat tuk. Aktivuje srdečně-cévní systém, pomáhá při žaludečních a zažívacích potížích, snižuje hladinu cholesterolu. Pálivá chuť zázvoru zahřívá tělo a je antibakteriální. Celkově působí proti nevolnostem, plynatosti a nadýmání. Rozpouští hleny, má protizánětlivé účinky a má pozitivní vliv na krevní oběh. Snižuje hladinu cholesterolu v krvi a v játrech a zvyšuje produkci žluče. S úspěchem se používá při kinetózách (cestovní nevolnosti) a těhotenských nevolnostech (jen v malém množství). Při chřipce a nachlazení pomáhají zázvorové koupele, napařování a čaj. Silice mírně dráždí, dezinfikuje a prokrvuje pokožku. Pomáhá při bolestech hlavy a stavech napětí.
Ale pozor – to zdaleka není vše - zázvor je totiž vyhlášeným afrodiziakem!
Inhalace vroucího silnějšího čaje prokrvuje sliznice a uvolňuje usazeniny v dutinách

Ženšen
převzato z netu
Ženšen je dnes po celém světě rozšířen jako prostředek doplňkové výživy. Ženšen bývá doporučován jako roborans, k prevenci stresu, pro neurastenické indikace, při cukrovce a též jako afrodiziakum. Oficiálně v současnosti platí názor že účinnost ženšenu nebyla vědecky prokázána a že jeho rozšířené užívání v populaci volá po rigoróznějším výzkumu jeho účinnosti a bezpečnosti[3]. Četnost nežádoucích účinků po užití ženšenu byla blízká placebu, přičemž nejčastějšími nežádoucími účinky byly bolesti hlavy, poruchy spánku a zažívací potíže. Dá se říct že závažnější nežádoucí účinky ženšenu lze prakticky vyloučit[4]. Jednotlivě byly prokázány různé léčivé účinky obsahových látek ženšenu

Protože víc hlav víc ví. Kapišto.
http://www.nasepenize.cz/tisice-leku-od-ledna-zdrazi-7958

A co třezalka? Královna mezi léčivkami u nás? A přeslička? aaa...aaaa další???? ;-)

Aspirin předchází metastázám rakoviny, možná i rakovině samotné. Asi potřebují odbyt, já raději vyrazím na vrbu, ve finále tentýž výsledek. Uvedeno v prvém příspěvku tohoto téma.

Ano zaslechl jsem v rádiu, jinak souhlasím s tebou.

Corylus avellana - líska obecná
Léčitelství:Sbírá se zejména list, méně často i kůra z mladších větví. List se sbírá v červnu a červenci, kůra těsně před rašením listů, tj. přibližně ve druhé polovině března. Listy se suší co možná nejrychleji, za umělého sušení při teplotách do 40 °C.
Listy obsahují silici, třísloviny, flavonoidy, glykosidy, sacharidy, myrcitrin, kvercitrin a další látky, v kůře jsou přítomny třísloviny, flobafeny a pryskyřice.
Obě drogy zklidňují střevní peristaltiku (např. při zánětech střev), působí protiprůjmově, močopudně, svíravě a zastavují krvácení, zevně ve formě koupelí se užívají při ekzémech a hemoroidech.
Pro vnitřní použití se líska připravuje obvykle ve formě nálevu (2 lžičky drogy na šálek vody), pro zevní pak ve formě odvaru. Droga působí velmi mírně, takže nejsou známi žádné kontraindikace ani nežádoucí účinky.
Informace v tomto odstavci čerpány převážně z: J. Janča, J. A. Zentrich: Herbář léčivých rostlin, díl 3.
Od Pekinga Líska obsahuje látky příznivě ovlivňující roztroušenou sklerozu. Podzimní jehnědy, jarní jehnědy a pupeny naložit do vodky 42% tinkturu požívat po lžičkách, pozitivně ovlivňuje nervy a nervová zakončení. Odvar jsem nezkoušel. Nechte však z jara něco pro včelky je to jejich jedna z prvních možností přírodní potravy po cukrové zásobě a samozřejmě látky z lístky se nacházejí ve světlém medu.

Léčivé síly břízy bělokoré
Léčivé síly břízy jsou lidem známé už po mnoho generací. Dříve se běžně sbírala míza stromu, tzv. březová voda. Kmen stromu se nařízl a přivázaly se k němu nádoby na zachytávání vytékající mízy. Tato tekutina se pak používala v lidovém léčitelství na mnoho neduhů. Protože samotná míza je poměrně koncentrovaná, pro přímou aplikaci je dobré ji naředit vodou. Dnes sbíráme především listy a pupeny, ze kterých se připravují čaje a odvary pro vnitřní i vnější aplikaci.

Léčivé účinky břízy při vnitřním užití
Odvar nebo nálev z listů užívaný jako čaj má silné močopudné účinky a je vhodný pro čištění a odvodňování těla, při snížené funkci ledvin, ledvinových kamenech a zánětlivých onemocněních močového měchýře. Čistící účinek břízy má význam i při kloubních onemocněních, jako je revma a artróza, dokáže tělo zbavovat škodlivých usazenin a zmírňuje otoky kloubů. Detoxikace organismu pomocí březového čaje má také příznivý vliv na stav naší pleti a pomáhá s léčením akné.

Bříza léčí naši kůži
Bříza dokáže léčit a zmírňovat i řadu kožních potíží, jako je vyrážka, akné, některé typy ekzémů, plísňová onemocnění a drobnější poranění kůže. Její léčivé účinky často využívají i lidé trpící lupy, příliš mastnou vlasovou pokožkou a nadměrným vypadáváním vlasů.
Tímto účelem je vhodný jak odvar z listů a pupenů, tak speciálně upravená březová míza. V lékárnách, některých drogeriích a specializovaných obchodech můžeme zakoupit výrobky s příměsí výtažku břízy, je však potřeba dbát na kvalitu, méně kvalitní produkty někdy obsahují mnoho nežádoucích syntetických příměsí a jen nepatrné množství březového výtažku.

Dříve se také běžně používala kůra břízy pro léčbu kožních potíží a kloubních nemocí. Z jejího odvaru se připravovala koupel nebo obklady na postižené klouby a kůži. Kůru břízy lze též nakládat do olivového oleje. Tento olejový výluh se aplikuje ve formě obkladů, stejně jako odvar z kůry, pupenů nebo listů.

Sběr a sušení březových listů
Vhodný čas na sběr listů je v jarních měsících. Listy břízy se sklízejí velice jednoduše, a to nejlépe drhnutím proti směru růstu přímo z větví. I jejich sušení je nenáročné a poměrně rychlé, stačí je pouze rozprostřít v tenké vrstvě v dobře větrané místnosti a občas provzdušnit o obrátit. Skladujeme je v uzavíratelné nádobě, nejlépe mimo dosah světla.

Recept na čistící čaj / nálev z břízy:
1 polévkovou lžíci sušených listů přelijeme 250 ml vroucí vody a necháme 10 minut odstát, přecedíme.
- čaj je vhodný jako součást čistící kúry, při revma a kloubních potížích, nedostatečnosti ledvin a zánětu močového měchýře, při akné a kožních potížích

Na závěr několik zajímavostí o bříze..
.. Bílé kůry břízy se před vynalezením papíru používalo k písemným záznamům.. zkuste to, můžete tak vytvořit například originální přání k narozeninám.

.. Dříve se mladá březová kůra používala i k výrobě oděvů a obuvi. Dřevo břízy je lehké a nepropouští vodu, vyráběly se z něj např. indiánské kánoe nebo střešní krytiny a izolace domu.
.. Bříza je ideálním stromem pro vysušování příliš vlhkých míst, od pradávna se proto vysazovala např. v blízkosti domů, jejichž zdi trpěly přílišnou vlhkostí, vzlínající z podloží.

Bříza je krásný, užitečný a léčivý strom, který nám může být pomocníkem a dobrým přítelem.. stačí proniknout do jejích tajemství..

--

použité zdroje: Léčivé stromy a keře podle bylináře Pavla
Od Pekinga, tunkturu si může vytvořit každý sám naložením kůry 1-3 letých výhonků v době rašení pupenů. Dostanete lék o nekolik set% levnější věřím, že i kvalitnější, než od výrobce. Alkohol na naložení nekupujte od žlutých - osobní znalost kvality. Nejlépe 42% vodka nebo Starorežná vodka. Z půl litru vodky i více jak tři různé tinktury, možno naředit kávovou lžičku do 1/4 l hrnečku čaje. dětem od 6 let by nemělo užívání vadit. Přípravu tinktur naleznete na Netu. Ahoj

Farma firmy zaznamenaly velké vítězství: Byliny a doplňky podle direktivy EU zmizí z trhu
Zdraví, jeden z největších kšeftů musí být finančně pod kontrolou 09.01.11 Heidi Stevenson
Není to ještě hotovou věcí, aspoň ne tak docela. Pokud si ceníte svého přístupu k bylinkám, nebo pokud se zajímáte o přístup k vitaminům a dalším doplňkům, tak prosím jednejte. I když se vám tyto otázky zdají být bezvýznamnými, vezměte v potaz lidi, pro které nejsou. Mělo by jim být upřeno právo na léčbu a udržování zdraví podle jejich volby?
ANH byla v boji s tím aktivní. V současné době jde k soudu v rámci pokusu zastavit zavedení THMPD. Můžeme jen doufat, že uspějí, ale nedávná historie ukazuje, že tyto bastardy nezastaví žádná právní klička. Nemůžeme si dovolit sedět a čekat na výsledky této snahy. Musíme na jejich úsilí pohlížet jako na součást celku, ve kterém každý z nás hraje svoji roli.
________________________________________
Je to téměř hotové. Budeme svědky zmizení bylinkových přípravků, a schopnost bylinkám je předepisovat bude ztracena také. Velké farma firmy téměř dosáhli cílové pásky své desítky let trvající války ve snaze zlikvidovat konkurenci. Od 1. dubna 2011 – za méně než 8 měsíců – se prakticky všechny léčebné byliny stanou v Evropské unii ilegálními. Přístup Spojených států je trochu odlišný, ale má stejné devastující účinky. Lidé se stanou pouze žumpou pro všechny sračky, které se farma firmy a agro firmy rozhodnou na nás hodit, a nemáme jinou možnost, než zaplatit jakoukoliv cenu, kterou si řeknou.
Farmafirmy a agrofirmy téměř dokončily svůj pochod za převzetím každého aspektu zdraví, od potravin, které jíme, po způsob, kterým o sebe pečujeme, když onemocníme. Nepochybujte o tom; toto převzetí nám jistě ukradne již i ten poslední kousek zdraví, který nám dosud zbyl.

Začne to prvního apríla příští rok
Jako nejodpornější aprílový vtip všech dob byla 31. března 2004 (1) zavedena Evropská směrnice o produktech tradiční herbální medicíny (THMPD). Ustavila pravidla a regulace pro používání bylinných produktů, které se předtím prodávaly volně.
Tato direktiva požaduje, aby všechny bylinné přípravky povinně prošly stejnou procedurou, jak farmaka. Nečiní rozdílu, jestli byla daná bylinka běžně používána tisíce let. Náklady na ni jsou mnohem vyšší, než si většina výrobců, mimo velkých farmafirem, může dovolit, kdy se náklady u jedné bylinky odhadují na 80,000 až 120,000 liber, a kdy každá bylinka směsi musí být prověřena odděleně.
Nezáleží na tom, jestli se bylinka bezpečně a účinně používala tisíce let. Bude považována za lék/drogu. Samozřejmě, že do toho mají bylinky daleko. Jde o přípravky vyrobené z biologických zdrojů. Nemusí být nutně vyčištěné, protože to může změnit jejich vlastnosti a účinnost, stejně jako u potravin. Jde o pokřivení jejich povahy a podstaty bylinkářství, aby se s nimi zacházelo jako s drogami. To samozřejmě není problém pro velkými farmafirmami ovládané EU, která do své ústavy zakotvila korporatismus (jinými slovy fašismus – p.p.).
Dr. Robert Verkerk z mezinárodní aliance přírodní zdraví (ANH) popisuje problém požadavku vyhovění bylinných přípravků kritériím jako u léků takto:
Dostat klasickou herbální medicínu z neevropské kultury tradiční medicíny přes registrační systém EU je jako snažit se dát krychli do kulaté díry. Regulační režim ignoruje specifické tradice, a tím nebyly přijaty. Takové přijetí je třeba okamžitě, pokud tato direktiva nemá diskriminovat neevropské kultury a následně tak porušovat lidská práva. (2)

Obchodní právo
Aby člověk nejlépe pochopil, jak se něco takového může dít, musí vidět, že v centru tohoto kroku bylo obchodní právo, aby dostalo všechny aspekty jídla a medicíny pod kontrolu velkých farmafirem a agrofirem.
Pokud jste sledovali, co se dělo ve Spojených státech u čerstvého mléka, a tvrzení FDA, že jídlo se mávnutím kouzelného proutku stává drogou/lékem, pokud má zdravotní účinky, mohli jste si povšimnout, že Federální obchodní komise (FTC) byla součástí tohoto procesu.
Než aby zacházeli s potravinami a medicínou jako s problematikou lidských práv, zacházeli s nimi jako s obchodní otázkou. To je přáním velkých korporací, které se chtějí zaměřit na zákony o potravinách a bylinkách, a nikoliv přáním a potřebou lidí. Je to toto pokřivení, které vyústilo v to, že FDA pronášela odporně absurdní výroky, jako když tvrdila, že ořechy se doslova stávají drogou zkrátka proto, že se o nich tvrdí, že jsou zdravé.
Cílem toho všeho je učinit svět bezpečným pro megakorporace, aby mohly volně obchodovat. Potřeby a zdraví lidí prostě v jejich úvahách nehrají roli.

Jak s tímto zásahem do našeho zdraví a blaha bojovat
Není to ještě hotovou věcí, aspoň ne tak docela. Pokud si ceníte svého přístupu k bylinkám, nebo pokud se zajímáte o přístup k vitaminům a dalším doplňkům, tak prosím jednejte. I když se vám tyto otázky zdají být bezvýznamnými, vezměte v potaz lidi, pro které nejsou. Mělo by jim být upřeno právo na léčbu a udržování zdraví podle jejich volby?
ANH byla v boji s tím aktivní. V současné době jde k soudu v rámci pokusu zastavit zavedení THMPD. Můžeme jen doufat, že uspějí, ale nedávná historie ukazuje, že tyto bastardy nezastaví žádná právní klička. Nemůžeme si dovolit sedět a čekat na výsledky této snahy. Musíme na jejich úsilí pohlížet jako na součást celku, ve kterém každý z nás hraje svoji roli.
Je to na nás – na každém z nás – abychom jednali. Pokud žijete v Evropě, pošlete prosím dopis nebo zprávu svému členu Evropského parlamentu. Na této stránce zjistíte, kdo je vašim poslancem a kontaktní informace (dosti naivní, protože parlament nerozhoduje o ničem, rozhodují nařízení nevolených komisí, takže jen matení veřejnosti – p.p.). Pak pošlete dopis, kde je jednoznačně uvedeno, že silně podporujete akce ANH v rámci pokusu zrušit zavedení THMPD a že doufáte, že se také postaví na podporu lidských práv volit bylinnou léčbu.
Pokud máte problém napsat dopis, klikněte sem na vzor (v univerzálním formátu rtf), navržený ANH. Klidně ho použijte.
Denice Delay tento dopis laskavě přeložila do španělštiny. Díky!
Pokuste se představit si, že stojíte před svými dětmi a vnoučaty, která se ptají, proč jste to neudělali. Jak jim řeknete, že vás moc nezajímalo jejich blaho? Jak jim řeknete, že bylo důležitější sledovat poslední podvodnou reality show v televizi, než věnovat čas napsání jednoduchého dopisu?
Pouze aktivním protestováním lze tuto šaškárnu proti našemu zdraví zastavit. Pokud budeme nečinně sedět, pak se to stane. Naše právo na ochranu svého zdraví a zdraví našich dětí visí na vlásku. Pokud se zajímáte o blaho svých dětí nebo vnoučat, pak musíte jednat. Promluvte, protože nyní nastal okamžik pravdy. Můžete sedět a nedělat nic, nebo se vyjádřit.
A pak promluvte se všemi, které znáte. Řekněte jim, že je čas jednat. Opravdu není času nazbyt.

Я понимаю, что вы написали, но я не вижу ссылку .. ;-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru