Baterie

Pro všechny,kteří používají dobíjecí baterie 1,2 voltu

Ahoj všichni,

nastal čas,kdy i já jsem musel pořešit nákup nových baterií.Ty staré prostě již nedržely kapacitu,samy se začaly trochu více vybíjet.Zkrátka rok a půl používání,při mé frekvenci hledání,tj.zhruba  dvakrát týdně se na nich podepsalo.A to vydržely celkem dost,vezmeme-li v úvahu jejich skoro takřka extrémní vybíjení-používám je v Tessorro Tejon a rychlé nabití.To také baterkám nikterak nesvědčí.

Pořídil jsem tedy nabíjecí baterie nové a udělal jsem jedině dobře,když jsem pořídil ENELOPE PRO  2500 mah od Panasonicu.Dříve jsem měl Panasonic 2700 mah,vhodné do fotoaparátu.

Tyhle Enelope Pro jsou též NiMh,ale jsou přitom zcela jiné-mají tedy menší kapacitu,ale to zas tak mnoho nevadí.Jsou velice vhodné do zařízení,která kladou nároky na výdrž a proudy.Před použitím jsem je vybil a opětovně nabil na maximum za použití automatické microprocesory řízené nabíječky o nabíjecích proudech 700 mah.

Již po prvním spuštění detektoru mne udivilo 5 pípnutí.To znamená zhruba 80%,90%energie,u těch předešlých to bylo maximálně 4 pípnutí.Ty předešlé se vybíjely rychleji,na 2 pípnutí-zhruna 30%energie jsem se průměrně dostal po 6 hodinách provozu detektoru.U Enelope Pro jsem se dostal na tuto úroveň po 8 hodinách,což je solidní výkon.

Ovšem musím připomenout,že každý detektor má jiný odběr proudu,proto u některých přístrojů stačí jednoduché dobíječky.....Zkrátka některý přístroj je náročný na proud,jiný ne a záleží i na dalších okolnostech,jako počet signálů,rušení detektoru,použití sluchátek-snižují odběr-a podobně.

Tímhle článkem jsem chtěl jenom říci,že tohle by mohly být baterky,se kterými by mohlo být spokojeno hodně hledačů.Jistě,záleží na každém z nás.

Hodně zdaru 

MIKI1

1 hlas
1 hlas

Komentáře

Souhlas s Deltou . Zatím nejlepší nabíječky a kupuju je už snad do všeho . Jejich životnost se po roce a půl nezkrátila vůbec nijak znatelně a to sem používal rychlonabíječku. Teď sem si koupil v lídlu i tu novou nabíječku a baterky v noktě bez sluchátek na zamořeným poli bez problému sedm hodin a to se s nima chodilo i tři dny před tím šest hodin v docela chladným počasí ( mezi hledáním sem nedobíjel) . Stejně tak můžu s čistým svědomím doporučit i ty alkaliky z lídlu, který sou opravdu našlapaný ;-)

Pro některý --Lídl mi nedává ani rohlík a nemám ho rád úplně stejně ,jako kterejkoliv podobnej market :-P :-P

Taky jsem koupil v Lidlu 8 ks asi za 200,- zatím spokojenost. ;-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru