Bronzový depot.

Jak se zelenalo.

Ahoj,tento depot jsem našel před dvěma lety,až nedávno se mi podařilo získat nové fotky,ten den jsem jel za kolegou na válku,a on padl krásný depot,hned jsem volal archeologovi a domluvili se na další den ráno,byl jsem celý napjatý co v depotu bude,byl leden foukalo a ještě k tomu na poli, takže neděle krásná :-) přeju všem takový nález,je to krása,tak se zatím mějte ;-)
Zlatá spirálka
Zlatá spirálka
Ještě při sobě.
Ještě při sobě.
Krása.
Krása.
Sekerky.
Sekerky.
Rentgen zlaté spirálky.
Rentgen zlaté spirálky.
Z terénu.
Z terénu.
Nádoba.
Nádoba.
Rukojeť meče.
Rukojeť meče.
58 hlasů
58 hlasů

Komentáře

No ty vole, poklad hotový! Líbat nohy i ruky by ti měli....senzace něco takového kopnout, gratuluju Ti! o:-) :-O

Parádní nález i přístup! Co všechno bylo v nálezu?

Sander:Zlaté spirálky, rukojeť meče,tulejka, nákrčníky, náramky, slytky, srpy,jehlice, sekerky.

To je krása :-O

jen informativně, bylo nějaké nálezné?

paráda...
MikeB:srát na nálezný...přestaňte přepočítávat

Super nález a parádní přístup :-)

:-O :-O :-O o:-)

SUPER nález gratulace a prezentace za palec....lepší jak "hliněný" příspěvek :-) :-) :-) :-)

krasny nalez,gratulka ;-)

Úžasný a snový nález. Parádní přístup. Móóc gratuluji :-)

tak to je kraaaasa..supros..! ;-)

Tak veliká gratulace k super nálezu ,ať se Ti daří i nadále .

to je moc hezký..... grt :-) ;-) ;-)

Luxusní nálezy. :-O :-O :-O :-) :-) :-)

Gratuluji, super pastva pro oči. ;-)

Ano, jaká je situce s nálezným?

Merlingor - je to naprosto férová otázka, abychom věděli, zda se stát chová jako úplný zloděj, nebo alespoň trochu správně. Jak by ses tvářil, když by ti v práci nedali plat a řekli "nepřepočítávej"?

Po pravdě,dostal jsem knížky a vstup na rok do muzea zdarma,bylo mi řečeno že když jsem to našel detektorem tak nic nedostanu a ztrácí to hodnotu,ale teť už je to jedno,o peníze mi nešlo, samozřejmě neříkám že by se nehodili.

Merlingor jen mě to zajímalo zda to taky dokáže někdo ocenit jak píše Dom, toť vše

Dom: v práci pracuji za plat, srovnáváš nesrovnatelné....nebo snad hledáš za plat? Pokud ano, nemluvíme o nálezném, ale o tvé práci a za tu dostáváš plat. Plantáš nesmysly :) sorry jako ;)

MikeB: Pořád si stojím za tím, že tohle se neoceňuje penězi (ano, je to supr, když dostaneš něco navíc a peníze se hodí každému), nicméně něco co je naším dědictvím (a kdoví jak dlouho ještě bude) se nemá hned přepočítávat, prodávat, kalkulovat a spekulovat. Asi jsem blbej patriot...ale já to vidím takto.

Merlingor, já s tebou souhlasím jen mě to zajímalo jestli se třeba dějí zázraky a dojde k nějakému ocenění. ;-)

Nádhernej nález a perfektní přístup. ;-)Neměl bych také problém nález takové kvality odevzdat.A ani bych od tohoto státu nic nečekal.Pro tento stát a jeho byrokracii je lepší peníze prožrat než ocenit něčí nezištnost.Ten zákon o detektoru je stejnej jako by někdo vyhrál ve sportce a oni ho nevyplatili protože sázel cíleně s tím aby vyhrál.Na odměnách u takovýchto věcí by stát rozhodně neprodělal.

Suprová záležitost, suprovej přístup! Podrobností tu ale moc není... Do jakého muzea se pak člověk bude moci jít na ten depot podívat?

Do Prácheňského v Písku.

Ó bomba. Tohle najít tak na to budu vzpomínat až do smrtelné postele. Rukojeť meče, spirála - krása!

Veliká paráda...a poklona za přistup. Buď na sebe pyšnej. :-D :-D :-D

Já myslím, že to je českou povahou. Česká povaha zaostává před vyspělými zeměmi a to zejména tím, že nikdo nikomu nepřeje víc v ničem. Jak v práci tak v osobním životě. Proto se v Čechách budou brát dalších sto let průměrné platy 23.000 Kč zákaz podnikání při zaměstnání jako za komunistů a ani vyndra za nález protože byl učiněn detektorem. Něco jako ve středověku, když se sekaly hlavy ranhojičům, když otevřeli nožem mrtvolu. Raději věřit v boha, a vědět, že žaludek je v hlavě. Stejně tak naše školství, které se od doby Karla IV. nezměnilo. Prostě všude už je lépe než v Čechách ( v Africe mají aspoň krásnou přírodu ) i když v Čechách taky není špatná, příroda však není společnost. Prostě sociální země Čechy. - socialistická.

...megagratulace...mazec... :-O :-O :-O :-O ;-) ;-) ;-) ;-)

Moc krásný nález, jen mi uniká proč si ho vzali do muzea, když ztratil hodnotu, a tudíž žádnou nemá???
A ještě pro Marťáska - jsem moc hrdý na to,že jsem Čech (z Moravy), a moc nemusím řeči o "české povaze".A Tobě přeji nechť Tvé výtvarné umění nejen do Afriky ale i do Ameriky prorazí. ;-)

No a co kdybych to našel náhodou? Třeba jsem šel zakopat mrtvou kočku a přitom našel tohle bez detektoru. Samozřejmě ne uprostřed pole :-)).
Jinak srovnávat to s Británii je sice fajn, ale berme to tak, že jsou státy, kde je detík zakázaný úplně. Tady můžeme po polích běhat relativně beztrestně.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru