Byla volná chvíle.

Plast na zlato.

Protože si užívám otcovské dovolené tak jsem měl trochu času.Tyhle plastový desky používal táta v práci jako podložky do vystřihovacího lisu.Kupuvat tu pánev se mi nechtělo ani na mistrovství i když tam byla levnější a stála asi tři tisíce.Je to než na soutěže a rýžování z řeky nic moc.V práci máme i černej plast ale tam mi programátor CNC odmítl kreslit že je to blbost a co když to nebude fungovat.No a podle hesla co si neuděláš to nemáš sem začal tvořit.Ať to byli přípravky i samotný obrábění.Po pár hodinách z toho byl polotovar kterej jsem dneska dokončil.No co vám budu povídat musel jsem to jet na chviličku před tmou zkusit.Průměr 50 cm,hloubka zubů 6mm Dva blíž středu menší,hloubka uprostřed 14 mm.Ať se vám daří kolegové a tvořte.

Tím to začalo
Tím to začalo
Potom už to začalo chytat tvar
Potom už to začalo chytat tvar
A špony létaly
A špony létaly
Už to začalo chytat tvar
Už to začalo chytat tvar
Hotovo
Hotovo
Jenom na chviličku testnout
Jenom na chviličku testnout
Funguje to
Funguje to
Jenom pár teček
Jenom pár teček
6 hlasů
6 hlasů

Komentáře

Paráda, moc pěkná práce.

Díky Romane ;-)Dneska jsem to byl testovat na dvě hodinky a tak bylo už víc žlutejch teček.Na soustruhu by to bylo rychlejší ale tam jsem nedal průměr 50 cm.Až se vrátím do práce tak si beru ten černej plast a nechám si to vyject na tom CNCčku.To bude ale mělčí protože je to 14 mm a tahla šedá měla dvacet.Po odfřézování původních drážek po výseku 17 mm.Zkusil jsem to vyrobit jen na zkoušku a rychlé získání koncentrátu že sítovaného materiálu.Na sondování to fakt není.Já si prostě musím spoustu věcí vyzkoušet.Chtěl jsem stavět první detektor dokud jsem si půjčoval zetexe(to jsem nedokončil),skončilo to u dvou dohledávaček(cca 10-11 let zpět).Ta druhá verze ještě sloužila před cca 3 roky kamarádovy a byla cca 2 krát hlubší než ta srágora od Fisheru nebo Bounty Hunter co mi koupila bejvalka s velkou slávou před 6-8 lety.I první rýžovací pánev jsem si dělal čínskej klobouk z pozinku(mám do teď).Splavy,síta,ruční pumpy atd.Jsem rád že jsem jako malej vyrůstal v baráku s dobře vybavenou dílnou.A že táta,strejda atd když něco chtěli museli si vyrobit.Já jim jako malej koukal pod ruce a když jsem uměl číst tak pojížděl časopisy Urob si sám(možná se pletu ale tak nějak si jako malej pamatuji že se to jmenovalo).To neznamená že nejsem rád že jde dnes všechno koupit.Jenom ve mě zůstala ta touha něco tvořit rukama ;-) :-D

Jsi šikovný a nápaditý.
Každý z nás starších hodně věcí v mládí odkoukal od táty, dědy, anžto za bolševika nic nebylo ke koupení a musel si vše každý Urobit sám - přesně jak píšeš.

Jinak Jirko hlásím, že střecha na stodole, kterou CHTĚL zaplatit král Přemysl Otakar a úřednická zlovůle udělala s tím krátký proces, je hotová.
Včera jsme to komplet scházeli a zpevnili krov. Dnes se to srovnalo, nalaťovalo a přikrylo.
Zítra se jen dodělá hřeben, osadí okapy a mám, co se týče střech, nadosmrti snad pokoj.
Samozřejmě jsem si na tebe vzpomněl ale nechtěl jsem tě rušit od mateřských povinností.
:-) ;-)

Cement-je to soutěžní pánev.Nejsem si jistej jestli s tím přišel Ken Karlson(Švéd a několikanásobný mistr v rýžování).Třeba loni bylo mistrovstvý světa u nás a tam si mohl vidět x podobných pánví třeba i ze dřeva.Většina měla ale ty od Kena.Hlava se mi netočila protože jsem stál a točil jen frézou :-Dmusel jsem ale furt rozmotávat kabel.

Tak to šlo rychle Romane a i počasí přálo ;-)No popravdě to otcovství není žádná sranda i když je to radost ;-)

jiva - zapomněl jsem odpovědět. Jo, šlo to krásně, lidí bylo dost a počasí luxusní.
Ač se to nezdá, střechy jsou dnes relativně laciná záležitost. Malý příklad: v roce 1990 jsme s otcem překládali střechu na „bydlicím“ - 1 taška 8Kč. V r.1997 jsme překládali stodolu - 1 taška 14Kč. Nyní, se slevou 1 taška 19Kč. Dával jsem krajovky (žádné zastaralé plechování) a materiál mě stál, včetně latí, 51.000Kč /140m².

To je v podstatě pakatel. Jestli někdo máte špatnou střechu, jděte do toho teď.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru