Čas nikdo nezastaví

Čas letí ,jak blázniví nechytíš ho já ani ty.....

Zdravím husákovi děti a nejen je. Dnes je pátek malá sobota,jak se říkalo za komunismu. Kdo nebyl ve 14:00hod na chajdě byl podezřelí. Dnes se svámi podělím o nejstarší hračku ,kterou si pamatuji z mého dětství. Žena mi to nevěří ,ale je to pravda. pamatuji si ,že jako  opravdu malej prcek ležím v kočáře a koukám na tento budík. Mohlo mi být ,tak jeden rok. Ano zní to neuvěřitelně ,ale přísahám ,že si to pamatuji. Mozek je záhadný.

Budík jsem nedavno pořídil z aukra. Vyšel mě na 200,-Kč ,ale radost z něho se nedá vyčíslit. Ihned jsem ho koupil. Budík ani nevím ,který národní podnik vyráběl snad SMĚR,ale nevím. Je to vlastně kasička na penízky. Když hodíte minci zacinká.

Čas je relativní asi jo. V mládí čas utíká pomalu .Čím stárnem běží ,jak o závod a dnes mám pocit ,že čas letí světelnou rychlostí. Všude se pospíchá a ani už nevíme proč. Prostě nečekat a rychle ,rychleji ,nejrychleji, až čas uteče a je to jediná věc ,kterou si nikdo nekoupí . Boháč nebo chudas je to jedno. Čas uteče a je konec . Pak si vlastně uvědomíme,že Komenský měl pravdu . Veškeré kvaltování toliko pro hovado dobré jest.

9.6.2021 jsem otevřel internet . Správa dne!! Zemřela paní Libuška Šafránková. Byl jsem ohromen a přepadl mně velký smutek. Naše popelka . Národní klenot .Stálice na ,kterou se mohu vždy spolehnout o vánocích a nejen já a chvilku čas zastavit. Miliony lidí v Česku,v Německu v Norsku.Uvědomil jsem si ,jak ten budík pomalu tiká a posteskl jsem si. Stárnem a odcházíme . Koloběh života. Paní herečku Šafránkovou jsem měl opravdu asi ,jako jedinou umělkyni rád. Byla to nádherná žena už ,jako melej kluk sem obdivoval její krásu a vyrostl jsem na jejích filmech pohádkách. Byla trochu součást mého dětsví a života a nejen mého. Měl jsem jí vždy ,jako dokonalou ženu , ikdyž nikdo není dokonalí,ale proč tomu nevěřit ? Lituji ,že jsem se sní nikdy  u filmu nesetkal ,ale asi je to dobře. Je promne pořád trochu záhadnou a krásnou popelkou a vrací mě ,každý rok do dětství a vracími vždy hezké vzpomínky a ošklivé odvane na chvilku pryč. Děkuji paní Šafránková. (popelko)

3 hlasy
3 hlasy
neznámý
1310 7

Komentáře

Dobře jsi to napsal bratře Žižko, moc pěkně.
Libušku Šafránkovou jsem měl také moc rád a nejvíc se mi líbila v této scénce:
https://www.youtube.com/watch?v=hn_fHsSrhV8

kalich - jo, byla vážně skvělá. Ta facka prý byla tehdy doopravdy :-)
Vážil jsem si jí i jako ženskou, její věrnost k Abrahámovi byla na dnešní dobu až neuvěřitelná.
(na dnešní dobu v divadelních kuloárech)

Kalich:
Moc krásně napsáno,škoda že se neuděluje klubovka měsíce. U mně by si byl č.1. A vlastně proč se neuděluje? Podávám tímto oficiální návrh! Jako hlavní cenu bych dal certifikát "pisálek měsíce". Snad si to správce stránek přečte.🖋️🖋️🖋️

Kalich:
Já myslím že by to prošlo.😎

Moc hezky napsané. Ona byla taková něžná duše.

Vždyť mi na tu popelku stejně koukáme jen kvůli ní. :,-(

Jó byla to kočka, je jí strasna skoda, byla jedinečná i jako herečka...😞

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru