CO NA TĚCH POLÍCH MÁTE?????

Když vyberete to špatné....

 Na dnešek byla naplánována hledačka s Martinem (Makoves), v brzkou ranní hodinu. Vstával jsem v pět, jako kdybych šel na ryby. Vybraná lokalita (zaniklý poplužní dvůr) nebyla ještě od zemědělců přípravena, tak jsem dorazil za Martinem za les, kde už brázdil pole. Pochlubil se křížkem (druhý kop), ukázal hledače na vedlejším poli a šli jsme na to. Hodně odpadu, kvalitní nálezy se nedostavily. Když už padlo silverko, tak je ve zbídačeném stavu, sotva jsem přečetl 24 "ajnentáler". Zkusili jsme i vedlejší pole, jestli tam nebude lépe. Nebylo. Zalezl jsem na chvíli i na kraj lesa a vida, dva knoflíčky a krejcárek (spodní řada - Z pole 1.).

 Za dvě a třičtvrtě hodiny balíme a přejíždíme do lesa, jestli to nebude lepší. Martin se po dvou brokovkách a dvaceti minutách znovu přesunul na pole, jeho rituální pozici vidíte na poslední polní fotce. Já brousil kraj lesa, tak do 15m od silnice. Brož byla pouhé cca tři metry od asfaltu. Pak jel Martin domů a když jsem mu mával, píplo na Noxovi ID 6. Vytáhl jsem malinkou mincičku, bohužel jsem neudělal tradiční nálezové foto. Doma se vyklubala grešlička pana Velikého.

 V lese jsem byl dvě hodiny a odjížděl jsem spokojen. A na to pole zkusím zapomenout.....

 

 

 

 

 

Z POLE VŠE 1.
Z POLE VŠE 1.
Z POLE VŠE 2.
Z POLE VŠE 2.
MARTIN V RITUÁLNÍ POLOZE
MARTIN V RITUÁLNÍ POLOZE
Z LESA VŠE 1.
Z LESA VŠE 1.
Z LESA VŠE 2.
Z LESA VŠE 2.
Z LESA VŠE 3.
Z LESA VŠE 3.
4 hlasy
4 hlasy

Komentáře

No jo, to jsem zrovna dohledaval ten tolar, a on to byl nakonec desetnik.😃 Ta broz prokoukla. Pekna. Ja jsem proste polní tip a ty seš lesák, no.

;-)

Co ti budu vysvětlovat, když to nemá smysl. Nejde o agcka. Na poli nechodím nikdy hodinu bez nálezu. V lese pravidelně. Na poli sem moc brokovek nekopnul v lese ano. Atd atd. Pro mě má pole jedno obrovské plus = je víceméně rovné, nezakopnu o větev o kořen, .... .

Maoboo máš dobrý argumenty, jen si myslím, že to nejsou vůbec argumenty :-D
Radši budu hodinu v klidu bez signálu a pak kopnu 5 brokovek než každejch 10 metrů tahat nesmyslné beztvaré zmuchlané bordelismy. ;-)

S tímto nemůžu souhlasit Zandere, ale to je čistě můj problém. Když totiž dlouho šmajdám a nezastavím se, neohnu se abych vykopal signál, tak mě začne bolet levá noha. Přesněji řečeno kyčel, mám totiž záda tak trošku netradičně ohnutý a nedávám to. ale jak píšu, čistě můj problém. Ale lesy jsem chodil a celkem dost. Nálezy nic moc. Spíš nic, než moc. To pole bývá štědřejší. Ale s tím bordelem máš pravdu, toho je v poli skutečně o poznání víc než v lese.

Jasný, každý to má nastavený podle svého ;-)

Hurá do lesa v Krkonoších, tam se v bordelu utopis.

Každý terén má něco do sebe - když je pole dajné, odcházím spokojen. Někdy se poštěstí, že je dobrý nález v dobrém stavu. Ale časté to nebývá....Místo lesních brokovek kopeš jezeďácký hliník. A pravda, terén je pro důchodce. I mě je pole pohodlné, rovinka a žádnej kloš. Jen to nejde přes den, je moc vedro. Takže brzičko po ránu nebo v noci.
V lese je nálezů znatelně méně, a jasně - jsou tam brokovky a olovo. Ale když už najdu něco v lese, bývá to v dobré kondici. Navíc - když už tam jsou brokovky, tak to moc prochozené není, rozptyl ID je tak velký, že to prostě kopeš.
Třeba ta brož - tu najít na poli, tak ani nepoznáš, oč jde... :-D :-D

A jak dlouho je ten les Lesem? V současné chvíli máme v republice 2x více lesů než za první republiky a ještě se ekoteroristé zaklínají zachováním minulého stavu. Krásným příkladem je, že v 80tych letech mě "ochránci přírody" učili jak je prospěšná kleč v Krkonoších a nyní ji s velikou slávou likvidují za miliony jako plevel.
Evidentně každá lokalita nese svoje ať si každý hledá kde chce a může.

Mám v okolí taky 2 pole, kam jednou za rok zajdu, abych si byl jist, že mě to fakt nebaví. :-D

Maoboo - však víš, že si lesy kontroluji v mapách. Ale i do výrazně mladého lesa jsem zavítal a nebylo to zlé - protože tam bylo dříve políčko.
Zander - to já brousím pole častěji, ale stejně se s potěšením po houbařské sezoně vracím do lesů :-D

Není les, jako les, ani pole, jako pole ;-) Některý lesy jsou nadívaný hrnky s groši a jinými krásnými věcmi, jinde je pro hledače jenom utrpení v podobě klošů, klíšťat a omotaný ostružiny kolem kotníku. Totéž na polích. Někde je jen bordel a socmince, jinde na tebe z pole dejchne minulost tak silně, že si sedneš na prdel ;-)

Argille - krásně napsáno ;-) V tomto týdnu jsem navštívil dvě pole těsně u Prahy a pěkný prd. Třetí pole v tomto týdnu bylo u mě. Mrkni na psí známku (poslední vložený nález), nálezů nemnoho, ale dobré ;-)

Jo, jo. Argilova slova bych vytesal do kamene. Presne takhle nejak to je. Ja jsem polnak, ovsem les zatratit nechci, jen proto, ze jsem v nem nic kloudnyho nenasel. Proste chyba je v tom, ze jsem jeste v tom lese nesel spravnou cestou.

Argill je to přesně, je vidět, že víš o čem mluvíš ;-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru