Dědovi šuplíkovky

Jak mě dědeček překvapil při jednom sobotním obědě

Ahoj kolegové a přátelé, Už je to asi měsíc zpět, ale musím to sem dát, už jen pro to jaká náhoda a překvapení mě potkala při jednom ze sobotních obědu u mých prarodičů. Od té doby, co procházím pole a dívám se na krajinu z úplně jiných úhlů, než obyčejný člověk, se mě při každé návštěvě prarodičů děda ptá, co jsem našel a jak to vlastně funguje a neustále mě informuje o nových místech, kde za jeho mladých let něco stálo, nebo zde byla armáda a tak dále, rady a tipy jsou to vskutku skvělé a tak mám zásobu lokalit kam se vypraviti. Ale teď k tomu co chci především napsat a ukázat.. Jednou takhle po polévce mi děda říká, že dnešní mince už stejně nejsou tak pěkné, jako kdysi, kdy byla mince v podstatě uměním, na což jsem mu odvětil, že má pravdu a že by jsem jednou chtěl najít pěknou 5 korunu France Josefa, děda se tak zadíval, zvedl se od stolu a i přes babiččino napomínání, ať zůstane u stolu se odebral do pokoje, kde chvíli cosi hledal. Pak přišel ten šok. Na stůl rozložil tři parádní kolečka, teda spíše kola! No, přidávám fotky, protože to ani nemusím komentovat. Radost pohleďet.

9 hlasů
9 hlasů

Komentáře

Zkus s ním pohovořit o čtyřdukátech. :-D :-D :-D

Skoro i jo :-D Dokonce vlastní i staré pohlednice, všiml jsem si snad i bankovky z první republiky, byla obrovská, příště to nafotim. A v garáži pod dekou má obrovskou kasu, netuším z jaké doby pochází, ale je obrovská zdobená a ještě s tou pákou :-D Já ti nevím, jestli na to mám odvahu, to už bych si asi prásk do gatí, kdyby je tam vykládal :-D :-D

Mě zase podobně překvapil švagr. Na návštěvě jsem mu ukazoval v mobilu některé svoje nálezy, včetně mincí. Zvedl se a přinesl krabičku se stříbrňáky, které někdy před padesáti lety dostal zase od svého dědy. Jen tak na sobě, ve sbírkové kvalitě, ani jsem je nepočítal, bylo jich dost. Spadla mi brada. My se s detektorem plahočíme v roští a ostružinách a někomu se to válí po šuplíkách. Ale když něco pěkného padne, tak to je taky fajn. Ať se vám daří!

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru