Hrot z louky

Kopí-mega kušovka a nebo hrot střely z balisty??

Včerejší nález na louce-bývalý les ještě v 18 století.Trochu mne mate ten netradiční tvar a velikost.Délka 19 cm-tulej 5 cm-vnitřní průměr 23 mm,venkovní průměr 27 mm. Chtěl bych se dozvědět více,ale nenašel jsem žádné informace o tomto tipu hrotu a nějakém přesnějším datování.Pokud je tu nějaký odborník tak budu rád za každou informaci -info o lokalitě nálezu popřípadě pošlu v soukromé zprávě.
Hrot-nálezovka
Hrot-nálezovka
Hrot-nálezovka
Hrot-nálezovka
Před očistou
Před očistou
Před očistou
Před očistou
8 hlasů
8 hlasů

Komentáře

Odborníci řeknou , ale jako kopí je to podle mě nepraktický . Tohle se z chlapa nebo štítu blbě vytahuje zpět . spíš tedy tá střela a nebo kus hromosvodu z korouhve o:-) ;-)

nevidím to zespodu, ale klidně špice z plotu...

Jo ta mě taky napadla o:-) :-D ;-)

Oštěp pro lov...?

by lovci upadla ruka , než by to vrhnul .A to by mu ještě při štěstí a dohození oštěpu až na zvíře s oštěpem uteklo , protože by ho nevytáhl jen tak snadno ;-)

čím dál víc se kloním k tomu ozdobnému kování plotu, nebo brány

Já sem právě taky nakloněném spíše něčemu takovému a právě že sem to už viděl i na té korouhvi na špici 8-)

Tak vám trošku zamotám mozkové závity chlapci ;-) z vnitřku tulejky jsem vydlabal zbytky ztrouchnivělého dřeva ;-) a tedˇ mudrujte-předpokládám že hromosvod a nebo plot ze dřeva s touto ozdobou by asi nebyl zrovna funkční ;-)

No dobře , tak korouhev odpadá , ale plot - proč né ? ;-)
Ale pokud je to podle tebe tak stará věc - proč vydlabáváš zbytky dřeva a není to už v muzeu o:-) ;-) Ty zbytky dřeva dokážou povědět mnohem víc , než ten kus železa 8-)

No, když už chceš pomoct s určením, tak je vhodné nafotit všechny strany (třeba i tu spodní, aby bylo vidět napojení, případně tulej) :), a jak říká joe, nedlabat, neodstraňovat...

a stále to nic nemění na možnosti plotu (i když to zmenšuje pravděpodobnost) a přibývá třeba možnost zakončení žerdě vlajky

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru