Infarktové přepadení

Jak rychle vystřízlivět? Potkejte na lovu dva bezprizorní hafany, jde to hned...

V práci jsem byl na pěst, tak jsem to v 11 zabalil a šel na lov. Do batohu 2 piva, lahvinku červenýho na hladinku, šišku vysočiny a rohlíky.

Po půl hodině v lesíku na kraji louky, když jsem se skláněl nad vyhrabanou dírkou, jsem uslyšel prasknutí větvičky a mlasknutí kroku v bahně. Mrknul jsem před sebe a srdce se mi zastavilo. Přibližovali se ke mě dva psi, macek ovčák a viditelně starší, ale taky macek pes, jehož rasu neznám, podle mého názoru ořech (znalci jistě vynadají a opraví). Ještě o mě nevěděli, ale šli přímo ke mně. Nechtěl jsem zažít, že se ovčák lekne u mojí huby a krku, psa jsem nikdy neměl a i kdyby jo, vím prd, jak se zachová cizí psisko, když se lekne. Kníknul jsem potichu jen "čau kluci" a čekal, co bude. Zastavili se, ten ovčák šel pomalu ke mně, oříšek na mě jen mrknul a nedůvěřivě mě obcházel.

Co teď? Nic jinýho mě nenapadlo, než že jsem přičápnul, plácnul jsem do stehen a udělal takový to infantilní: "ňo pošééém!". Ten vůl se rozeběhnul a já jsem v tu chvíli umřel.

Skočil na mě s otevřenou hubou, mávajícím ocasem a vyplazenou lopatou místo jazyka. Jako by mě znal odmalička, otíral se o mě, skákal, odbíhal a zase přibíhal zpět. Vůbec jsem to nepochopil, v životě jsem ho neviděl a on mě taky ne. Oříšek mezitím odešel asi 200 metrů daleko na louku. Ovčák se mě nabažil a běžel za ním. Uf. Asi půjdu s infarktem domů.

Za chvíli byl zpět i s kámošem a courali se mnou. Vydedukoval jsem, že ovčák si našel poněkud postarší slečnu, jaro je tu, že a vyrazili na couračku. Strašně roztomilý bylo, že dáma byla nejspíš hodně stará a hluchá a ovčák se o ni hrozně dojemně staral, vždy šel těsně vedle ní a při chůzi ji furt sledoval. Když mu utekla, běžel pro ni a vždy kousek od ní zalehl a pak vyrazil, skákal jako štěně a snažil se ji přinutit ke hře. Pak se k ní přitisknul a dovedl ji zpět ke mně.

Ok, našli si mě psi, asi běžná věc, po adrenalinu mi vytrávilo, dáme sváču. To bylo rodeo. Sežrali mi půl salámu, když jsem v batůžku hledal rohlík, zespoda mi čumákem nabral batoh tak, že mi vyskočila flaška vína rovnou na šutr. Z hledání taky nebylo nic, když jsem udělal dírku po signálu, z každý strany do díry strčili svůj rypák a byl konec. Známka ovčákovi zvonila, odehnat se nedal...

Po třech hodinách volám ženě, jestli by pro mě nepřijela, že mám dva psy a nejdou odehnat, sejdeme se u hlavní silnice u přehrady a promyslíme, co s nima.

Seběhl jsem z louky do civilizace a potkali jsme nějakou paní, co šla proti nám. Zkusil jsem říct polohlasně "K noze" a tradá, ovčák se mi přitlačil k levý noze a srovnal krok se mnou. Super. Čekala mě ovšem asi stometrová cesta po krajnici frekventovaný silnice. V tu ránu jsem se chtěl zahrabat. Hluchá se rozeběhla doprostřed silnice a ovčák za ní. Brzdy, troubení, nadávky a já, rudej až na prdeli, přestože psi nejsou moji. Psi cestu přežili, já o deset let starší taky. Na parkovišti čekám na manželku a trnu, že se babča bude chtít zase projít. Stalo se. Skřípění brzd, troubení, nadávky, kolony, já jsem se stal neviditelným.

Konečně Ivka, psi nějakým omylem zrovna u mě. Telefonát MP, bylo mi sděleno, že je to mimo jejich okrsek (100 metrů za cedulí). Dali mi číslo na útulek, ochotná pani mi řekla, že zavolá MP v Jílovém u DC a obratem zavolá zpět. Jinak bych na ně musel čekat asi 45 minut. Hlavně to ne! Naštěstí volala hned zpět, že ztráta psů je nahlášená od rána a že jedou. Hurá.

Místo měšťáků však přijel mladej kluk, majitel s lesklýma očima. Za minutu po něm jeho žena s dětma. Ta už brečela regulérně. Objetí s mojí ženou, poděkování, seznámení s psiskama (Ovčák byla taky holka, Blondie, 3 roky. Babča Sheena, hluchá, 15 let, obě kámošky na život a na smrt.), vysvětlení, jak k exodu došlo, pootevřený vrátka a tak, pak společný cígo a odjezd. Já hned do putyky na jedno.

Resumé: Pár skromných nálezů plus dva psi plus super zážitek, mínus víno, salám a rohlíky :-).

Tohle když neznáte a běží to k vám...
Tohle když neznáte a běží to k vám...
Přepadení
Přepadení
Společná couračka 1.
Společná couračka 1.
Společná couračka 2.
Společná couračka 2.
Našel jsem mosaznou známku!
Našel jsem mosaznou známku!
Kámoši :-)
Kámoši :-)
"nálezy"
s čoklíkama to byl ještě úspěch :-D
s čoklíkama to byl ještě úspěch :-D
41 hlasů
41 hlasů

Komentáře

Jako majitel psa jednoznačně oceňuju tvůj přístup a myslím, že byť nálezy nebyly nic moc, tak vrácení psů to mnohonásobně vyvážilo. Když už nic tak sis hodně vylepšil karmu ;-).

Pěkné, za palec :-) :-)

SUPER příspěvek ... u mě za palčáka ;-)

Já na psovi vždy poznal, který mě kousne...
Kolikrát se na hledačce taky přidali, když jsem hledal poblíž samot kde se neřešily ploty... občas dostal cívkou, lezli do děr, štěkali na mě... Ale na hledačce se nezakousli :-)

parádní čtení :-D :-D , počkej na Joeblacka , ten má také příjemné zkušenosti se psi a myslivci k tomu :-D :-D :-D

Díky za pěkně čtivé vyprávění jestli se to tak dá nazvat :-) psi jsem naštěstí na hledačce ještě nepotkal, pouze na horském kole, když jsem křížil naši krajinu a jel po louce do kopce, tak mi jak píšeš kousek od samoty zkřížili cestu dva vlčáci, raději jsem to otočil a jel oklikou, jeden nikdy neví :-D
tak ať se daří ;-)

Hernajs, já děkuju vám, takový reakce jsem nečekal :-D

Super. ;-) Já jsem zatím potkal jen uprchlou kozu hezky s rolničkou. Ale přátelit se nechtěla. Asi o 2 km dál jsem potkal majitele co se ji snažil hledat. :-D

;-)pěkně se to četlo.U psů je to spíš problém o majiteli.Tihle psi byli rádi že někoho našly a když ses podělil o jídlo tak si byl jejich. :-D ;-)

Pěkné čtení! ;-)

Tak to ti můžu pogratulovat a tiše závidět .I slzu sem zamáčkl . ;-)
Já vidět na hledačce ke mě psa běžeti , tak hledám něco neprůstřelnýho ,kde se můžu zavřít :,-( :,-( :,-(
Jeden blbec pes si pro mě běžel, když nimrod naštěstí netrefil a ještě před tím šla po mě fila a jak sem ju držel mimo její kousavej rádius od sebe , tož mi v klidu vysela na prdeli na tajňačku druhá , sem zaplatil hledačku vlastní krví :,-( :-D :-D ;-)

Možu někdy Verči ukázat hrdinskou jizvu o:-) :-D :-D :-D ;-)

Moc pěkně a dojemně napsáno. Psi mě vždy dostanou. Napiš adresu, pošlu Ti flašu vína i štanglu salámu. Díky za moc pěkné počtení i za přístup k našim kámošům. ;-)

Co teď? Nic jinýho mě nenapadlo, než že jsem přičápnul, plácnul jsem do stehen a udělal takový to infantilní: "ňo pošééém!". Ten vůl se rozeběhnul a já jsem v tu chvíli umřel.
Tak ale za tohle ti děkuji - sem si živě představil a umřel v ten moment s tebou ,ale v druhé polovině sekundy sem brečel smíchy :-D :-D :-D :-D :-D :-D

Musel jsem si to přečíst ještě jednou a ten příspěvek si uložím. :-O

Fíha, díky kolegové za komenty :-O. Joe, tvojí prďky je mi moc líto :-( (kecám, není, rozesmálo mě to :-D). Tu jizvu vyfoť a já to Verče předám :-D.
Díky Slovane za chválu, od tebe to obzvlášť potěšilo, od ostatních samozřejmě jakbysmet ;-).
Nejsem spisovatel, proto mi tam vypadlo slůvko "potom" ve větě, že se zastavili, ovčák šel pomalu ke mě...zastavenej ovčák podle všech fyzikálních zákonů prostě stojí, leda by ke mě doklouzával setrvačností :-D :-D.
Ještě jednou díky ;-)

Tenhle příspěvek si měl dát rovnou na hlavní stránku a ne jen do klubu . Je to opravdu úžasný příběh ,kterej rozveselí i dojme ;-)
Jako Slovan si jej taky ukládám do záložek 8-) ;-)
Fotka nedokáže popsat tu urputnou bolest prdele ve svěráku a můj statečný boj s vlastním svěračem ,aby udržel..... o:-) :-D :-D :-D ;-)

Možná kdyby svěrač povolil, povolil by i svěrák :-D. Naplnit kremroli, esli mi rozumíš :-D :-D.
Být v záložkách u Joeblacka a Slovana je jako se objevit v seznamu nominovaných na Pulitzerovu cenu :-O :-D :-P

paráda, za palec ;-)

No do teď si tam už byl taky .Teda vlastně ty né , to byla Verča :-P :-P :-D :-D ;-)

Moc pěkný příspěvek! Takové fajné počteníčko i s pěknou fotodokumentací tady už dlouho nebylo. Bezva přístup a dobrý konec, to se mi líbí takže palec nahoru a klobouk dolů! ;-)

Moc pěkný příspěvek! Takové fajné počteníčko i s pěknou fotodokumentací tady už dlouho nebylo. Bezva přístup a dobrý konec, to se mi líbí takže palec nahoru a klobouk dolů! ;-)

Musel jsem si to dnes přečíst ještě jednou. Mohl by ses tím psaním živit. Fakt, moc pěkný článek s emotivním příběhem. ;-)

Super !!! Napsal jsi to tak, že jsem si při čtení připadal, že jsem tam byl s tebou !!! Fakt pěkný počtení !!!

Už jsem dlouho nepoděkoval :-D
A vůbec, všimnul si někdo, že jsem místo voříšek, psal oříšek? :-D
Blbec o:-) :-P

Takový detaily se vůbec neberou v potaz, když celek je geniální ;-)

Pecka, moc jsem se pobavil :-D Máš to za palec a děkuju...

Psů se neboj, boj se lidí! :-D ;-)

Díky všem :-P.
Vždycky čumím, jak se urodilo :-O

Už sem myslel že dobro je velmi vzácná věc ,ano je ,proto dík za dobro od tebe :-)

Parádní příběh! :-)

Pěkné,pěkné. :-)

Opět musím poděkovat za komentáře :-O

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru