Jak jsem našel poklad

Překvapení na mítince

 Ahoj kolegové.

Protože u nás pomalu ale jistě začínají docházet neosetá pole ,a louky na kterých není tráva po prdel,vyrazil jsem dneska ráno vytipovat si nějaký slušný místečko,kde bych se svojím noxíkem ve vší počestnosti splynul v jedno tělo a duši. Rozhodnutí padlo jet kousíček od našeho městečka do lesů kolem přehrady Pařížov. Tahle malá přehrada byla zbudována na řece Doubravě,které místní říkají mazlivě Doubravka.Postavily ji naší dědové v letech 1910-1913.Skutečně takhle rychle to tenkrát šlo. A bez nějaké extra techniky. Leží v n.m.v. 310 m a má rozlohu pouhých 2,9 na. Podle stavebních deníku tenkrát stačilo 310 vagónů písku,460 vagónů cementu a bratru1,5 mil.rakouských korun. No a jak se tak toulám lesem, narazil jsem na malou mítinku ,kde v zadním koutě trčel malý skalní převis. Protože se u mně vyvinula docela slušná hledačská deformace,šel jsem se pod ten převis podívat.K mému překvapení na mě vykoukla plastová krabička s podivným obsahem.Chvíli jsem koukal a pak mi došlo že jsem našel poklad. Ne opravdovej ale takovej jako je pro nás hledače třeba pěkně zachovalá měděná Maruška,nebo pro jiné slepička s větrákem. Nebudu vás napínat byla to keška. Došlo mi že jsou i jiné party lidí co se toulají přírodou a hledají svoje poklady.Opatrně jsem udělal pár fotek,a vrátil namísto. Opouštěl jsem les s vědomím že různé komunity lidí uznàvající různé hodnoty mohou existovat vedle sebe a nepřekážet si.Kdyby to tak šlo všude na světě byla by to paráda .Nemyslíte?..............

 

Přehrada Pařížov
Přehrada Pařížov
Místo nálezu
Místo nálezu
Takhle vypadá keška
Takhle vypadá keška
Kdo ji najde asi se zapíše a dá nějaký fant
Kdo ji najde asi se zapíše a dá nějaký fant
Ještě jednou
Ještě jednou
Rozcestník
Rozcestník
Čmelda mi zabručel na cestu domů
Čmelda mi zabručel na cestu domů
Ještě jednou hráz
Ještě jednou hráz
8 hlasů
8 hlasů

Komentáře

Jediný správný řešení.😁

Pekny fotky 8-)
Tak jak jsi dneska dopadl?

Loner:
Nic moc,dva sežraný měďáky,jeden AB knofl hladkej, jedna plechová kulatá věc se vzorem co nevím co to je a hromada šrotu. Až když jsem jel domů narazil jsem na partu chlapů,který opravovali pomník z první války a všude hromady rozehrabaný hlíny z pod toho pomníku. Nedalo mi to ,vyndal jsem Noxe a pípnul ty hromádky. Padnul dvaceťák 1937 v pěkným stavu. Určitě se s ním nehejbalo co ho tam někdo ztratil.Stojí za fotečky a prezentačku. Až budu mít chvilku dám ho do nálezů. A co ty padlo něco kloudnýho?😎😎😎

Jj dal jsem tam tu 2 kopejku tak se mrkni :-D

Sice jsem přesně nepochopil princip ,ale spousta lidí se tomu věnuje.Myslím ,že to jsou podobný cvoci jako hledači.😎😎😎 Dík za palec.

Taky sem jednu našel :-O :-Dale jelikož sem nevédél co to je tak sem tam nic nedal :,-( ;-)

Už jsem pár kešek našel, něco detíkem a něco očičkem. Vždy se zapíšu a přidám nějaký nález z kapsy. Kešky bývají na nejrůznějších místech, k jedné byla vyšlapaná pěšina jak u nádraží :-)
Jo, a pěkný fotky přehrady, ani jsem netušil, že je ;-)

Prospektor:
Dík,je to taková málá přehrada na ještě menší říčce,ale máme ji rádi protože nás chrání před povodněma,a je docela slušně zarybněná.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru