Jeden den archeologem

Můj dětský sen stát se archeologem se nenaplnil, ačkoliv jsem byl nejlepším žákem školy a měl k úspěšnému zvládnutí studia nejlepší předpoklady. Osud to prostě zařídil jinak.

A tak jsem se místo vykopávek zakopal v jedné strojírenské firmě a to jediné, co mě trochu spojuje s milovanou archeologií jsou procházky s detektorem kovů. Dnes jsem si ale udělal radost, neboť jsem si vzal volno a začal kopat jezírko pro kachny.

Vzhledem k tomu, že celičký život bydlím na venkově jsem jako správný venkovský kluk zapáleným chovatelem různého domácího zvířectva. Kupované vajíčko bych nedal do huby a králík s bůčkem či domácí kachnička je prostě lepší, než plátek masa z hypermarketu. A protože kachny milují vodu, rozhodl jsem se jim vykopat jezírko.

Nebude to úplně obyčejné jezírko, bude to velmi hluboké jezírko. Můj pozemek sousedí s velkým potokem a já se potřeboval dostat pod úroveň potoka aby se jezírko natáhlo vodou právě z potoka. No a jsme u té archeologie. Když už kopu hlubokou díru, dávám pozor co kopu a koukám, abych něco vykopal a alespoň na jeden jediný den se stal oním archeologem.

Neskutečně jsem si to užil a vy se koukněte, co jsem dnes vykopal. Díky za pozornost.(všechny nálezy pochází z hloubky 100-110cm)

Část džbánu
Část džbánu
Zvířecí kosti (doufám)
Zvířecí kosti (doufám)
Dřeva bylo mnoho ale pouze tento kousek upraven ostrým předmětem.
Dřeva bylo mnoho ale pouze tento kousek upraven ostrým předmětem.
Nemohl chybět syn.
Nemohl chybět syn.
A samozřejmě bez Fanky by to také nešlo.
A samozřejmě bez Fanky by to také nešlo.
14 hlasů
14 hlasů

Komentáře

Třeba tam toho bude víc ;-)pěkný..

vitorio - díky
modrásek - nechám se překvapit. Momentálně se už táhne voda z potoka, přes noc 10cm vody.Ale potřebuju ještě alespoň 20cm dolu, aby byl pramen silnější.
Ještě dodám, že v 95 centimetrech jsem nalezl detektorem malinký kovaný hřeb.

Přátelé a kamarádi, hřeb v 95cm nenajde ani Nox, kupujte Tesoro :-) :-)
(snad se tento jemný vtípek nikoho nedotkne)

No dobře, přiznávám, trochu ironie v mém vtípku bylo :-) :-) :-)
Ať máš hezký den kamaráde!

A neutopi se tam ty kachny :-D :-D :-D

Super!!! ;-)

Tonniczech - pane jo, s tím jsem vůbec nepočítal :-D :-D

Takže budeš v podstatě chovat kachny ve studni. Zajímavý koncept. :-D :-D :-D Já už bydlím na venkově čtvrt století a při rýpání v zemi seberu každý střep. Nejlepší šly do muzea (střepy velké obilnice, zaštipovaná keramika, kolkovaná atp.), zbytek syslím na půdě, už jich je plná bedna od banánů. :-D ;-)

Pokud bude dostatek vody, tak ano. Pokud ne a je to velice pravděpodobné, mám záložní plán.
S vodou budou skutečně do budoucna velké problémy.Tak jak je momentálně rozpukaná země suchem, to ještě nikdy nebylo. Dokonce ani v roce 2015, kdy bylo doposud největší sucho.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru