Jsem tak nějak smutnej :(

Našel jsem bronzový náramek

... když jsem ho na louce vyndal tak jsem si pořad nebyl jistý, jestli je to, to co si myslím. Vyfotil jsem ho a dal na lovce. Potvrdila se má domněnka a měl jsem radost. Taky jsem ho nečistil a dal jen do destilky. Volal jsem hned archeologovi, ktery mi prakticky hned na zacatku me kariéry v prosinci 2015 kontaktoval a měl zájem o některé z prvních nálezu, které jsem zde uveřejnil. Měl jsem radost a doma se chlubil, jaký je o ten "bordel" zájem :) vše jsem mu v muzeu dal a na ty plomby a kule jsem fakt nechtěl ani ten papír. .... Kdyz jsem mu volal o náramku tak mi hned předběžně určil atd. a já měl zase radost :) .. 2 dny po nálezu jsem mu ho odvezl a s úsměvem předal ... I on se usmíval ... Slíbil papíry a NIC .. na upomínku nereaguje :( .. Od kolegy vím,že se zachval stejně a vyloženě na něj po odevzdání kašlal :( .. Chci tim říct, ze kdybych zase neco podobného našel tak to zase odevzdam, ale budu si vybírat KOMU.. Děkuji za pozornost ... Ať to pípá ;)
12 hlasů
12 hlasů

Komentáře

Poslední foto omyl sorry :-O jde smazat?

Tak to ber tak,že si svojí historickou úlohu v tomto příběhu splnil a teď už jaksi nejsi hoden další pozornosti. :-D Tedy dokud opět něco nenajdeš.
Sice nelze vyloučit,že mohly u dotyčného nastat nějaké nečekané a prioritní časové komplikace (záchranný výzkum,služebka či jiná vytíženost) nebo dovolená,ale když je těch zkušeností více..Tak to někdy i bohužel bývá.
A k čemu je vlastně (ryze obecně)pro hledače onen papír (předávací protokol),pro dobrý pocit? Ten už se přece dostavil. Pro pořádek? Zajímaly by mě vaše názory.

;-)

mám podobnou zkušenost. čekám na protokol od sekeromlatu už skoro čtvrt roku. nevím no. když se ptáš husito, tak asi pro pocit i pro pořádek. ;-) říkal jsem si, že by ty muzea nezruinovalo, kdyby těm odevzdávajícím lidem dali třeba občas nějakou knížku. třeba jako poděkování, a taky motivaci. stál bych taky zpětně o nějaký informace k té odevzdané věci. je to blbý, když se musíš doprošovat o nějakej feedback. můj názor.

Přesně tak, pro pořádek, o nic jiného mi nejde. Navíc když kolega odevzdal bronz. nůž jinému pánovi v tomtéž muzeu a papír mu přišel i s knihou o muzeu během několika dnů.

Jo jo papír jako vzpomínka na hezký nález potěší, také je od svého archeologa dostávám, ale nespěchám na to většinou nám to vypíše za celý rok. Takže neboj on se ti ozve

I já mám podobnou zkušenost.V dubnu jsem do muzea odevzdal bronzový náramek-viz soutěž o odevzdané nálezy.Archeolg byl nadšený,sliboval fotky po očistě,nějaké info o nálezu a samozřejmě doklad o předání.Už několikrát jsem se pokoušel o kontakt a nic.Před tím jsem některé další nálezy odevzdával paní archeoložce ze sousedního muzea.Tam to bylo rychlé,v pohodě a bez problémů.Je to všechno asi jen o lidech a zájmu o věc.

Založte tady černou listinu :-) :-) ;-)

Myslím že předávací protokol je důležitý pro onu osobu která předmět nalezla a předala do odborných rukou archeologa - je to jakási (pojistka) kterou se dotyčný může bránit v případě nařčení z jiných stran že nález neodevzdal. Bohužel mám rovněž podobnou zkušenost a dost trpkou. Muzeum Mladá Boleslav - jmenovat nebudu - problémů mám i tak dost - to co jsem našel - poslal skrze odborníka (ten řádně předal) ale od dotyčného ani čárka a vůbec nereaguje !!! :-( Bohužel nálezy by se měli odevzdávat dle regionů - tam kam nález spadá - tedy se MladoBoleslavsku obloukem vyhýbám !

Výborné zkušenosti mám s Mělnickým muzem - PhDr. Alena Veselá naprosto perfektní přístup ! :-)

Ta dýka je origo, ale není moje fotil jsem ji u kámoše

Pokud vím tak každý takový předmět odevzdaný do muzea musí být zapsán do přírůstkové knihy.Pokud není zapsán a ty nemáš doklad o předání bude ukraden.Těchto případů bylo víc než dost.Dával jsem do jednoho oblastního muzea spoustu věcí a nebyly to věci z archeo ale na každý jsem dostal darovací listinu i se zapsaným číslem pod kterým jde věc dohledat. ;-) :-)

Přesně jak píše kovářskej. Jen proto bych ho chtěl, aby rychlo nezmizel. Darebáci jsou na každé straně barigády.

Vypadá to dost podezřele - předávací protokol je práce na minutu a pokud má čisté svědomí, nemá důvod ti ho na vyžádání nevydat... Asi bych to být tebou nenechal jen tak.

Me taky obcas od muzea prijde odpoved treba az po mesici, ale to jen kdyz se na neco ptam. Predavacich protokolu par mam a na posledni odevzdanou drobot sem to ani nechtel ale u bronzoviho naramku bych to asi bral. Stejne jako si o nej reknu az pojedu znova odevzdat, jelikoz naposledy nemeli mco casu tak jsme se dohodli ze mi ho vystavi priste na stribrnou rukojet hole a zrejme husitskou guli do tarasnice.

Cobra: Archáč v MB je absolutně v poho, kromě papírování teda... Já si od něj jednou za nějaký čas (zhruba 2 roky) nechám napsat soupis, který si ovšem sám připravím. Jinak ty zajímavější nálezy jsou vyjmenovány v sborníku Boleslavica. A jak píše Joska, vytíženost okresních archáčů opravdu není malá... 8-)

Harymar- tedy dva roky je málo ?????

Jde o to že se známe a na papíru mi nezáleží. Když si to jednou za čas sepíšu tak spíše proto abych nezapomněl co všechno jsem už odevzdal. Páč v úklidovém zápalu mi často stará ručně psané věci vyhodí a úřední ne,tak si to nechám od něj napsat. Jinak pokud dobře rozumím,posílals mu to po někom,takže v osobním kontaktu jsi nebyl. Jinak by jsi se Boleslavsku nevyhýbal... ;-)

Nebyl ale měl jsem zájem - ovšem druhá strana přestala mít zájem _ prý proto že o mě dostal zlé reference....... :-(

cobra-já ted daroval tu půlku bronz.srpu,kterou jsem před pár lety našel,právě p.Veselý a do měsíce mi přišel darovací dopis.,takže za mě dobrý ;-)

Často je to jenom zapomětlivost a/nebo pracovní vytíženost. Je nutné vydatně otravovat. :-D Osobně ty předávací protokoly nevyžaduji, ale jak to tu tak čtu, tak by to možná bylo vhodné. Sami od sebe mi ho zatím nevystavili nikde (4 pracoviště), ale některé předměty jsou vystaveny.

V rychlosti vystavování darovací listiny je v mém případě vítěz Západočeské muzeum v Plzni, tam je to nějakej prezent při předávce a papír poštou do týdne , Středočeské muzeum Roztoky- jelikož toho dávám většinou víc tak koncem roku přijde papír mailem.No třeba v Muzeum Českého krasu v Berouně automaticky nepošle ani nedá nic, Ale zas nemyslím že to někdo stopí.

Také se ozvu ,předávám nálezy do místního muzea ,darovací listinu obdržím ihned ,hezky si povyprávíme ,při prvním odevzdání nálezů jsem ještě navíc dostal moc hezkou knihu -Po stopách prapředků- pojednává od Starší a střední době kamenné až po Velkou Moravu , velice zajímavé čtení .Kniha je od autorů Mgr.Petr Dresler Ph.D , Mgr.Gabriela Dreslerová , Mgr. Alena Nejedlá , doc.Ph.Dr. Martin Oliva Ph:D , Mgr. Klára Šabatová Ph:D.Když je trochu více času dostanu i kávu .Vždyť sepsání listiny je práce na několik minut a tiskárna to vše vytiskne .Tak ode mne jen chvála za přístup pro místní muzeum .

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru