Když se nedá hledat II.

Jelikož je v mém okolí země stále jako beton pokračuji pomalu se zpracováním starších nálezů. Třpytek jsem při prohledávání jedné vypuštěné přehrady našel přes 200, a jelikož je to vesměs mosaz, tak je vždy beru do kyblíku se šrotem. Nicméně když už se jich sešlo takové množství, tak jsem jich pár vybral a trochu si s nimi pohrál. Vše přijde do rámečků se sklem.

12 hlasů
12 hlasů

Komentáře

Myslím že za třpytky by jsi něco od rybářů dostal...
Během sezóny choď podél vody a nabízej bývalým majitelům :-)

máš to moc hezké ;-) ;-) ;-)

Třpytky super pěkná hromádka,akorát nějaký chytrý pány napadlo okouny hájit jak ostatní dravce tak si budem muset počkat do půlky června. ;-)

Díky za komentáře.

Parádní! ;-)

Jj, nová doba, okoun už je taky chráněnec :,-( Ale není se čemu divit, na Hracholuskách chytit okouna přes 30 cm je nadlidský výkon. No 16tého jim dáme zase za uši ;-)

Vážení když jsem rybařil tak se začínalo 16června do té doby vše hájené a na třpytku až od 1 září . Jinak revíry od splavu ke splavu každý revír měl svou ZO která revír zarybˇnovala a kdo chtěl chytat u sousedů na jiném revíru musel vlastnit druhou povolenku . Ryb v řece mraky rybáři většinou starší ti chodili jen na svá místa ,nepřejíždělo se tak jak se to stalo po sloučení a revíry se sloučily s povolenkou všady . Během pár roků řeky vyramované . A i nyní to vidím u řeky nasypou se pstruzi okamžitě jak je začátek sezony plno aut rybáři ze všech možných vzdáleností a pochybuji že když přijede autem za meloun tak si chytne 3 pstruhy a odjede , jen změní místo a rabuje dál .Proto jsem přestal rybařit tohle rabování začalo od 70 let. A v té době jsem přestal protože mi to bylo již tehdy nepříjemné když jsem viděl jak ryby co se dali do řeky tak podsekávaly kotvičkou za břicho a brali vše .

Ahoj také znám spoustu rybářů co jsou jak jinak Páni rybáři tomu stačí když je u vody ryby většinou pouští a má s toho potěšení.Co jsem přestal rybařit , já začal od 6. let s otcem to na mlýnském náhonu tam bylo ryb ,skončil jsem v roce 73 o to víc jsem chodil do lesa ne jen sám ale s celou rodinou a hlavně děti ti si to přímo užívali ,vycházky někdy celý den s opékáním buřtů . Nejlepší chvíle když rostly hřiby to bylo pro ně nejlepší oni sbírali my s manželkou jsme jen čistily .Večer řádně utahaný koukli na večerníčka a spali Televize tři programy první druhý a ten třetí byl vypnutí ..

Jo některé úseky zase totálně probrali kormoráni.Když oni zelení jsou absolutně nesystémoví.a nechápou co je to rovnováha.A znám jak rybáře tak masaře.Viděl sem u vody borca co šlapal po kaprovi aby měl míru. o:-) o:-)Jinak sposta lidí si šla odpočinout od rodiny.Děda tomu říkal chodit do garáže.Že musí něco udělat na autě a měl od bábiny celej den pokoj. :-D

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru