Křestní medailon

Jednoho červencového dne roku 2008 jsme s kolegou zajeli na naší oblíbenou ústupovku daleko na západě.Nějak to ale stálo tentokrát za prd tak jsme vlezli hluboko do lesa podél takové staré zídky se tam vinula stará cesta tak že skusíme jestli nějaká část ustupujících vojáků si to cestičkou neskrátila k amíkům.Prošli jsme jí téměř celou ale válečného nepadalo nic.Pak najednou takový signál v zídce respektive už pod posledním kamenem té zídky.Vyvalil jsem kámen hrábnul lopatkou a řetízek.Pak další řetízek pak jsem nahmatal velké kolo a ona mince vložená do šperku.Nakonec jsem vytahal s pod kamene vše.Říkal jsem si copa to asi je i jsem to kdysi někde prezentoval ale nic se nedozvěděl.Pustil jsem to z hlavy.Je to asi měsíc co jsem se přichomýtl k výstavě o lidském životě a najednou koukám na vystavený předmět a říkám si sakra to jsem kdysi našel něco podobného.Doma jsem zapátral ve fotkách v archívu a byla tam.Bohužel už fakt nevím kde skončila ale myslím že jsem jí někam posílal na opravu a asi zapoměl vyzvednout což mě teď mrzí dvojnásob ale s tím po tak dlouhé době nic neudělám.Aspoň jsem se tedy dozvěděl o co se jedná co jsem to tehdy vlastně našel.Je to křestní medailon specialita krajů právě na západě Čech /nejčastěji Sudety/.Aspoň takovou informaci jsem dostal a byl i tak prezentován na té výstavě.Jestli to vyráběl pouze jeden zlatník v 19.stol.není známo a malé rozdíli ve spracování jsou patrné nejsou oba autentické.Ten "celý" je taktéž ze sbírek jednoho menšího muzea v západních čechách.Nikdy jsem po tom nepátral nakonec si mě určení po skoro 14 letech našlo samo. PS jen dodám že v tom mém byl také 20 krejcar jen císaře dobrotivého

15 hlasů
15 hlasů

Komentáře

a proč ti to sem bylo přesunuto z katalogu? nebo to ty sám? ;-) 8-)

Ono to mělo jít původně do klubu kam to podle mě patří. Je to spíš zajímavost článek. Navíc je to nález starý 14 let ;-)
Tady je asi správně.

aha,já myslel že jsi taky něco porušil :-D :-D
za mě je to nález co patří do katalogu a navíc pěkný :-)

Nález je to luxusní gratulka ;-)Připomnělo mi to nález co vložil do klubovky joeblack 5.11.2017.Tam kvůli tomu málem tekla krev :-O :-D ;-)

Chlapi..., safra..., pište mi to pěkně, se štábní kulturou.
Nejdříve upoutávku a zbytek textu pod upoutávku. Kdyby to mělo dvě stránky, všechny příspěvky to rázem posune do propadliště dějin.

Archeolog, odborník, stavitel a totok...

nebuď hnidopich Romane a čti pořádně...to sem bylo přesunuto z katalogu :-D :-D :-P

Přesunuto, nepřesunuto..., je tam tlačítko upravit :-P 8-)

no u klubovky upravíš tak akorát hovn. :-D

Tak já se fakt stydím že jsem nedodržel štábní kulturu. Ale asi to vzniklo opravdu tím přesunutím o které jsem poprosil Marka 8-)

Luboš má pravdu, u klubovky to nejde. Omluva Vláďovi.

Fakt nádhera toto! :-O ;-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru