Lití kulek.

Asi se povedlo.

Tak sem na smeťáčku vyhrabal dvoje licí kleště,od kolegy další dvoje(jedny se typem překrývaly tak je po očistě dostal zpět)(nevěděl totiž co mi dává,jinak by mi je nedal)Tento týden proběhla očista,zatím jen základní,na konzervaci půjdou až po koupeli v destilce a finálním kartáči.Mynulej týden jsem vyvážel šrot a vyvezl jsem i všechno olovo tak jsem neměl z čeho odlévat,ALE včera v lese padla masivní olověná trubka(jen jsem zaplesal)a dnes se mohlo lejt.V práci jsem si udělal jemnější pánev(jednu pánev mám i v nálezech,ta byla půdovková)nasekal olovo a už to jelo.A na výsledek se mrkněta sami.
příprava
příprava
tavba
tavba
a první je na světě
a první je na světě
20 hlasů
20 hlasů

Komentáře

Perfektní! Na tohle jsem čekal.Díky. :-) Prostě krása. A ta očista kleští je prostě balzám pro oči. :-)

:-DOBI myslíš pero ostřejší meče? :-DTo Warrior55,díky,i já se na to lití těšil. ;-)Du se nalejt :-D :-D

Úplně mě to dojalo ta výheň, kovařina je skvělé řemeslo na střední jsem si k němu vybudoval velmi kladný vztah ale bohužel od té doby jsem se k tomu nedostal :-( na lití olova se také chystám. ;-) Pěkný kolego ;-)

Paráda kováříčku ;-) Zamlouvám si od každé vzorek :-) ;-)

Hezká práce ;-)Jen aby to někdo nenapadl jak nedovolené ozbrojování :-OAle můžeš říct že je to polotovar a budeš do toho vrtat dírky a rozdávat rybářom :-D

Pěkný, ale neměly by ty kleště být trochu ohřátý! U té první řady (poslední snímek) je u čtyř kulek vidět, že část olova kulky byla už studená a další část jsi tam dolíval. Kulky pak netvoří celek. Nebo to olovo už bylo "studený" když jsi to lil? Já bych si kleště možná trošku lehce ohřál (třeba na cca 100 °C nebo dle voka). ...

;-)To cobasico.Spíš kyš sem lil pátou kulku tak už bylo na pánvi chladnější,Chtělo by to u toho bejt ve dvouAby jeden lil a druhej ovládal kleště a jednoho ještě na focení,ta pánvička je jen z plechu,co mám origo pánev tak je nakonzervovanáTa z masivu a dýl udrží teplo.Na vzorky to bohatě stačí.A Pyrdo počítám stím,aj sem si to myslel že budeš chtít vzorek,vezmu to sebou na hledačku. ;-) :-)

Ještě Jednou mooc děkuju ;-) ;-)

Tý jo paráda ;-) :-)

Super

Ahoj, taky jsem se těšil, až to naleješ. Opět překrásný příspěvek i s baštou ;-) za palec a 1s*

Super Míro,už se těším.Doufám,že nám vyjde počasí.

Moc pěkný. :-O :-) :-)

Ty vždycky potěšíš. Krása. ;-)

;-)díky,snažím se :-)

Supr.
Baví mě tvoje produkce.
A že na kompotek nikdy nezapomeneš,too vůbec. :-O ;-) :-) :-) ;-)

Medis nemá vůbec blbej nápad.
Takhle stylový rybářský olova nevyrábí žádná firma na světě. Právě byla objevena pověstná díra na trhu, to je historický moment! ;-)

To namor v patek sem u Podolaku kopnul asi 30 olov ale take stylove ani jedno.3 dní sem tam hledal nějaký odznak a nic :,-(

Podolák je top lokalita.
Dle pověsti se tam někde v bahně válí Hartmannův rytířský kříž s meči, dubovými ratolestmi a diamanty. Pověsti jsou zkrátka pověsti :-)

O takovém luxusu ani nesmím mně by stačil kdejaký obyčejný ;-)

.............tak je odzkoušeno, :-Dparáda ;-) ;-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru