Mince starší doby

Trošku jsem se rozepsal.

Už nějaký pátek chodím s nálezy co za něco stojí,do Znojemského muzea.Jak už to tak bývá,ne v každém muzeu jsou specialisté na danou dobu.Tím nechci tohle muzeum nijak hanit ale asi každý ví že je nemožné znát vše.

Před pár dny mě kontaktoval pan Balázs Komoróczy a domluvili jsme si schůzku po předchozí písemné komunikaci. Probrali jsme pár věcí a něco mi trochu hlodalo v hlavě a při další návštěvě Znojemského muzea,jsem to trochu probral s jejich archeologem a ten souhlasil. Při velmi příjemném setkání s panem Komorózcym jsem mu řekl o čem jsem mluvil s archeologem,za kterým chodím se svými nálezy a myslím že se mu to zamlouvalo. Pokud to klapne,mé nálezy se zpracují uceleně lidmi jenž jsou specialisté na dané období dějin. Takhle by něco bylo ve Znojmě,něco v Dolních Dunajovicích,mince cestovali snad po celé republice a všude by tak asi zůstala jen část zjištěných faktů.

Určitě si ti z vás co jste tu delší dobu,všimli co za nálezy sem dávám pod nickem kyl76 a někteří si jistě vzpomenou i na nálezy pod nickem skuder.Ten jsem před časem nechal i přes problémy s jeho odstraňováním které to působilo LP,smazat,ale měl jsem důvod.

Ty nálezy co jsem prezentoval jsou jen zlomek z celkového množství dané lokality a naštěstí nejsem sám kdo odtud své nálezy předává k dalšímu výzkumu o historii osídlení té doby. Bohužel,větší část toho co se tam za nejméně 10 let našlo,skončilo neznámo kde jako předmět ve vitrínce,zajímavé těžítko nebo přilepšení v peněžence.

Co se týká spolupráce,jde to,jsem sice člověk od přírody nedůvěřivý,vidím,poslouchám ale taky čtu mezi řádky.Lecos se mi nelíbí,na hodně věcí mám dost odlišný názor ale jsem jen člověk,stejně jako ten archeolog,dobrý nebo špatný.

Detektoring je koníček který za posledních pár let zaznamenal obrovský rozmach.Dalo by se říct že je to to prakticky jediný,nikým neorganizovaný spolek,který se zajímá o kompletní dějiny lidstva.Někteří se zajímají už o prvotní zpracování kovů,další zajímá středověk nebo třeba válkaři,kde se jedná i jen o několik let historie.

Ještě k té spolupráci s archeology,jde to,někdy to sice dře ale věřím že se to časem otupí,vždyť jde o NAŠE společné dějiny.

 

Pár fotek těch starších mincí za 4 roky nachozených kilometrů,které jsou nyní v odborných rukou.

36 hlasů
36 hlasů

Komentáře

Parádní soubor.Tohle se u nás nahoře nevidí.U nás sem za dvacet let na něco takového nenarazil.A vzhledem k tomu že vidím do sbírek většiny lokálních kolegů tak nikdo nic.A ať spolupráce funguje co nejlépe. ;-) :-)

Dík :-),ono je všude něco.Já tu třeba ještě za celou dobu nezavadil o paladium a jinde se vyskytují celkem hojně.

Hezká hromádka :-D Já zase za 12 let nedal větší minci Leopolda I jak 3 krejcar, římany mám, keltíky mám, pražáky , pár denárů, hromádku různejch prců, ale VI krejcar Leopolda prostě nenajdu :-D

Tak třeba 6 krejcar Leopolda jsem našel nedávno,jinak jen jednokrejcary.

Heč pilote jednu šestku mám! ;-)Ten jeden říman je zlatý?Matou mě ty černé skvrny. :-)

Není,půjde na testy z čeho je.Mělo by to být stříbro ale je slámově žlutý.

Super. :-O :-O :-O :-) :-)

Parádní sbírka!Já našel všeho všudy 4.Ale taky u nás v polabí.

Pěkné! Moc pěkné!!! :-O :-O :-O ;-)

Nejni co dodat-paráda za palec. 8-)

Mazec,palec :-O :-Opřál bych si najít aspon jednoho římánka :-D :-)

Mě tam dostávají ti konici ��

Bydlím holt blbě!!! :-D :-D :-D

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru