Minelab Equinox 600 - nový FW v praxi

Jak jste asi všichni zaregistrovali, tak včera vyšla aktualizace FW 2.0.1 pro oblíbené detektory Minelab Equinox 600 a 800. Já mám už asi rok verzi 600 a nový FW jsem hned nainstaloval a otestoval na poli. Tohle jsou moje první postřehy z praxe - berte to ale prosím s rezervou, stále ještě se považuji za začátečníka.

Pokud jste nový firmware ještě nezaregistrovali, tak více info i postup najdete v článku zde:

https://www.lovecpokladu.cz/home/aktualizace-softwaru-equinox-2-0-7710

Po instalaci jsem hned vyrazil na pole a celkem se zadařilo a našel jsem celkem 9 mincí (obvyklé měďáky, zinkáč a také jeden stříbrňák), jeden pouťový prstýnek a samozřejmě něco málo obvyklého svinčíku a to vše na totálně zabordeleném a přede mnou už snad 1000x prochozeném políčku kousek od baráku.

Pro mě osobně (mám nejraději mince všeho druhu) je nejzásadnější rozdíl v chování detektoru právě s ohledem na mince. Po aktualizaci mi přijde, že detetor zcela jednoznačně háže mince (bez rozdílu materiálu) do vyšších ID a jsou proto výrazně lépe rozeznatelné. I maličký prvorepublikový dvacetník to názelo až někam k ID 24. Při hledání používám pětitón s trvale zapnutým železem (jen tak pro sichr, abych o něm věděl) a i samotný signál je u mincí slyšet jako zřetelnější a hlavně (!!) jednoznačnější. U maličkých stříbrňáků (našel jsem maličký krejcárek Leopolda) ale zůstává ID relativně nízko - ID se mi hlásilo někde okolo 12. Mince byla velmi blízko povrchu v totálně kamenitém podkladu, kde nešlo zarazit ani velký rýč Fiskars víc jak 5 cm do země.

Pokud jde o svinčík, tak jsem za celé pozdní odpoledne v podstatě nekopnul skoro žádný železný sajrajt. Pouze jeden větší kus čehosi, dva vršky od piva a obří podložku skoro velikosti cédéčka. Barevné svinčíky, jako "oblíbený" alobal od cigaret a podobně nyní Nox házel jakoby o něco níž, vesměs tak kolem ID 5. Za války jsme tu měli vojenský výcvikový prostor, takže nábojnic všeho druhu tu máme doslova tisíce na každém kroku. Samozřejmě jsem jich taky pár kopnul a nyními Nox všechny házel na ID přesně 18. I když jsem opakovaně kroužil cívkou ze všech stran, tak jsem nezaznamenal obvyklé skákání ID nahoru a dolů, ale pořád trval na 18. Zajímavé!

Abych nezapomněl - nově je nyní k dispozici i u Noxe 600 možnost dvou úrovní osvětlení displeje. Stávájící, plně svítící režim zůstává, dalším stiskem se ale aktivuje nové, velmi slabé podsvícení. Ve dne ani není vidět, je opravdu velmi slaboučké, ale pokud chodíte v noci, tak je to přímo super - displej je vidět a přitom ani trošičku neoslňuje, takže člověk po pohledu na displej neztrácí kontakt s okolím. Tohle se taky povedlo a na Nox 600 mi tohle fakt docela dost chybělo

Za mě osobně je nový FW přímo super a rozhodně doporučuji upgrade.

Protektorátní 1 koruna.
Protektorátní 1 koruna.
Prvorepublikový dvacetník
Prvorepublikový dvacetník
Pouťový prstýnek
Pouťový prstýnek
2 fillér 1983
2 fillér 1983
1 kreuzer Leopold I.
1 kreuzer Leopold I.
Kompletní sestava na poli
Kompletní sestava na poli
Moje věrná parťačka při hledání
Moje věrná parťačka při hledání
15 hlasů
15 hlasů

Komentáře

Mám taky Noxe 600, stalo se mi, že některé AB knoflíky mají ID 15 - 16 a některé mají ID 8. mince z mědi mají ID od 19 - 22, zajímalo by mne jak to je u zlata, zkoušel jsem to doma s řetízkem a házelo to ID 10.

Zlato se přiznám, že jsem nenašel a ani nezkoušel, ale u těch knoflíků to může mít hodně důvodů, počínaje velikostí a tvarem, konče pak třeba hloubkou a složením půdy.

Máš skvělou parťačku :-)

Díky, je fakt skvělá a občas i pomáhá s výkopovými pracemi. :-D :-D :-D

Krásná ovčanda, kolegáčku, fešanda.

Díky, taková naše psí princezna, nechává pozdravovat a zrovna mi chrní na noze. :-)

drobný knoflíčky Ab,sem měl id 5 až sedum. :-)

Tak u AB knoflíků nevím, jak moc se to změnilo, ty u nás moc nejsou. :-)

Pěkný hafan :-)

Zdar, u AB knoflů od malých ve tvaru půl koule až po klasiky malé a větší AB a štítové je to podobně jako u Kvasaka, takový nepatrný pípanec ale mám na ně štěstí, dá se říct, že na každé hledačce jich pár padne.
Parťačku máš moc šikovnou, můj parťák (ohař výmar) zase poslední hledačky kope a doslova doluje myši, hraboše a jinou havěť, je na ně nějak vysazený :-D jenom si hlídám aby nějakou moc nežvýkal po té aféře Stutoxu II. Gratluji k nálezům a přeji hodně hledaček s parťačkou ;-)

Pěkný to máš. :-) :-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru