Můj boj - bude to souboj králů

Intenzivně pracuji, intenzivně věřím, a nikdy se nevzdávám

11 hlasů
11 hlasů

Komentáře

Můj boj - bude to souboj králů ????? (Jedna podkova, hromada hlíny a nakonec kus železa)

Proti komu bojuješ ? Vypadá to, že sám proti sobě !!!! Asi moje IQ na to nestačí ale bohužel já to nechápu.

Mildo netrap sa, to nikto nechape.....

Tak ještě jednoho koně, dva krále nahoru a bojová scéna je hotova. :-)

A proč je tam ta dřevorubecká sekera, podkova z tažnýho koně a ten šakal s dečkama, co evidentně frčí na heru a už to nezvládá? Ten je jako odnese do sběrných surovin? A kde jsou ti králové? A jakej kůň? Tam bude nějakej kůň co pojede na tom šakalovi? A nebude to moc komplikovaný?

Ani bych nepoznal že je to kůň o:-)

Martasku, šikovnej budeš, o tom žádná, ale dávej si ty tvoje hlíny prosím tě jinam. :-/

ten kůň evidentně něco špatnýho snědl
otázka je jen jedna
vyjde to předem nebo zadem?
8-)

Me osobne hlina zivi asi tady zacnu co chvile taky posilat obrazky :-( :-/ :,-(

Tak kůň píšete, no nevím já vidím vetřelce. Na koně to má moc dlouhej krk, a asi má koliku. Fakt asi ten vetřelec. Jen můj názor. ;-)

tohle je pro všechny rébus zdá se, zatím :-)

jen aby do te birvy o lidskeho ducha tahle herka vubec dojela...nevypada uplne zdrave tahle tvoje hatátitla, skoro jako by tu sekeru a podkovu sezrala a ted se ji marne snazila dostat ven. myslim ze by ji prospelo udelat radylkem diru pod ocasem, nebo z ni nez uschne bude zirafa a krali nezbude nez to dojit pesky...

Ty si hlavne rebus sam pre seba priatelu

Nemá ten kůň všechny čtyři nohy zadní? Neco jak ty srnky v Chalupářích.

zvracející smajlík by nebyl?

No fakt , vsechny zadní , to mě poser na holé záda :-) :-) :-) :-) :-D :-D :-D :-D

Tož to je potom jednoduchý.Na jedné straně to hlavu vcuclo a na druhé zas vylezla ven.Takže rádýlko netřeba.Já bych z toho vynechal krále a nazval to zrození politika :-D :-DMarťas má to dynamiku ale proporce sou v háji. ;-)

Aspon ze ten Kvasak konecne rekl vec k veci. Ted slo o dynamiku, protoze to jeste z daleka neni. Je to totiz polotovar,
vážení
hihi, takže dynamika tam už je :-D

No tak to mi spadl kámen ze srdce. Tak včíl ještě dynamit, a nešetři.

Martasek tady funguje jako zkušební faktor tolerance. Dokuď je jen jeden, je to takový maskot, jeho díla jsou často dost originální a využívá ke své tvorbě často hledačské artefakty. Já osobně jsem přes umění barbar a řadu cenných a obdivovaných děl fakt nechápu, takže ho nesoudím. Snaží se něco vytvořit a je tady už dlouho, takže sem tak nějak patří i přesto, že je často mimo zaměření webu. ;-)

Snaha něco vytvořit automaticky nezakládá nárok na obdivný potlesk, obávám se. Hitler se kupříkladu snažil vytvořit rasově čistou Třetí Říši (když už tu Marťásek naráží na Mein Kampf), snaha se mu opravdu upřít nedá, v německé politice byl taky docela dlouho, nicměně jedničku s hvězdičkou by mu za to dal asi málokdo. ;-)

Dekuju, vsak to bude za 1 to se jeste doladi

Ja.runa-Trombik-Jelda a spol. takhle jsem se dlouho nenasmál :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :,-( :-D :-D ;-)

Na tomhle webu je tvoje dynamika každýmu u prdele, prostě to nikoho nezajímá :-P :-P

proč si platit vlastní web, kam by nikdo nechodil..když je možné parazitovat na jiném, kam chodí hodně lidí...a proč studovat anatomii lidí a zvířat, když můžu vytvořit zrůdnost a omlouvat to "uměním"

Myslim ze merlingor vystihol podstatu

Kruté, ale pravdivé. Merlingor to napsal velice výstižně. :-D

Ale ja mam svoje weby a jsou zajimave. Ale zverejnovat je nebudu. Dekuji lidem typu stefalco.inteligence a pochopeni je ukazka lidskehi ducha o:-)

zverejnovat nemusis, neni nic jednodussiho nez si je najit....zajimave? no asi jak pro koho a jak cim., navic plne pravopisnych chyb sem tam ukradena fotografie.
ono neni slozite si je vsechny vyguglit a udelat si obrazek.... ale myslim ze kazdy uz si obrazek udelal i bez gugleni. Ja teda ten cas obetoval.... skoda ho. Zacal jsem facebookem, presel prez internetovy obchod bezpecnostni agenturu hodinoveho manzela a zlate ceske ruce, zkoukl cenu rimanky a vsechno to pozaviral....
Jedine co na tom vsem obdivuju, je tvoje urputnost...kus bych ji sam potreboval .... ale jinak....... dein kampf ....

Martasku Tvoj najvacsi problem je, za absolutne nie si schopny pochopit, prijat a akceptovat negativnu kritiku, co je dost tragicke, pretoze len negativna kritika nas posuva vpred.... mozno na to raz prides

TO: Kombajn - pujde to do barev, až to bude cely dohromady. Myslím, že ty nalezy a knofliky jsou sami kovove a v rytirske zbroji to dostane lepsi rozmer.

To Schaun : ale třeba mít na paměti,že takový jeden podivínský malíř , nějaký Vincent van Gogh prodal během své tvůrčí činnosti jediný obraz. A je fakt,že ani dnes ho nikdo moc nekupuje..
:-D :-D

No ty jsi tu chyběl :-D :-D :-D pozdravuj kluky :-D

mojeta: zajímavý názor, mohl bys ho prosím trochu konkretizovat, abych věděl, zda se mám dožrat, nebo ne?

:)já bych taky prosil konkretizovat




Jo konecne prisel stribrna a ten chlapik na nem ten si zaslouzi taky vic, kdyz se valel jen tak :-)

Stribrnak.

Fanfula co si nepochopil? Martas nasiel prve agecko, Franza Jozefa 10 grajciar a vyraba k nemu stredovekeho kona s prelomenymi prednymi nohami, okuteho taznymi podkovami a Franz Jozef z prelomu 19/20 storocia na nom bude bojovat s drevorubacskou sekerou s inym stredovekym kralom, ale v celej svojej podstate to vlastne bude Martasov boj. Z toho vyplyva, ze Martasek je vlastne Franz Jozef.

Uz chapes konecne?

:-D :-D :-D :-D Dělám z hlíny hady.Nejtěžší na nich sou ty nohy. :-O :-O :-O :-O

hiň sa ukáže.

Kvasak: a představ si stonožku...všech sto noh zadních

ááá..teď jsem konečně pochopil co mi na tom nesedělo...to ten ocas mravenečníka...

Uši to má z medvěda... asi výsledek genetických experimentů šíleného vědce...

Přistihl jsem se, že v klubu otevírám nejdřív Marťasovy příspěvky. V ničem extra nevynikám, proto mi nepřísluší nic kritizovat.
Ale kdybych někdy v budoucnu něco napsal, namaloval, vysochal, vyrobil, měl z toho subjektivní radost a chtěl se pochlubit na veřejnosti, která mi hned napoprvé dá najevo, jak jsem těžce mimo, tak zalezu a nepokouším se už dál vystrčit čumák.
Tohle urputné přesvědčování všech, jak je to vlastně krásné a z negativních reakcí si vybrat byť i jen jedno pozitivní slovo mě fascinuje.
No neříkejte mi, že na to není nějakej latinskej název s koncovkou "...filie"
edit: pár nápadů s Gůglem - kakorafifilie, statuofilie ;-)

nebojte, nakonec tady ani jednoho nezklamu, tyhle nalezy do souboje králu budou skutecne uzasne

No aspoň je konečně jasný, že jde o provokaci a že my na to skáčeme. Tohle by totiž normální člověk nenapsal, pokud si nedělá prdel... :-D

martasek: ty snad hulíš? i pětileté dítě dá větu, která dává smysl, ale u tebe to vypadá, že to z tvého jazyka překládá google translator

https://www.youtube.com/watch?v=Z2VSpj08ejA&index=31&list=PLLcpjj5QHxrzt_zPYQYlUb6e6vEkFmgnI

víra spočívá ve chtění, ale taky citech vidět víc.

Normálně nebývám sprostý, ale tohle je moc.

Martasek - jdi do hajzlu

Admin - Prosím, tady mne vymaž, nebudu se tady koukat na vypatlaniny. Předem dík milda001

Jeste nedavno jsem byl ochotny pripustit, ze jde o provokaci, hru a dost na hrane vtip....
Jenze pokud by slo o trolling, je to opravdu profesionalne naplanovana a provedena akce ... cista prace, tohle proste sam nevymyslis a nerozjedes...
Otazka porad je, proc to admin opravdu nezarazi..mozna proto ze navstevnost podobne absurdity, je casto stejna ba i vetsi,jak prispevek s nalezem hrnce zlata.
Ruku na srdce,pristihl jsem se pri tom co pise Newt, prvni se divam sem... a kolik z vas otevira tento web a rika si a zvracene se tesi...,,jak pak asi moc velkeho trolla ze sebe martasek dokazal udelat dnes.... jestli snad nedej boze nenasel lampu a nechysta se nas potesit dalsim aktem na pokracovani... allibaba a 40 stredovekych loupezniku.. mimochodem v kuloarech se proslycha ze se tesit muzeme, pac koni na zadech vyrostl nejaky novotvar....
V druhem komentu si dovoluju newte tvrdit, ze se pletes..tohle provokace neni
Paklize to admin nezarazi, povede se Martaskovi spontalne to, co se jini tezce uci ......
Dva odkazy: oba reklamni.... nejak si nemuzu po tom pivu (cti petipivu) pomoct.

https://www.respekt.cz/socialni-site/jak-uspet-v-trollingu

http://greslicka.cz/zlate-vouchery

zdar






Nemam nejmensi zajem byt na druhe strane nez kdokoliv jiny. Ani o jinou reklamu jsem tady nestal. Vy tady hledate pro radost, ja tady hledam pro radost.
Nekdo pouziva PC kolaze, vyspely sw, Ja si misto techniky vybral prapuvod vseho - dat mrtve hmote ducha diky vecem s uctou k nim.
To je docela vsechno. Na druhou stranu vim, ze pokud najdu hrnec zlataku, urcite ho sem nedam, ale podam s pribehem, o chamtivosti jedince pred civilizaci.

Aby to bylo zrejme vsem. Jsem v Klubu, nalezu mam tady opravdu dosti, nikoho neposkozuji, nikoho nenapadam akorat mluvim jinym jazykem obcas.Praktiky STB nevedu, a kazdy jedinec se lisi. Tak to zaridila priroda. Svymi nalezy tady poctive prispivam jako kazdy, kdo to bere jako konicek. O politice zde jiz nehovorim a sprosty clovek nejsem.

Nechtěla jsem,ale musím.Martásku nelži!Sprostý jsi!V soukromých zprávách ano!Tady ze sebe děláš andílka.Zvedá se mi z tebe kufr!A jen na okraj,ta mrtvá hlína,tak ta má větší inteligenci jak ty.

O politice zde již nehovořím a sprostý člověk nejsem. Rád si plácám z hlíny. Přestože mi to vůbec nejde, trvá to dlouho a musím se někde pochlubit. Nejlépe tam, kde to nikoho nezajímá. Taky zkouším panďuláky prodávat. Fiktivní sleva 10000 nezabírá. Zkusím 145000.
Na diskuzích se chovám slušně, vždyť jsou to všechno potenciální zákazníci. Nelíbí se jim to. Zatím. Mě ovšem ano. Já je přesvědčím.
Děkuji, Martasek
PS: Ten kůň má nohy dobře, protože jsem je uplácal já. Dokáže se s nima poškrábat na zádech. Baví mě to.

:-)

Dadla: Nechtěla jsem,ale musím ( tohle slychavam od zen casto ) :-)
Diky za vyznani lásky

Praktiky STB nevedu, a kazdy jedinec se lisi. Tak to zaridila priroda. Svymi nalezy tady poctive prispivam jako kazdy, kdo to bere jako konicek

Martasku dost ubohe co si napisal Dadle, nemyslis....????

Myslim ze Ty si si uz sam urobil dostatocnu reklamu a vacsina triezvo uvazujucich ludi si o Tebe urobila vlastnu mienku. Minimalne na zaklade Tvojho predosleho prispevku s "kokotosarurom", ktory bol vymazany.

Naozaj si taky nechapavy alebo proste len potrebujes ludom robit naschvaly?

Ovecko, ja myslim, ze by jsi mel mlcet. Ty sam jsi si dal do Klubu prispevek bez nalezu, akorat s Tvym ditetem. To nema s hledanim uz vubec nic. Takze ty me nebudes o nicem poucovat.

To Shaun: nebo sis tady fotil do klubu svoje učebnice a stěhování. Takze ty mlc a zamet si pred barakem vlastnim. Ahoj, my jedeme na vylet :-)

"Bohuzel Te zklamu, neni to dokoncene. Za druhe, zda se, ze se mam lepe nez-li ty, kdyz mas zapotrebi urazet jine lidi."

Děkuji za reakci, ale nestyď se za svoje názory, já se za své taky nestydím. Na druhou stranu, pokud někomu ve vzteku řeknu něco mimo mísu, dokážu se omluvit a odejít středem. Schopnost uznat svou chybu považuju za jednu z nejdůležitějších vlastností.
Urážím tě? Čím? Je to nečestné a nesportovní, když ti nelezu do zádele? Milý pane řediteli, mě jenom bavíš. Jsem rád, že vytváříš takový obludnosti, že si je obhajuješ, fakt se rád zasměju. Ale taky jsem rád, že tě v životě neuvidím naživo, takových Brouků Pytlíků znám pár a sedět s nima v jedný v hospodě je očistec.
Není to dokončené? Sochání nerozumím, ale opravdu by to mělo od začátku vypadat jako něco od Černobylu?
Ale pokračuj, taková kávička na balkóně s tvýma příspěvkama oživí den :-D

Martasek ak chces porovnavat spolocensku hodnotu odbornej numizmatickej literatury a jej pridanu hodnotu tomuto katalogu s Tvojim hlinenym "umenim", tak v poriadku. To je taky silny argument, ze sa mu proste neda oponovat.

..."Můj boj ...", človeče ty už nebojuj, radšej uzavri mier! :-/ o:-)

Zdarec všem,nevím jak Vám,ale mě se víc líbila tvorba z hlíny na Mistru2016 v tombole,krásně vypálené do barvy....to Tvé umění komentovat nebudu.

Jako admin se k tomu chci vyjádřit, i když jsem to už několikrát udělal.

1. Nelíbí se mi to, asi umění nerozumím
2. V klubu se má ale právo každý presentovat jak uzná za vhodné. Někdo pošle fotky z dovolené, někdo pouze nálezy. Je to klub. Určtě nechci aby to bylo v LH!!! Ale klubové příspěvky nemusí být ze 100% jenom o tom hledání. Přesto by měli mít nějaký přesah vzhledem k historii, archeologii atd. Zda to je tohle nevím....
3. Příspěvek ale nic neporušuje. Svoboda projevu je daleko důležitější než muj názor. V dnešní době je velice důležité, se v tomto směru držet hodně zkrátka.

Vážení, dovolte abych shrnul vaše názory a samozřejmě i názor autority, tedy majitele tohoto webu.

Ještě do nedávna jsem ani nevěděl co je trollování. Když jsem si to přečetl, co to je, zjistil jsem, že můj duch se s touto definicí neztotožňuje. Ano, zle se takto chovat a lze toto svým úmylsným jednáním vyvolávat. Neznalost zákonů neomlouvá. Tedy znovu zdůrazňuji, že není můj záměr ať vědomí nebo nevědomí toto konat. Sám jsem se tady dost přiučil a dokud jsem neznal tento koníček, sochařině jsem se vlastně nevěnoval. Mě osobně ( jako jiným přijde stupidní hlína ), přijde obyčejné použít sw, utvořit koláž díky sw apod...Jiní tady přikládájí malby vévodů k mincím atd.., opírají setedy o tvorbu jiných lidí. A to ať ve vývoji sw, nebo kreativní tvorbě. Já si jednoduše vyvinu vlastní kreativní prostředí, než cizí. Elmarovi dávám za pravdu, že jsem párkrát uklouznul, no měla to být spíš sranda, ale tady se nějak bere moc věcí vážně. Uvědom te si, že pokud by měl portál pracovat na faktorech vlož nález, nález je identifikován..., uděláte si tady z toho sami něco jako běžící pás ve fabrice, nemastná neslaný a vlastně jinak nudný. Já myslím, že proč neudělat třeba i zápletku kolem nějakého nálezu, nebo esej k zamyšlení. Někdo to podá básní, jiný malbou, jiný koláží. Každý se učí, každý může být den za dnem lepší v tom co dělá. Pokud by mě vymazal,vím jistě, že by to byla nespravedlnost. Elmara se postavil na stranu lidských práv a svobodného uvažování i na základě pravidel jeho portálu.
M.

To martasek: Pokud bych tě mohl poprosit, je to jenom žádost. Vkládej nálezy zvlášť a svoje umělecká díla prostě jasně označ v nadpisu. (např " Nový verze skákajících koníků" atd.) Tak aby si lidi, které to nezajímá, neměli důvod takový příspěvek otevřít. Dobré by bylo, aby ten výtvor byl i v náhledu. Nemaskovat to podkůvkou.. o:-)

mě to určitě ušetří nervy...

Dík 8-)

Dobře, klidně to v nadpisu olepím.

Otazka tedy zni Martasku, ceho tim prezentovanim tech hlinenych nepodarku chces dosahnout, nebo co tim sledujes. Vis ( nebo teda aspon douvam, ze sis uz vsiml) ze kazdy tvuj prispevek plny hliny a bohuzel uz dopredu postaveny tak, ze dilo je ve vystavbe a bude nasledovat dalsich dvacet podobnych, vyvola z 99% negativni ohlasy a kritiku. Presto to sem furt cpes i kdyz uz dopredu vis, ze tim naseres velkou cast osazenstva zdejsiho webu. Ja se te teda ptam, kdyz to teda neni proti pravidlum webu... neni to tak trochu ( hodne ) proti pravidlum slusneho chovani, ktera bych asi stavel nad vsechna ostatni pravidla v civilizovanem svete. To ti vazne nevadi ze svym ignorantstvim ze sebe delas vetsiho a vetsiho trolla? Chlubit se necim, co (promin) je i laickou verejnosti povazovano za totalni sracku. Jaka a kde je mira tvoji sebereflexe...vlastnosti ktera dela umelce umelcem. On v kazdem z nas je nejaky ten umelec schovany. Lisime se pouze mirou vlastni sebekriticnosti a podle te nas pak verejnost vnima. Ty sem urputne cpes vytvory, ktere ja verim ze te bavi vyrabet. Vazne jsi presvedcen o tom, ze jsou dost dobre na to, abys je ukazoval ve vsech stopadesati fazich rozpracovani, presto ze ses uz nekolikrat presvecil ze se to nikomu nelibi, nebo ze to nikdo v lepsim pripade nechape...... nebo je ti to jedno? Byl by pro tebe problem to zbastlit cele a poslat finalni vytvor, nebo jsi proste jen ignorant, ktery nema co delat a ktereho bavi lidi srat? Napis, co ti to jako umelci ( prezentujes se napr na facebooku jako sochar ) prinasi. Jaky je tvuj cil, kdyz se nikdy nevzdavas...rvat sem ty pajdulaky za mokra a slibovat ze ve finale to bude bomba, kdyz kazdy trochu soudne uvazujici clovek krome tebe uz ted vi, ze to bude zoufala slatanina spatne odvedene prace... jak myslenkove, tak remeslne... co nam tu unika? Pro koho tyhle dilka vyrabis? Je tohle predpriprava reklamy, nebo reklama samotna?...videl jsem ze se nestydis zrict si na svem webu za tyhle veci o penize a nabizis se ze vyrobis vpodstate cokoliv na zakazku... pokud to nekdo koupi... proc ne....tohle bych ti nevycital... Jen nechapu o co ti jde tady.


Vox populi, vox dei.

škoda, že jeden psychicky nemocný člověk vyštve hodně jiných lidí a adminovi je to jedno

Ale nikoho nevyštve, mě osobně to baví. Teď například jsem vyprsknul při čtení ddevila, když jsem místo "dilka" čet dilda. :-D :-D

To co jsi napsal Dadle to už přeháníš néé, jsi už druhej trotl na tomto webu co ponižuje a uráží zdejší ženy hledačky. Ubožáku.....
:-(

Inu jsem ted z vyletu zpatky a nejen ja, jsem si tady precetl Vase nazory. Jsem toho nazoru ( a nyni jsem presvedcen, ze to tedy udelam, protoze me k tomu vetsina vyzvala ). Zkopiruji Vam tedy tady nazory lidi, kteri jsou vystudovani akademici a nebudu je jmenovat. Jde ovsem o lidi, kteri jsou elitou v tomto oboru. Je to smer, ktery ja hodlam nasledovat. Ovsem ja, ve spojeni s mymi nalezy. To je muj konicek a zaliba a poslani mimo jinych. Muzete me slovne napadnout, ze jsem si to napsal sam. Nemam duvod. Soucasne avizuji, ze Vase chovani zde vlastne beru jako diskriminaci svobodneho ducha a projevu. Nekdo je tady dobry v kolazich, nekdo ve fotkach nekdo v nicem no a co?!

1.Vážený pane. Utčitě je dobře, že děláte, co Vás baví.
Některé postupy a zkušenosti tohoto řemesla nabydete pílí a houževnatostí...
Dle obrázků, které jste mi poslal, řekněme ke konzultaci, vycházíte z
lidové tvořivosti.
Tento styl a pojetí je Vám vlastní a určitě ve svém okolí najdete zpřízněné
duše a obdivovatele.
Pokud se budete chtít touto disciplinou zabývat více a dostat se do dalšího
levlu.
Doporučuji Vám právě naopak modelování podle předloh.
Proto by se Vám model měl stát vodítkem tvaru a velikosti, poměru a
jednotlivého rozmístění.
Toto by pro Váš další rozvoj mělo být zásadní.
Po tomto se teprve soustřeďte na detaily, strukturu a barevnost.
Bedlivě pozorujte předměty kolem sebe a neustále srovnávejte, poměřujte a
dělejte si poznámky např.: ve formě skic.
Aď už tužkou na papír, nebo malými modílky z hlíny, plastelíny atd...
Nejenom, že objevíte něco pro Vás nového, ale taky Vás to posune...
Nynější práci si uschovejte dále v ní nepokračujte, a po nových
zkušenostech (o kterých jsem se právě zmínil) svá dílka porovnejte...
Myslím si, že pokud budete pokračovat vašim nynějším stylem, přestane Vás
to bavit.

2,Vážený pane,
máte dvě možnosti. Ta první je radostná, bezstarostná a uspokojující, totiž,
pokračovat ve Vašich radostných pokusech a nesnažit se o profesionalitu,
modelovat si pro radost a dost. Mohl byste si vzít příklad ze slavného
malíře Celníka Rousseau a zůstat šťastným člověkem. Vašemu projevu by
odborníci říkali insitní umění a každého kritika byste mohl poslat do háje.

Ta druhá je neradostná křížová cesta,
bolestná a většinou nikdy neuspokojující, protože přes všechna studia

a věnovaný veškerý životní čas není nikdy jistota, že to utrpení stálo za
to.Musel byste studovat anatomii, sochařskou výstavbu tvaru,

správné proporce a dějiny umění, aby Vaše dílo mohlo být zakotveno ve
smysluplném kontextu. Dovoluji si Vám to takto ozřejmit, vím o čem píši,
protože ve svém věku XX let stále zápasím se všemi nejistotami i
existenčními, přestože bývám oslovován jako Vážený mistr.

pozn. Já si vybral tuto cestu ( Ta druhá je neradostná křížová cesta,
bolestná a většinou nikdy neuspokojující, protože přes všechna studia

a věnovaný veškerý životní čas není nikdy jistota, že to utrpení stálo za
to )

3.Vážený pane. Nepovažoval bych za prvořadou věc se od někoho dozvídat
zdali mám talent nebo ne. Důležité je, že vás to baví a přináší vám to
uspokojení. A k tomu talentu. Myslím si, že talent máte. Projevuje se určitě
u vaších soch v nápaditosti a bohatosti detailu. Tato invence je vám odněkud
dána. A když se tím budete zabývat déle, budete nacházet nové a jiné
vyjadřovací sochařské prostředky, lecos si o sochařině přečtete, všimnete
si, jak to třeba dělali staří mistři a vaše práce se budou kvalitativně
vzvíjet. Držím vám palce.

4, Milý Vladimíre,
odhadnout jestli má někdo talent je velmi obtížné. Protože talent se skládá z mnoha komponent jako je zručnost, píle, intuice, zvídavost, určitá vzdělanost, schopnost přesně pozorovat, schopnost pamatovat si tvary, schopnost stylizace atd. Určitě jsi zručný, když se vezme v úvahu, že jsi samouk a že se modelování věnuješ krátkou dobu. Běžně se začíná v dětství na základních uměleckých školách, pak na středních a nakonec na Akademii výtv. umění, nebo na Um. prům. škole tedy 10 až 12 let. Každopádně bys měl trochu studovat anatomii pokud se chceš věnovat figurativnímu sochařství a prohlížet si práce dobrých sochařů, abys pochopil jak s formou zacházejí zkušení sochaři. Je to dlouhá cesta.
Přeju ti hodně úspěchu a radosti z práce.

6.Vážený pane,
otázka talentu je otázkou oslovení publika (to se ale někdy přihodí až po
smrti autora). Pokud Vás baví tvořit, modelovat, dělejte to. Jestli je Váše
nutkání velké, nebudete mít potřebu slyšet, že talent máte nebo nemáte,
prostě to budete dělat.

Dále můžete své umění vystavit a s míněním ostatních se konfrontovat, myslím
s míněním těch, které chcete oslovit. V umění platí často, že čím jsou jedni
znechuceni, mohou být jiní nadšeni.

Je tedy důležitá jen míra Vaší vlastní niterné umělecké vitality k
rozhodnutí zda to k něčemu bude nebo ne.

7,Vážený pane
Omlouvám se, že odpovídám až nyní, mám mnoho práce a k odpovědi na korespondenci se dostanu zřídka kdy.
Z fotografií Vašich soch vidím, že modelování Vás baví a to je to, co v oboru sochařství je důležité. V současnosti jsou Vaše sochy složený z okouzlení detailem. Myslím, že je to dobře a že je to zajímavé. Zkuste se také inspirovat a podívat se na antické sochy, ta jsou skládány ne z detailů, ale upřednostňují vnímání celkového pevného tvaru. To je jen malá rada pro Vaši tvorbu. Nenechte si však vzíti chuť do modelování a do experimentu.
Srdečně zdravím

8, Hele, dobrý, jsem překvapený. Z čeho ty sošky jsou? Je to vypálená keramika?
Bude toho dost na výstavu?
_________________________________

Jinak řečeno díky hledání tomuto novému koníčku mám novou další inspiraci do života, nechci věci jen nacházet, ale také s nimi niterně rozmlouvat.

Využívat fantazii je dar, kterou se liší člověk od zvířat. Tu lze využívat všude, ne jen tam kde se to může nebo nemůže
Marťas

p.s.
tommy69 dadla tady napadla ,me_

_________________________________________
Nechtěla jsem,ale musím.Martásku nelži!Sprostý jsi!V soukromých zprávách ano!Tady ze sebe děláš andílka.Zvedá se mi z tebe kufr!A jen na okraj,ta mrtvá hlína,tak ta má větší inteligenci jak ty.

_________________________________________

Ja ji nepsal. ja se o ni nezajimam.

Jseš Martasku ubožák, píše tam Dadla že jsi sprostý na ní v soukromích zprávách ale to ty nechápeš co? A to co jsi jí odepsal to napíše jen zakomlexsovanej pablb :-/ :-/

Marťásek : ale to sis to asi špatně vyložil, co ti soudruzi akademici napsali. Oni ti v podstatě napsali, to co ti píše většina lidí tady, jenže tady ti to holt už dávkují bez obalu... Já jsem ti ze začátku fandil, doufal jsem, že to budeš chtít někam posunout, v podstatě děláš čím dál zvrácenější zrůdnosti, bez špetky řemesla, bez kterého to holt v umělecké tvorbě nejde, a máš akorát plezír z toho, že všechny provokuješ.Kritiku od nikoho přijmout nedokážeš, a čím víc se tomu tady lidi brání, tím víc jim to cpeš. Za mě osobně, jdi už do prdele, jseš únavnej. V žebříčku idiotů, se kterými jsem měl v životě tu čest, jsi v první trojce. Spokojenej?

Hogofogo - ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)
:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

Presne akorat ti opatrne napsali ze tvoje tvorba je lidova (stoji za hovno ) , ale kdyz na sobe budes 10 nebo 20 let pracovat tak to treba jednou bude i prodejny je treba cist mezi radky :-D

Odpusť mi to, ale ten "kůň" je k *******. Možná bych tam poznal hlavu koně na žirafím krku...., ale je to otřes. Jsem ti psal už jednou, že ty tvoje díla jsou proporčně úplně mimo! :-/

o tom socharstvi je. Aby bylo i mimo.

http://images.google.de/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fimg.blesk.cz%2Fimg%2F1%2Ffull%2F1632223-img-milos-zeman-prezident-vtipky-vtipek-socha-galerie-vernisaz-vystava.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.blesk.cz%2Fclanek%2Fzpravy-udalosti%2F193514%2Fprvni-socha-prezidenta-zemana-pripomina-houbu-nebo.html&h=551&w=864&tbnid=WMINFQCJTpwawM%3A&docid=373OXr0ZJE6JtM&ei=CZoTWJyJE4SxauX9vdAM&tbm=isch&iact=rc&uact=3&dur=7315&page=4&start=105&ndsp=36&ved=0ahUKEwjcsaLJkf7PAhWEmBoKHeV-D8o4ZBAzCCsoJzAn&bih=709&biw=1280

tim autor neco zduraznuje,

Iniciativní blbec je horší, než třídní nepřítel.

Udělal jsem výtažek z toho co jsi sem dal.
Dotazoval ses lidí co tomu rozumí zda máš talent, trochu ubohé, takhle se chovají děti do patnácti let.

Nebo jsi rodina některého admina a ten tohle toleruje.

1.Vážený pane. Utčitě je dobře, že děláte, co Vás baví.
Některé postupy a zkušenosti tohoto řemesla nabydete pílí a houževnatostí...
Dle obrázků, které jste mi poslal, řekněme ke konzultaci, vycházíte z
lidové tvořivosti.

2,Vážený pane,
máte dvě možnosti. Ta první je radostná, bezstarostná a uspokojující, totiž,
pokračovat ve Vašich radostných pokusech a nesnažit se o profesionalitu,

3.Vážený pane. Nepovažoval bych za prvořadou věc se od někoho dozvídat
zdali mám talent nebo ne.

4, Milý Vladimíre,
odhadnout jestli má někdo talent je velmi obtížné. Protože talent se skládá z mnoha komponent jako je zručnost, píle, intuice, zvídavost, určitá vzdělanost, schopnost přesně pozorovat, schopnost pamatovat si tvary, schopnost stylizace atd.

5. Tuhle jsi raději vynechal asi nebyla podle tvých představ. 8-)

4, Milý Vladimíre,
odhadnout jestli má někdo talent je velmi obtížné.

5. Tuhle jsi raději taky vynechal. :-(

6.Vážený pane,
otázka talentu je otázkou oslovení publika

7,Vážený pane
Omlouvám se, že odpovídám až nyní, mám mnoho práce a k odpovědi na korespondenci se dostanu zřídka kdy.
Z fotografií Vašich soch


8, Hele, dobrý, jsem překvapený. Z čeho ty sošky jsou? Je to vypálená keramika?




Dlouho jsem se takhle nezasmál. :-Dprej uši z medvěda,ocas mravenečníka,kolika,zlámaný nohy.
Sám bych tohle ale nevytvořil,páč jsem kopyto a umění nerozumím ;-)

Preji vsem pekny zbytek dne a dekuji za vsechno.
Zitra hura do hledani

Uuuf tak jsem se prolouskal až na konec této komédie... Martasku tvoje výtvory tady sleduju od počátku ale komentoval jsem pouze ten první. Můžeš si to dohledat. Po tom co tu píšeš mam pocit, že s tim ústavem máš asi opravdu něco společného. Jak to, že nechápeš ani to co ti píšou ti tvoji akademici. Ty musíš opravdu jít do sebe a projít seberefleksí pokud chceš ady ses někam posunul. A jen pro pořádek Akt je výraz pro znázornění nahého lidského těla. ;-)
Takže ti přeju spoustu dobrých nálezů a sílu zlikvidovat vše cos zatím splodil a začal z gruntu znova!!! ;-)

tak jsem poslal výtvory marťáska pár akademikům. (omlouvám se, ale nenapíšu jména):
1: Dobrý den pane,
vaše výtvory jsou zajímavé, nicméně podobných máme ve svém skladu spousty. Nic si z toho nedělejte, anžto rurálního umění máme spousty a žádné není tak naivní.
2- Ctěný pane,
prosil jste mne o upřímnost. Nikdy, Nikdy už se nesnažte označit za umělce. Vaše díla jsou zrůdnost.
3. Vladimíre,
je Zajímavé, že se snažíte prezentovat umění a nenastudoval jste si byť jen základy lidské či animální anatomie. Prosím..jíž nikdy\ nemodelujte.
4. Odstup satane.

Mám ještě pár komentářů...

Trochu ještě budu reagovat:

Za dnešní den jsem dostal zase několik velice negativních, reakcí na adresu martaska. Od některých členů doslova takových, že v podstatě to co sem vkládá je důvod na to aby byl okamžitě odstraněn.

Pouze jeden starý člen mi psal, že to že se nesnažíme okamžitě někoho smáznout je dobře a že svoboda projevu je tak důležitá jak ji cítím sám. (viz výše). Martasek opravdu není známí žádného admina. A osobně mám neustále grilovačky kvuli němu opravdu plné zuby.

Tudíž se musím zeptat všech. Je to co sem vkládá důvod ke smazání?

A tebe Martásku: je opravdu nutné, aby jsi tady publikoval svoje díla, když to naprosté většíně lidí vadí? Nebylo by těm výtvarným dílům lépe někde na webech, které se věnují umění? Jelikož pokud někdo občas vloží něco ze svého života je to osvěžení, nejsme ale galerie a ty vlastně nic jiného nevkládáš?

milda001 - děkuji za ušetřenou práci

Merlingor - děkuji za dobrou náladu

nejmenovaní akademici - rád bych vám poslal díky za kritiku ředitelových hrudek hlíny, ale nepošlu. Příště musíte předpokládat adresátovu neschopnost porozumět psanému slovu. Například slovo "insitní" byl pro Martaska z nějakého důvodu superlativ.

Elmara - Není důvod Martaska mazat a mě osobně je líto, že máš kvůli tomu hlavu v pejru.

Všichni nazlobenci, ptám se - vás to vážně nebaví? :-D

Mě to baví, v životě jsem nic podobného neviděl a klub je klub,i když těch nálezů bys sem Martasku mohl vkládat víc,v kombinaci s tou hlínou je to masakr,pak vtipné popichování a komenty kolegů,to nemá chybu ;-)

Myslím,že to Marek napsal naprosto výstižně. A to pro obě! strany v podstatě komického konfliktu. Je ovšem nesporným faktem,že některá vyjádření zde jsou už za hranicí slušnosti,resp.v intencích orgií davové nenávisti.
Je to bohužel hodně pod úroveň celého webu.
A ty Martásku si vezmi ponaučení z posledních adminových slov a zvolni ,pro jistou provokaci či nadsázku provázanou s pokusem prezentovat vlastní tvorbu a to často bez zjevného kontextu s nálezy,tu zbývá místa rozhodně méně než si ty myslíš.
už zbývá místa méně než si myslíš.

Tak zatím jsem nereagoval,ale teď už musím.
ELMARO,nikoho bych nemazal,ale to,že jsi napsal,že se v klubu může prezentovat každý jak chce je podle mě blbost,klub tu byl dřív než LH a měl by být především o hledání jako to bylo dřív,ať si do příspěvku klidně přidá někdo fotku z dovolené,někdo jídlo a někdo výtvor z hlíny,ale jak píšu,mělo by to být hlavně o hledání.
Můj názor.

Hledam a jsem lovcem proto, protoze puvod vsech nalezu je z hliny,
A hlina ty nalezy chranila stovky a tisice let. Ja ji davam pouze jiny tvar a sveho ducha. Vsechny Vase fotografie vsech lidi tady odsud a kazdeho jednotlivce je oznacen a soucast fotek takovych je vsude hlina.
Hlina tady byla predemnou a bude i po me. Fotky polí, lesů a pudy pod nohama. Tento web je prosaknutý hlínou kde Vy všichni každý den kopete máte sami rukavice, aby jste se neušpinili.
Tady prostě vadí pouze to, že ja tu hlínu nespláchnu, ale že ji vlastně dál nechávám v blízkosti se svými myšlenkami.
Napsal to dobře Elmara i Husita i pár jedinců zde. Já jsem tady hledač proto, abych spojoval nálezy s jejich matkou co je chránila - hlínou.Neporušuji pravidla, respektuji názory, sám provokatvně nereaguji na jiné příspěvky.
Děkuji za pochopení.
M

"Vsechny Vase fotografie vsech lidi tady odsud a kazdeho jednotlivce je oznacen a soucast fotek takovych je vsude hlina."
??? o:-)
Zkusím to za chvíli znovu, teď nechápu :-/

Marťas,ty máš na všechno odpověď,já dostat tolik negativních ohlasů jako ty a to není poprvé,tak se na to dávno vykašlu.Buď jsi neskutečnej provokatér,nebo neuvěřitelně splachovací.

Tady nepomuze ani svecena voda , komu neni rady tomu neni pomoci :-/

Nechápeš?
Zde všude máte hlínu:

www.lovecpokladu.cz/artefakty/nalez/malicka-pekna-122021/
www.lovecpokladu.cz/artefakty/nalez/mince-122010/
www.lovecpokladu.cz/artefakty/nalez/kdyz-nic-jinyho-tak-aspon-konik-122006/

A tenhle ji ma ve svém klubovem prispevku taky dokonce i s kolazi:
www.lovecpokladu.cz/klub/a/na-jeden-zatah-16686

Takze ono tady vlastne vadi akorat to, ze si na tu hlinu někdo dovoli sahnout trochu jinak

Ahoj, jedeme na výlet
o:-)

A v každé té hlíně je nějaký nález pořízený detektorem kovů a o tom to tady je.To ty to evidentně nechápeš.
Už se dál k tomuto příspěvku nebudu vyjadřovat,protože jestli je to jen provokace tak se ti to celkem úspěšně daří.

Neni to provokace. on je skutecne sklopevne presvedcen o tom ze je sochar a ze nam prinasi, nebo ve finale prinese genialni spojeni prevratne mysenky o tom ze to co z hliny vytahne, zase do ni vrati v podobne ,,umeleckeho,, dila
a protoze se nikdy nevzdava, tak to sem bude cpat dal a dal a dal a odrazet v ramci sveho chapani sveta veskerou kritiku zpusobem jemu vlastnim a tvrdit, ze my to jen dostatecne nechapeme.
Dohadovat se s nim a predkladat jakekoliv argumenty nema smysl. protoze mysleni ,,normalniho cloveka,, je s tim jeho vpodstate nekompatibilni.
Neni to zly clovek, ani provokater......jen je proste z jine planety a snazi se volat domu... bohuzel ma spatne telefonni cislo a neni v jeho silach to pochopit.

,,Ja bych ho, soudruzi do te Prahy uvonil.......,,

https://www.youtube.com/watch?v=v2RbS0G-jjE

:-D Vzdejte to, nemá to cenu, Marťásek se rozhodl kulturně nás obohatit i proti naší vůli.

Hogofogo: Teď jsem se opravdu poprvé pěkně zasmál :-D. Nejhorší na tom ale je, že máš pravdu :-/

To Fanfula: řežeš zbytečně do živého
To Husita: Jirko díky za podporu a to i včera. Opravdu jsi byl jediný :)

To Martasek: nešlo by se dohodnout, že by jsi udělal jednou ročně takový hezký přehled celou tvorbou?

Ach,ty internety :-) martasek takhle prudit v hospode dostaneš přes hubu a nemusi se to tady řešit celej tyden :-D

Budu se snažit se omezit. Já bych rád ještě řekl, že je tady více lidí, co k nálezům ( a proto ty nálezy hledají i ) dávají k němu jiný materiál. Např. k sekerám dřevo apod. Čili já dávám hlínu jiní dřevo apod. Je to to samé. A přeci kdo nechce ať se nedívá a neřeší.
Tedy se velmi omlouvám jsem netušil, že někteří lidi jsou takto omezení.
Děkuji Elmaro.

ale to já jsem omezený a nestydím se za to. Ale ty Martásku, nebo Vladimíre...nepřidáváš k nálezům "něco". Ty dáš 6 z 8 fotek své výtvory a považuješ to za fotky o hledání a nálezech. Opět..pokud to dáš na web o hlíně...fajn, ale ty cpeš "sošky" sem a zcela nesmyslně to omlouváš, že nálezy pochází z hlíny.
Až dáš 6 fotek nálezů (o čemž pochybuji, ale budiž) a 2 fotky hliněného něčeho..neřeknu ani popel

Martasku dovolil bych si tě přejmenovat na Marťánka myslím, že tě budou všichni lépe a rychleji chápat a ke tvim výtvorům budou mít možná větší pochopení ;-) ;-) ;-)

Někdy mi to tady připomíná tu naši zku...nou politickou scénu. :-( Typicky české.
Místo důležitých záležitostí se řeší kraviny. Marťase už přece známe. Je prostě svůj, no a ?
:-) ;-)

K mimozemšťanům nemám daleko.
O vesmír se zajímám 7let. Mimo to právě dnešní první stříbrňák, na který jsme nachodili celý rok je na dlani.
Vidím to jasně. Tenhle člověk na něm si o to koleduje, takový obličej se jen tak neviděl, už ve středověku, stačí ho trochu upravit:
Leopold bude mimozemšťan a u mě v dílně to má spočítaný :-)

ufff...
opravdu marku nevidíš, že tady vůbec nejde o nějakou hlínu?

ddevil-Neni to zly clovek, ani provokater......jen je proste z jine planety a snazi se volat domu... bohuzel ma spatne telefonni cislo a neni v jeho silach to pochopit.

,,Ja bych ho, soudruzi do te Prahy uvonil.......,,

:-D :-D :-D :-D :-D :-D -řeknu vám pánové a dámy,kam se s..ou Trnky brnky :-) :-D :-D :-D

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru