Nábojnice

Z bojů o Brno 25.-26.IV. 1945 ??

Tuto vázu jsem kdysi dostal od kamarádky (která už mezi námi není) na památku. Na vojně jsem pro politickou spolehlivost byl ihned po nástupu odvelen do kotelny jako topič :-) a ke zbraním jsem měl povoleno se přiblížit tak akorát na dohled, tak o zbraních nic naprosto nevím a ani mě to nikdy moc nezajímalo až do teď. Je mě jasný , že už to naprosto nejsem schopen dohnat a ani nevím kde pořádně začít, tak prosím zdejší odborníky a znalce o chvíli času, jestli by byli ochotni něco o nábojnici napsat, jestli vůbec je pravá. Něco jsem našel na netu ale mate mě, že nábojnice by měla být z první světové války ale nápis na ní je Z bojů o Brno 25.-26.IV.1945. Tak nevím. Výška je 27 cm a průměr je 8 cm. Díky za Váš čas a ať se daří.
4 hlasy
4 hlasy

Komentáře

váza pěkná,odborník taky nejsem ale to datum na spodku je nejspíš autentické-březen 1917 no a jestli z ní někdo udělal v r 1945 vázu? proč ne :-) 8-)

Díky :-)

To se celkem dá přečíst , ale do čeho to bylo? :-D

Díky Kurte.. :-)

JJ, hned jsem to našel na netu a byl tam krásný článek o vývoji kanonů a jak na svou liknavost v Srbsku doplatila RU armáda..

Tyhle artefakty mám rád.Minulej rok jsem byl na začátku roku pracovně v Normandii a na ubytku měla paní stylovej stojan na deštníky a další věci z podstatně větších hilzen.Bohužel je nechtěla pustit(to ale chápu a ubytování bylo super).Ale já jsem hovado a přitáhl bych domů vše.Když jsem byl u toho odhalenýho u-bota tak jsem si vzal domů alespoň kousek rzi ;-)

:-D

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru