Nálezy

Tak tu zas máme silvestr, i když při pohledu z okna to vůbec nevypadá na konec roku.

Tak tu zas máme silvestr, i když při pohledu z okna to vůbec nevypadá na konec roku. Na zahrádce nám kvetou čemeřice, na poli zajíci nahánějí zaječice. Na obloze ani mráček a tak vyrážím do terénu. Dneska nejdu daleko, vždyť beskydské lesy jsou plné překvapení. Nejraději mám listnaté porosty ve svahu, tam je vždy něco zajimavého.   

Hned při prvním signálu kopu Krejcar 1885, potom nějaký drát, nábojnici a tak dále. Pomalu postupuji lesem, chvílemi se kochám pohledem na naši dědinu a přemýšlím co nám asi přinese třináctka. Pod vrcholem narazím na starou cestu a na přemýšlení už nemám čas. Cesta je posetá starými knoflíky, části přezek, ale taky pivními vršky a všudypřítomným alobalem. Kopnul jsem ještě jednu faleru, byla celkem zničená a kousek růžence. Cesta se pomalu ztrácela v křoví a já jsem postupoval dál na hřeben. Hřebenové stezky mají taky svoje kouzlo a taky se vyplatilo, čekalo tam na mne jedno torzo staré sekery.   

Výstup mi zabral celkem dost času, nahoře jsem hodil malou svačinu a pomalu jsem se ubíral do údolí. Cesta z kopce je vždy z hlediska hledání náročnější. Asi v půlce lesa jsem kopnul snad bodák , to uvidím po očištění. Pak už jsem nic zajimavého nenašel, až na samém konci lesa jeden starý klíč, kterým jsem symbolicky zamkl letošní hledání.   

Při čištění se z jednoho malého zeleného kolečka vyklubal stříbrný Krejcar 1752 Fridrich, ražba pro Slezsko. A to znamená, že zítra půjdu dohledávat jednu starou cestu pod vrcholem kopce, vždyť jak se říká: Jak na nový rok, tak po celý rok.

Všem Vám přeji do nového roku hodně adrenalinového kopání Mira

 

15 hlasů
15 hlasů

Komentáře

Parádní směs. Silvestrovská.

pěkná směsice
:-D

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru