Nechlubím se,jen informuju

Koukni,je to paráda

Je to už nějaký ten pátek ,co jsem odevzdal bronzový meč muzeu a světe div se, konečně jsem dostal další informace,tak se chci s vámi podělit. Archeolog nazval nález, jedním z nej za posledních 50 let. Taky mi řekl, že jsem zamotal hlavu celé Evropě ,jelikož neví odkud meč pochází. Bude podrobený rozboru kovu, aby zjistili přesné složení a blíže určili místo kde byl vyrobený. Cín v bronzu prý prozradí podle složní bližší místo určení. Taky se udělala v našem městě přednáška o nálezech v našem okolí a meč byl jako top. Meč je nádherně restaurovaný, takže jsem vše nafotil a pokochejte se.
Ruční kresba
Ruční kresba
36 hlasů
36 hlasů

Komentáře

Ufffff!!!!!.....to je řacha!!!!...ani nedejchám ;-)...jak je dlouhý?

Krásnej kousek .

;-)nádhernej kousek. :-)

Je to pecka, na to nejde nic jineho rict ;-)

Krásný kousek na víkend

Kamarade, to jsi me potesil, ze jsi dodal dalsi info. To si zaslouzi palec od kazdeho kolegy! Kolikrat jsem na ten Tvuj mecik vzpominal a rikal jsem si, jak bych byl rad za dalsi info. Super a moc moc diky za prispevek, ze jsi na nas nezapomnel!

Dech beroucí záležitost. :-O. A zamotat Evropě hlavu ? Tak to je mazec a Ty vstoupíš do dějin. Velká gratulace. ;-)

To já bych se teda chlubil a nafukoval jako Zeppelin! :-D :-D :-D

S tou délkou si mě celkem prekvapil,u nalezovych fotek je to uvedené, ale ještě jednou pro tebe ,něco kolem 32 až 33 cm.

Gratulace super kop nádherné opravdu hodně zajímavé ;-)

Díky za příspěvek!

Na poslední hledačce jsme s kolegou zrovna o tomto kousku dlouze diskutovali... Jsem rád, že si našla svoje místo a doufám, že se vše palčivé okolo už vyřešilo ke spokojenosti všech. Nedivím se, že jsou z toho všichni paf. Tohle se neokouká, naprostá fantazie! ;-)

*našel :-)

Jjj o Tvém meči a o Tobě se bude psát ještě za x-set let minimálně. A to je dobře. Teď vidíme, že bez detekroraru by nikdy pravda nevyšla na světlo světa.Za mně,je to největší nález na českém detektorarskem hřišti. Ještě jednou gratuluji.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru