Ohlédnutí 2

Tak ještě pár fotek

Tak ještě pár obrázků z dob kdy to sypalo. Hned zkraje a pro pořádek. Nic z toho už nevlastním ani já ani kolega. Většina skončila ve spárech PČR při akci následně nazvané nedovolené ozbrojování a to celkem dvakrát v krátkém sledu. A to včetně munice. Velký ráže je nezajímaly na ty prej nemáme hlavně. Nevim čeho se tenhle stát bojí. Ten walter se vrátil úředně znehodnocenej. Z pohledu sběratele spíš zkurvenej. Všechno zavařený a dole v laufu tři díry velikosti ráže. Tyhle železa byly v každým rybníku okolo Strakonický. Na půdách toho bylo ještě víc. V Zalužanech ve věži kostela byly na provaze navlečení páry a waltry. V Čimelicích na půdě dvě bedny K98. V rybníku u Čimelic rozebranej Maxim. Píšu jenom o železech a munici. To nás hodně bavilo. metály a známky byly taky ale po těch šel každej. Kvéry a krochny nechtěl nikdo a munice se všichni báli. A já si pořád myslim, že se válka nevedla cingrlátkama. Jedna babička na mě otevřela škříň na půdě a tam visely uniformy na ramínkách a pod tím boty. Domluvili jsme se na prodeji a příští týden když jsem přijel tak už v baráku řádili mladý. Babička umřela. Takhle jsem přišel o hodně věcí. To je jak v rybařině. Ryba viděná není chycená. Vůbec nejvíc mě mrzí osud věcí v Německu. Kamarád byl pilot Luftwaffe a nad Ruskem ho Rusové sestřelili. On přežil, přišel o nohu a po útěku z lágru sednul znova do Mesouna a řezal do nich až do konce války. Doma měl vitrinu a v te luftáckou uniformu plnou metálů. Kordík, pistoli, graviťák, vystavený dekrety k metálům, mraky fotek. Jednou mi umřel a jeho syn zapomněl, že mi to jeho táta slíbil a hodil to do popelnice. On je z tý generace, která se za svý rodiče stydí. Jeho vyprávění mám v hlavě vypálený napořád. Tak a teď ty obrázky. O všem se nedá mluvit a všechno se nedá ukázat. Tak alespoň něco.
Jedna od Milína
Jedna od Milína
Druhá strana
Druhá strana
Krojc od Vrábska
Krojc od Vrábska
Půdovky.
Půdovky.
Pěkně nad sebou mazlíci.
Pěkně nad sebou mazlíci.
Dreyse. Tak ošklivá až je pěkná
Dreyse. Tak ošklivá až je pěkná
Půdovka k MGéčku
Půdovka k MGéčku
Jirkovo Helmut. Taky mu ho vzali.
Jirkovo Helmut. Taky mu ho vzali.
16 hlasů
16 hlasů

Komentáře

No ty nám chceš asi způsobit něco ze srdcem , že ??? super a pěkně se to čte :-)

Parádní. To vyprávění bylo určitě za všechny nálezy. Bohužel bych mu asi nerozuměl ani slovo, protože z cizích jazyků umím jen anglicky, francouzsky a španělsky :-D. Holt špatná volba jazyků pro tento koníček.

On se jmenoval Riedel a narodil se na Morave. Lital v ceskoslovensky armade. Pak s nejakym ceskym werkem odletel do Říše a bylo to. K tomu se pojí luxusní historka. Ale to je dlouhy psani. :-D

Moc krátký na pochvalu. :-D
To je jak, když dáš děcku lízátko a pak mu ho vezmeš.
:-D :-P

Dobra ty lizatko. :-D Ale strucne. Nasi piloti meli nastup a cetlo se rozdeleni na ten den. Klasika. Velitel precetl jmeno, vojak vystoupil a rekl zde. Tak to slo az ke jmenu Riedel. Velitel rekl Rýdl a bylo ticho, podruhé Rýdl a zase ticho. Potreti uz radne nasranej zarvall Rýdl. Karel vystoupil a rekl zde. Proc jste se mi dvakrat nenahlasil? Ctete me prijmeni spatne. Nejsem Rýdl ale Riedel. A ten gumak pry zarval. Jesrli se povazuje vic za Nemce nez Cecha tak jdete k Luftwaffe. No a bylo to. Karel preletel k Nemcum a letal u Luftwaffe. No pak ho nad Ruskem sundali. Prisel o nohu a tak vylecili a sel do lagru tam jim za cas zdrhnul, to je zas dalsi historka, dostal se ke svym a do konce valky lital se 109 tkou.
To je zhruba tak vsechno co vim o krevetach :-D :-D

No vidíš. :-D
Danke. ;-)
A tohle si už budu pamatovat na furt . ;-)

;-)pěkný čtení,dobrej příběh. ;-)

Ty železa jsou nádherný !!!! Měl jsem možnost testovat obě a P08 jsem i měl,jsou to legendy :-)

Moc pěkný. :-) :-)

No ono takova mp se sklopkou v brynyru byl taky mazel. A kdyz jsi ji dal zobani to byl zvuk. Bohuzel tech fotky nemam. To uz bylo moc i pro sberatele a zavist peklo prinasi. Ostatne.na.lidskou zavist jsme.s.kolegou dojeli oba. A Benji kdyz jsem.prijel ke Karlovi v lednu roku 1991 s Ladou 2107 tak jsem zapadl do zaveje tak me ten starej chlap s umelou bohou sel vytlacit. Vzal si na sebe pilotku s betanem aby neofouk a na.levy strane na prsou mel prisitej vyrobni stizek ze svyho posledniho messerschmita. Jeho pani nam pak udelala caj. To bylo poprve a naposled co jsem ji videl. Byla tezce nemocna pri dalsi navsteve uz byl Karel sam. Byl to skvelej clovek.

Respekt.

Až na ty konce paráda! Taková sbírka se asi těžko odevzdává... :,-(

Strejdo, strejdo :-D :-D vyprávěj nám ještě chvilku prosím prosím :-D :-D

Když vidim ty fotky tak si říkám,že jsem tomu měl propadnout dřív.Máš na co vzpomínat :-).

Jo vzpomínky jsou krásný ale ono je to stále stejný. Jen intenzita nálezů je zlomková, ale stejně se ještě dá najít a to sebou taky nese vzpomínky.

To je paráda :-Oto se čte samo a fotky taky pěkný ;-)určitě ještě zavzpomínej,díky :-)

Super čtení,mám to rád. :-)

No, nevím jestli tomu dobře rozumím... Jako Čech vidím "vzácného člověka" Riedla jako dezertéra, zloděje, vlastizrádce a fanatického nácka. Je dobře že se za tyhle "hrdiny" jejich děti stydí... ( Ale jasně, ten český zupák mu udělal ze života peklo a vlastně ho k tomu donutil, že jo? Krásná historka na ospravedlnění zrady...). Bohužel je vidět, že spoustě lidí tohle adorování nacistů nevadí, je to přece už dávno, ne?

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru