Pásové vozidlo - Polar 2

Expedice na Severní pól

Zdravím husákovy děti a nejen je. Dnes vám představím hračku, z bývalého DDR . Jedná se o expediční vozidlo POLAR 2 . Pro martáska k rozšíření obzorů a zamyšlení jestli na vozidle tohoto druhu by nebyl lepší pás.  Stáří hračky je okolo 70léta vyráběla ho myslím firma Piko znalci upřesní. . Je celokovové a natu dobu si myslím velmi vychytaný .U téhle hračky mě  fascinuje málá převodovka. Ano pásák má malou převodovku,kde se zadní páčkou řadí. Východním  němcům se tahle hračka povedla a musela být i velmi drahá. Můj pásák svět se divse i jezdí ač na fotkách ,tak nevypadá. má dcera je nadšená a ráda si sním hraje .Je neuvěřitelné co vozidlo dokáže překonat.

Musím ještě dokoupit žlutý radar ,který se při jízdě točí. Světlo jedno chybí a obě by měli svítit. Ještě existuje Polar 1 ,který byl červený.  Pár kousku ,Polaru 2 se udělalo v červené barvě ty  jsou vzácné. Červený Polar 1 měl zvláštnost ,že jezdil na indukční cívku . Prostor ,kde mělo vozítko jezdit se ohraničil .Indukční cívka mohla obepnou prostor 4krát4 m.Něco ,jako dnes  robot sekačka na zahradu,kde jsme natahovali po zahradě drátek ,kam má sekačka zajed. tak at se vám hračka líbí a prohrabte opět půdu třeba máte zrovna Pola 2 v červené barvě někde v seníku. :-D

Čest práci a rukám klid.  kalich

 

2 hlasy
2 hlasy
neznámý
1651 5

Komentáře

To vypadá dobře. Až na tu DDR teda.

jj tohle má udělat marťásek na vysílačku :-D :-D :-D

:-D :-D :-Dneblbni,ještě,by chtěl za polárním kruhem bádat jestli tam egypťané nevyváželi mamuty :-D :-D :-DPěknej vozejček. ;-)

Tak toto vozidlo vidím prvně v životě.Ta východoněmecká pionýrka s vlahým pohledem je dobrá :-)

Pěkný kalichu ;-) Taky vidím prvně 8-) :-D Jinak dobrej hraboš :-D

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru