PG

Ve mě hrklo, on se smál...

To je tak, když si z vás kamarád udělá dobrý den. Možná už ho nebavilo poslouchat moje věčné kňourání o pražském groši, nebo je to prostě kámoš a rád se na můj účet pobaví. Ale mohl jsem tušit nějakou lotrovinu, indicií bylo více. Už při cestě na společnou hledačku mi s mírně šibalským úsměvem hlásil, že dneska najdu něco parádního. Když jsme dorazili na pole, tak na mě asi po hodině volá, že nemůže dohledat signál a jestli mu pomůžu dohledávačkou. Ani mi nepřipadalo divné, že jindy naprosto samostatný Martes potřebuje pomoc... Signál jako víko od popelnice mě trochu zarazil, ale než jsem si to dal dohromady, na dlani se mi třpytil pražský groš Václava IV. Když mu ho s gratulací podávám, tak se Martes ušklíbá a povídá. "Našel jsi ho, tak je tvůj". Na moje lamentování a zdvořilé odmítnutí s tím, že toto nemůžu přijmout kápne božskou, jakou že to na mě ušil botu. Je to jeho starší kousek a jelikož už neví, kam s nima (měl dva), rozhodl se mi jeden věnovat. Ještě jsem se mu ho párkrát snažil vrátit, ale syčák to vždy odmítl. Je prý rád, že mi udělal radost. I přes počáteční rozpaky radost rozhodně udělal a to VELIKOU! Pražský groš je nádherná středověká mince, pro mě opravdová srdcovka. Tak tedy ještě jednou DÍKY MOC! A jelikož já musel přijmout, ty budeš muset taky! Máš to u mě, MIZERO!
19 hlasů
19 hlasů

Komentáře

Při ořezu fotografií ve photoshopu je nutné dodržovat jedno základní pravidlo a to poměr stran 1:1.
Jinak z toho pak lezou hrušky jako v případě fota č.5.

Ani na počítači, ani v telefonu žádnou hrušku nevidím :-D 1:1 neořezávám, čtvercová fotka není pěkná.

Je to ostrihanek ale dobrá a čitelná ražba. Tenhle hruskoidni tvar není způsobeny ořezem fotky ale ostřihem mince nějakým vychcanym obchodnikem. Václav čtverák skoro vzdy připomíná podlozku pod almaru. Tenhle je solidní. Kamarada máš dobrýho. To už je dneska vzácnost. Můj syn taky toužil po nálezu pg tak jsem mu ho narouboval do pole. Radost byla převelika jen dalo práci ho k ty hroudě dokopat. :-D

Supr kámoš ten Martes :-D :-P
Mince krásná stejně jako prezentace :-)
Čekám kdo mi tedy zakope pod nos partu Tolarů :-D :-D :-D o:-)

Krásné počtení ;-) a luxusní dárek od kamaráda :-D asi si taky budu muset pozvat někoho na společnou hledačku a předem si nenápadně postěžovat že mi chybí nějaký ten zlaťáček 8-) 8-) o:-) o:-)

OBI, Martes je můj a půjčím ti ho jen za krabici grešlí :-D Je to bourák. Už se těším na další společný hledání. Kdyby to vyšlo a mohl by i Kombajn a Lenčí, tak to by byl teprve fičák... 8-) Díky pardálové! ;-)

:-) :-) :-)

Tak to má být, jsou to jen věci a vztahy by měly znamenat víc!

Je skvělý mít takovýho kamaráda! Samozřejmě ne kvůli groši... :-)

;-)Pěknej přístup,ke kámoši i k PG gratuluji. :-)

Paráda a není nad to, mít dobré kámoše! :-)

Teda až červenám když to čtu :-O :-O ;-) 8-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru