Poklad na stříbrném jezeře

Je prakticky úplný začátek roku 2020 a mě končí 3-týdenní dovolená. Ráno naměřím -7°C, jářku..., to bude den jak malovaný.

Jak ztrávit nejlépe poslední den mé dovolené je předem jasné. Ačkoliv celý týden mrzne, béřu na záda ráno batoh s vidinou krásného dne v přírodě. Stejný názor o konci studentského volna má i můj 18-ti letý syn a tak samozřejmě přibalujem kotlík, nějaký proviant a s vidinou pěkně prožitého dne vyrážíme společně s věrnou psí kamarádkou na Orlík.

Místo je určeno již od včerejšího dne a tak se cílem našeho jednodenního trampingu stavájí milované Červenské proudy, jež byly po staletí nejkrásnější částí středního Povltaví a pro nás mají skutečně neobyčejné kouzlo a cítíme se tam strašně fajn. Vždyť synátor tam ve svých 5 letech propadl vášni zvané rybolov.

Bylo opravdu nádherně, k obědu přišla k chuti vroucí hovězí polévka, nějaké pivko a v závěru dne špekáček. Teď již musí přijít pro čtenáře, kteří dočetli až sem, zmíněná informace o pokladu. Snad mnohé zklamu, ale oním pokladem na našem stříbrném jezeře nebylo ani zlato, stříbro či snad démanty.

Tím skutečným pokladem pro mě je to, že můj dnes již dospělý syn tráví velkou část svého volného času se mnou v přírodě a to takřka od svého narození. I když by měl snad, jak je dnes běžnější, sedět u „plejstejšnu“, mobilu či snad u bedny - vybral si tuto cestu a já jsem za to pánu bohu vděčný.

A proč Vám tohle tady vše píšu? Je začátek roku a mnozí si dávají různá předsevzetí o tom, jak začnou cvičit, přestanou kouřit a pod. Já se vždy držel jen jedné věci - být hodný na své děti a každičký den jim projevovat svou lásku. A věřte mi nebo ne - 100x Vám to vše vrátí a hlavně s pokročilým věkem si tohle vše uvědomíte silněji.

Tak se nezlobte, že se poklad nekoná a dovolte mi popřát do přicházejícího roku hodně zdraví a štěstí. Roman

Ústí zátoky Komín.
Ústí zátoky Komín.
To sem tedy já ale ze zadu :-)
To sem tedy já ale ze zadu :-)
Nějaká ta skaliska nad vodou.
Nějaká ta skaliska nad vodou.
Syn hlídá polévku.
Syn hlídá polévku.
Nějaká ta skaliska pod vodou.
Nějaká ta skaliska pod vodou.
Pomalu směřujeme k domovu.
Pomalu směřujeme k domovu.
Dnešní místo v původním znění.
Dnešní místo v původním znění.
19 hlasů
19 hlasů

Komentáře

Pěkný fotky. :-)

pěkné jako vždy ;-) to máš docela kliku,já dal děti když byly malí na rybářský kroužek,na fotbal,věčně s nimi někde po výletech....a co myslíš že je v 18ti jejich nejmilejší činnost? ano správně-sedět u počítače :-D

To mladej si tam taky sedne, to ne že ne.
Ale toho času tam tráví, myslím oproti běžnému vrstevníku, minimum. Díky...

jinak koukám nebuš tam mít letos u nicku 50? :-D :-D já ji teda letos dám :,-( :,-( 8-) :-D

loner - jasný, letos padesátka, jsme ještě mladí kluci:-)
A dárek už jsem si přál - seskok padákem a protože první, tak v tandemu. Je na čase plnit si přání :-D :-D

Terka - kdo?

No seskok padákem ten bych taky chtěl :-) loni mi dcera koupila hen ten bungee jumping z mostu hacka v chomutove 62 metrů supr adrenalin 😀

Přípěvek netradiční, ale za mě rozhodně za velký palec... :-)

Děkuji všem za komentáře.
loner - bungee ze 62 metrů musel být teda šupec :-O Já byl cca před 25 lety, když to v Čr začínalo, na Žďákovským mostě a už jsem stál na kraji se špagátem na nohou. Nakonec mi ta vodní hladina přišla nebezpečná a tak jsem ze seskoku vycouval :-D

TomJery43 - no jasný, Vltavu v obrazech mám shlédnutou 5x tam a 5x zpátky. Ale dík.
K té hasičině - jak dítě propadne nějaké vášni, je vyhráno. Zdravím na Vysočinu.

Zdravím tě kamaráde a děkuji.

S tím pokladem souhlasím. Mýmu mladýmu už je teda 30 a bydlí nějakých 80 km daleko, ale kdykoliv se setkáme, tak se obejmeme a je to hned pocit jako když mu byl rok a uspával jsem ho na rukou. Taky jsme rybařili, žili chvíli v Norsku, no zažili jsme toho dost. Jsem rád, že jsem to s ním všechno stihnul, stálo to za to!

Pěkný Romane,přeju ti hodně zdraví a ať se vám daří ;-)

steefalco - díky za upřímnou reakci, ne každý chlap tohle dokáže veřejně napsat. A zdravím do „Selce“.

Modrey - tobě taky Kamile, hlavně zdraví a úspěšný rok.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru