Pozor na divočáky

Pozor na divočáky.

Bylo nedělní odpoledne cca 14 30 . Rozhodl jsem se, že se půjdu tak na dvě hodinky vyvenčit s detektorem.Vyrazil jsem tedy do nedalekého lesa za vedlejší ves asi 5 min jízdy. Zaparkoval jsem na lesní cestě a vyrazil. Chodil jsem na kraji lesa a pole, asi po 15 minutách hledání a třech kopání jsem pocítil jako bych tam nebyl sám. Ohlédnu se mírně v pravo a stál tam. V tu chvíli stál proti mně divočák. ,,Ty vole', říkám si na hlas, chci se otočit že zdrhnu, ale v tom rána a ležel jsem na zemi. V tu chvíli příšerná bolest na pravé noze pod kolenem. Srazil mě jak kuželku a šel po mě zas. Snažil jsem se bránit svým rýčem, který mi naštěstí zůstal v ruce. Po dalších dvou útocích už jsem myslel , že je to můj konec. Začal jsem řvát jak šílenec, ty debile, kreténe...'' , díky bohu divočák odběhl. Postavil jsem se na zdravou nohu a podepíral jsem se o můj ryč. Bolest šílená, kouknu na poraněnou nohu a ta mi tam jen tak vlála. Začalo se mi dělat špatně, točila se mi hlava a zároveň jsem měl strach, že se ta bestie vrátí. Vytáhl jsem mobil a zavolal nejstaršího syna. Ten zavolal záchranku a vydal se za mnou. Já se zatím vybelhal v bolestech na kraj pole, asi 8 metrů ,abych byl vidět ze silnice, byl jsem od ní naštěstí tak 50 metrů. Byli tam celkem rychle, přijela i policie. Nasadili mi nafukovací ortézu, dali na nafukovací lehátko a pomocí policistů mě odnesli přes pole do sanity. V pondělí ráno jsem šel na operaci, zlomená holení kost pod kolenem. Noha je zpravená, mám tam sedm šroubů a prý se to hojí dobře. Nechci nikoho strašit a ani tento zážitek nikomu nepřeju. S divočáky jsem se setkal při hledání nespočetněkrát, ale vždy jsem se jim snažil vyhnout nebo oni mě. Tentokrát to bylo tak nečekané a brutální, že nešlo opravdu nic dělat. Neviděl jsem ani nikde poblíž nějaké mladé, ani tam neměl žádný pelech. Možná, že byl postřelený nebo tuklej autem..., nevím. Ještě že jsem neměl sebou dceru, nebo syna ! , říkám si teď. Jak píšu, nechci nikoho zbytečně strašit, jen dávejte opravdu pozor, nikdy bych neřekl, že se mi to může někdy stát. Ondrášeček nejstarší.

6 hlasů
6 hlasů

Komentáře

No pane jo... tak hlavně že z toho doufejme nebudou trvalé následky, ale jenom jeden strašidelnej zážitek.

Přeju ať se to zahojí ...To musel být zážitek teda.

Preji brzke uzdraveni.

Tak to je síla :-O Známího pokousal divočák na sjezdovce :-/

:-O :,-( :,-(

Já nosím pistoli 9 mm. Nikdy nevíš, kdy se bude hodit. Lidi jsou taky svině divoký. 8-)

Drž se.

steelfalco: devítkou prase akorát nasereš

No kamaráde úplně mám husinu. Prase na mě koukalo mockrát, mockrát jsem i mezi ně vlezl, z křoví na mě vyskočil srnec, zamotal jsem se do jelení rije, ale tohle je mazec. Dej se rychle dohromady.

Tak divočáků kolem mě běhalo už nespočet, dokonce nízkým porostem ještě se starým psem, když jsem procházel a vyplašil asi 5 kousků (z nichž jeden starý kus, šedý hřbet), tak kolem mě naštěstí proběhli jen několik metrů okolo. Člověk si říká, že vyleze na strom, nebo zakřičí a bude pokoj ale stačí jak píšeš 20 metrů a ani ne pár vteřin a je v tobě, je to živoucí tank. Nepřeju to nikomu a sám bych to taky nechtěl zažít, uzdrav se a drž se.

To je tím, že Chodíte do lesa nepřipravený. Každý by si měl nastudovat Alois Jirásek - Staré pověsti české, Ivan Olbrach - Ze starých letopisů a nebo Juraj Červeňák - Bivoj běsobijce.
Já mám nastudováno, prasáci to vědí a těch třicet let co jsem denně v lese to kolem mě berou obloukem a po špičkách. Ještě jsem ani nemusel pohrozit přítelem Tokárevem.
Manželka tvrdí že to je tím, že i divoká svině má svoji hrdost, ale to jsou pomluvy :-D :-D

Tak to musel být opravdu nepříjemné, přeji brzké uzdravení.

Tak to byl mazec, brzké uzdravení .... :-)

;-)tak ať se to co nejdřív zahojí.Pěkně hnusnej zážitek.

přeji brzké uzdravení,,,zažít bych to nechtěl,fuj,.V lese jsem pořád,musím dávat větší pozor.

Tak to je mazec. Ale ve finále můžeš být ještě rád. Kdyby se dostal k hlavě ....? Přeji brzké uzdravení a bez následků.

A doprčic :-O :,-(
Tak to ti nepřeji...
V lesích i na polích jsem už potkal všelijakou zvěř, ale divočák mě naštěstí míjí...

:-O :-O :-O..skore uzdravenie..

Kde se to prosim tě stalo?

No ty brko,hlavně se dej dokopy.

Hrozný, mám z toho normálně husinu, přeju ti brzké uzdravení.....
Hold si ted musíš dát chvilku pauzu :-(

A kurva.. Tak tohle bych opravdu nechtěl zažít.
Přeji brzké uzdravení.

Šmarja,brzo se uzdrav.Mám z těch sviní fedry,od té doby co nám škaredě potrhal psa.

Hering: Jde o zdraví, tak to prásknu. Ondrasecek je kolega z jihu. Přesně nevím, ale Pacov +-20km. Chovám směšnou naději, jak bych se praseti s lopatkou ubránil. Síle a agresivitě divočáka se ale nedá čelit. Ne nadarmo z nich měli vítr už staří keltové, a že to byli nějací pořezové. Když to nečekáš, tak bude i kvér prd platnej, natož nějaká lopatka. Vlítne do tebe jako nákladní vlak a než sáhneš po zbrani, ležíš dobitej na zemi. Na jihu chodím hledat často v noci, tak mám důvod k zamyšlení. Brzy se uzdrav kolego a díky za upozornění! ;-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru