Půdní pozůstalost

Když ještě nejdou chodit pole ani louky, furt jsou tu půdovky. Např. těchto 6 mincí.

Zdravím,

konečně je zase čas na hledání i je už dlouho vidět, ale já stále nemohu vyrazit do terénu. :( Protože pole ještě nejsou sklizená a louky u nás ještě nesečou, protože tam roste chráněný Vstavač neboli Kukačky. A do lesa už mě to moc netáhne, protože okolní lesy bývali ještě před 60 lety louky a proto je tam minimum nálezů.

Ale už k mému příspěvku. Vloni jsme dodělali fásádu baráku a letos jsem se dali i do zateplování střechy skelnou vatou. A díky tomu se mi na naší x-krát prolezlé půdě podařilo najít tento krásný depot mincí. Nalezl jsem tam staré kalhoty, o kterých jsem si myslel, že je to smetí a už jsem je chtěl vyhodit, ale naštěstí se mi zdáli těžké a proto jsem se podíval do kapes. V jedné kapse bylo něco zabalené v kapesníku, tak jsem to začal rozbalovat a přemýšlel co za šrot to bude, ale když jsem tam uviděl mince, tak jsem málem dostal infarkt.

Byla tam jedna 5 Korona, jedna 2 Korona, tři Korony a jeden Zlatník. Byly v dobrém stavu, a proto jsem je jenom umyl v teplé vodě. Pořád nevím kde se tam vzali, ale táta povídal, že praděda chvíli pracoval v Rakousku a proto by mohli být od tamtuť.

Mince pohromadě
Mince pohromadě
Z druhé strany
Z druhé strany
5 Korona
5 Korona
Zlatník
Zlatník
2 Korona
2 Korona
1. Korona
1. Korona
2. Korona
2. Korona
3. Korona
3. Korona
25 hlasů
25 hlasů

Komentáře

Krásný mince !!!

Super. :-) :-)

Jj,paráda ;-)

Ta 5 je mazec kolo! ;-) Takový kalhoty bych taky bral! :-O

Paráda! ;-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru