Rozkaz zněl jasně!

Oprav mi tu sekačku, řekla manželka.

Prasklo u ní lanko pojezdu. No jo, to se dobře řekne, ale nemůžu najít v garáži takovou tu malou třmenovou svorku. Prohledal jsem v neděli dopoledne všechny ty plastové šuplíčky co jich mám v garáži  a nic.  Odpoledne jsem vyrazil na rozlehlé pole za sousední vsí a po chvíli mi padla. Nekecám. I na poli občas nějaké železo kopnu. Jen by se sekačka po montáži stavěla na zadní. Konečně jsem v pondělí tu maličkou svorku v garáži našel  a sekačku opravil nastavením lanka. A tak ta moje sekačka s tou opravenou sekačkou už zase vesele seká kolem domu, před domem na obecním a v poslední době i u starších nemocných sousedů. Seká často a seká ráda. Relaxuje prý u toho. Když seká ona, zbyde mi víc času vyrazit s detektorem do terénu. Tak jestli tu velkou svorku identifikujete, rád se poučím. Předpokládám, že bude z nějakého starého jeřábu, nebo lanového bagru.

1 hlas
1 hlas

Komentáře

Tak to jsi se pěkně pronesl :-O To je pěknej kus železa.
A to sekání sousedům, to je u mě za klobouček, pane ;-)

;-)asi na zavěšení celé radlice na pluhu. :-)

Až se k tomu dostanu, schválně ji zvážím. A Míro máš opět pravdu. Na nosném rámu pluhu jsem něco podobného před lety asi viděl. V zemědělství ale nepracuji a tak mi to nedocvaklo. Chlapi oběma díky za komentáře. Ať se vám daří!

Bude to jak píše kvasak ;-)

Na nákladních autech byly podobnym bazmekem stažený listový péra...

Venda17, taky dobrý tip. Nějakým třmenem ty llisty stáhnuty jsou. Až se k nějakému staršímu náklaďáku dostanu, tak to omrknu. Díky!
.

Pěkný příspěvek za palec

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru