Škoda 1203

(lidově zvaná „dvanáctsettrojka“ nebo „dvanáctsettroska“)

Zdravim všechny husáky a nejen je. Dnes tu máme hračku od národního podniku SMĚR. Legendární  sanitku Škodu 1203 říkalo se jí míchačka nebo dunihlav .Žena musela v této sanitce snad i porodit ,když to naní přišlo.Jako děti 🧒 jsme tuhle htračku měli snad každý. Jako auto to byla katastrofa. Bylo tak poruchové a odfláklé. Já stím po sametu chvilku jezdil  pracovní dodávka a byl to zážitek. Tady soudruzi udělali hodně chyb. Přehřívání motoru,řadit byl očistec ,jak v tanku,jízdní vlastonosti hrůza. Ovšem! Zasloužil se o rozvoj podnikání po roce 1989 hlavní tahoun. Naštěstí jsem nikdy v této sanitce nejel ,jako pacient ani v pohřebáku. :-D Tohle auto 🚚  mi utkvělo v paměti ze seriálu SANITKA od režiséra Adamce. Dnes to pořád točej dokola. Scéna ,jak vyjiždí sanitky z garáží k nehodě letadla mě uchvátila :-) až jsem začal mít tohle auto rád. Ja by řekl Švejk on je tak ošklivej až je vlastně hezkey. Tak hezký víkend .Čest práci a rukám klid.   kalich

PS: Úvodní písen ze seriáli sanitka i s anglickým překladem.. :-D

https://www.youtube.com/watch?v=_05xKMRlj2E

 

3 hlasy
3 hlasy
neznámý
2033 5

Komentáře

měl jsem originál-valník s plachtou-jezdit se s tím nedalo :-D :-D

Klasika....nejčastější pacient v servisu. :-D Dělaly jsme na nich úplně všechno včetně výměn karoserií.
No prostě lahůdka, hlavně kdy je začaly dělat v TAZ. 8-)

Za našich mladejch let, bejval svět jako květ
bejvávalo.....

No, bratře Žižko, co ty všechno nemáš? Vše máš v moc pěkném, sbírkovém stavu.
Dvanácettrojka bývala v každé fabrice a u nás samozřejmě byla také. Tmavě zelený „valník“ bez plachty. Zase jedna vzpomínka, na kterou by si člověk bez tvého příspěvku už ani nevzpomněl.

Byl to i pohrebak. Lepší doba a lepší všechno než dnešek

Ano ano, tuto krásku jsme měli doma asi od 1982 cca :-D To jsem byl malej parchant a musel jsem každý den po škole kousek obrousit a natřít základovkou :-D Prošla mnoha úpravami, a myslím že v roce 84 cesta do Jugoslávie :-D Masakr :-D Byla s námi dlouho, do roku 2000 ;-) A v práci jsem jich tehdá, po revoluci, taky pár vystřídal, od valníču po boudu ;-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru