Světlá strana

Všichni jsme lidi

Přidávám pár fotek pro pobavení :)
6 hlasů
6 hlasů

Komentáře

tak to jsem třeba nevěděl tak se omlouvám :-(

Kdo se někdy smál při scénkách s holzmanem?.......

Nic není černobílé a řadový vojáci jsou taky jen lidi a vvětšinou i oběti - buď odvedenci, kterých se nikdo na nic neptal, jestli někam chtějí nebo nechtějí a nebo vymyté mozky.

Holzman byl u dělostřelecké baterie :-D

hele v pohodě já jsem o tom nevěděl kdyby jo tak to sem nedám chápu že tě to naštvalo ;-)

Jo jo Cemente, kouknu na tyhle supr fotky a hned mám lepší náladu. A je mi jasné, že tohle museli být všechno dobří lidé, plní humoru a laskavosti. A samozřejmě semletí osudem = oni TAM museli, přestože nechtěli, občas někoho (samozřejmě proti své vůli) zabili a nějakou tu dědinku vypálili, ale pouze s největším sebezapřením. Vždyť se taky po válce přece ukázalo, že nejvíc antifašistů bylo v Německu, ne?
Ale ona je to dnes taková móda, bagatelizovat zločiny, kterých se kromě SS dopouštěl i wehrmacht a naopak poukazovat na to strašné utrpení vojáků "nadrasy" - třeba jak ti nebožáci mrzli a hladověli u Stalingradu a jak nelidsky se k nim chovali Rusové v zajetí...

Nejsme všichni lidi. Němci dosud nebyli přijati zpět mezi lidskou rasu.

Děda mojí přítelkyně sloužil ve Wehrmachtu a bojoval u Stalingradu. Byl to echt Egerlander, bylo mu v té době 19 let, neměl z války rozum, kdyby si mohl vybrat tak by raději zůstal doma jako většina těch kluků co tam zařvalo. Domů z války se vrátil jako invalida s prostřelenými játry a ledvinou. Mluvil do své smrti jen německy, česky uměl vyjádřit jen tmu a to tak, že říkal: " Neni svetlo, neni koukat" :) Ve vesnici kde s přítelkyní žijeme žije takových starých Němců hodně, žiju tady od malička a v obchodě a na poště se mluvilo pouze egerland a to i za komárů.

tohle jsou přeci východní němci ti stříleli akorát do vzduch :-D :-D mě se ty fotky líbí a rozebírat tady kdo co komu udělal to by bylo fakt na dlouho....proto se snažím na to koukat už jenom jako na historický fakt

Rudis - to co píšeš, je přesně to, na co narážím ve svém příspěvku výše. Drtivá většina těch nácků a sudeťáků co přežili, se vymlouvá na to, že oni nechtěli, oni museli, byli tam zavlečení proti své vůli, nikomu vědomě neubližovali, když mohli tak pomáhali - prostě alibistické kecy. Když se dařilo, tak byli všichni vysmátí a těšili se na pozemky a otroky na Východě, když se dařit přestalo, tak jim sklaplo a když byli Rusové u německých hranic, tak byli zasraní strachy, protože moc dobře věděli, co TAM dělali a co se dá očekávat jako pomsta... No a po válce - všichni antifašisti... Výmluvám ála " v 19 letech neměl rozum" nevěřím, v tom věku už by ho mít měl. Ale chápu, že jestli rukoval řekněme ve 44-tém, tak se mu asi moc nechtělo, to v 39-tém, to bylo jiné nadšení, že ano...
A k fotkám - já prostě za nimi vidím ty hromady mrtvol, sorry :-/ A ti srandisti na nich moc vystresovaně, nešťastně a "zavlečeně" nevypadají.

Cement, snad si nebyl členem ČSLA..... Té ozbrojené složky co na hranicích střílela lidi :-O...... Žes tam nebyl dobrovolně tě neomlouvá....

No ale v podstatě má Johny pravdu cemente taky jsi musel slouzit systému a nikdo se te neptal jestli chceš nebo ne ;-) 8-) :-P

Krt - jak píše Loner, sloužili systému, kterému možná i zpočátku věřili. Žiju v regionu, kde v období 1910 - 1938 žilo cca 10 % Čechů. Všechno tady okolo má německý kořen. Prakticky všichni Češi atd ... co tu žijí, přišli z vnitrozemí až po válce. Myslím si, že ti Němci, kteří měli "máslo na hlavě" tak vzali čáru do Německa hned v květnu 1945. Děda mojí přítelkyně se i na vzdory zranění dožil velmi vysokého věku a byl za komárů váženým členem dobrovolných hasičů v Božíčanech v okrese Karlovy Vary. Do odsunu v roce 1947 ho nevzali i když prý chtěl. Byla to těžká doba ... Rozhodně nechci zlehčovat válečné zločiny, ale obyčejní vojáci Wehrmachtu se jich neúčastnili, to byla doména Waffen SS a Einsatzgruppen.

Cement, také jsem to měl tak :) Ten týden před civilem, po odevzdání věcí jsme chodili v rozervaných teplákách a a gumy jsme zdravili " Dobrý den" Rád na vojenská léta vzpomínám ...

kluci to se máte já dělal vrátného v Praze na MNO stál jsem u brány pro vjezd a zvedal závoru :-D :-D :-D prostě klasickej vrátnej :-D 8-)

a tady máte případně možnost si najít kamarády z vojny :-D https://spolubojovnici.armyburza.cz/

Rudis, promiň, možná zrovna dědovi tvé přítelkyně křivdím a určitě je statisticky nemožné, aby byli stoprocentně všichni hajzli, ale bohužel jako celek mají Němci dodnes důvod klopit oči. Wehrmacht se samozřejmě válečných zločinů dopouštěl, zejména na východní frontě - viz třeba tady . https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/zverstva-nepachali-jen-esesaci-uzivali-si-je-i-bezni-nemecti-vojaci-odhaluji-nahravky-167223 .

cemente-myslím že jsem dělal jenom to co ostatní-držel hubu a krok :-D :-D :-D

Mně vždycky zajimalo že ať člověk vleze kam vleze tam slyší jak byl každý proti, kdekdo byl dokonce odpůrce a disident, najme pak ho neměli rádi a byl vyvrhelem....... Tak mne zajímalo a zajímá kam zmizelo těch 1,7 milionu straniků :-)

Studoval sem dějiny holocaustu a potom ještě útok na říškeho protektora.......... Popravdě zmizení straníků by byla jistě též zajímavá práce s nádechem tajemna..... Ale to ponechám generacím budoucím ;-)

teda pánové jestli máte něco proti nám mladým komunistům tak to napište rovnou :-D :-D :-D

Loner..... Já sem živnostník. Zaplať si pivo a žvaň si co chceš to je moje heslo :-D
Safra já si toho Švejka budu muset zase přečíst ;-)

já ho četl asi před dvěma lety a můžu ti říct že já prostě miluju ty 2 filmy Dobrý voják Švejk a Poslušně hlásím a to prosím přečtu tak 4 knížky měsíčně ;-) 8-)

jj cemente mám jich přes 1000 lidi to vyhazujou ve velkém ;-) 8-) :-D

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru