Upravený GM 4 PRO W

Tak nějak jsem pořád nebyl spokojený se vzhledem.........

Před časem se objevila na webu nová nosná tyč pro detektory GM a protože jsem nebyl spokojený s původním vzhledem detektoru,rozhodl jsem se k přestavbě. Zpracování nosné tyče je velice dobré ale i tak se nějaká muška najde. Tyč je něco jako stavebnice a proto mě zarazilo slepení rukojeti a její přilepení k tyči lepidlem podobným Chemoprenu.Bez její demontáže a rozdělení na dvě poloviny není možné přidělat jednotku a natáhnou káblík. Naštěstí s trochou opatrnosti se to povedlo rozlepit. Pak přišlo na řadu sundání jednotky z původní tyče.Nechtěl jsem zbytečně moc pájet a tak se museli o trochu zvětšit otvory jak v jednotce,tak v tyči,abych mohl dostat ven konektor.Vše se nakonec povedlo a začal jsem to dávat na novou tyč. Do rukojeti přibila jedna díra navíc na káblík a díky tomu že původní šroub co drží jednotku na tyči,má tak nízkou a širokou hlavu,se povedlo jednotku na novou tyč připevnit (kvůli elektronice tam jiný šroub nevleze). Protažená káblíku se nakonec taky povedlo,poprvé to byl boj,šel jsem na to špatně ale pak už to byla brnkačka.Detekor byl komplet ale furt to nebylo ono,ta krabice pod loketkou mi vadila. Začal jsem pátrat co s tím.Začal jsem přesunutím reproduktoru do jednotky(místa je tam dost) ale tak nějak nenapojil záporný pól a zvuk skoro nešel(což jsem netušil).Trochu rozmzelý jsem dal vše do původního stavu ale hned druhý den ráno to začal znovu předělávat.Proběhlo pár dotazů na Elmaru a vše začalo tak nějak šlapat.Přesunul se i jack na sluchátka a do dobré pozice přepínač sluchátek(jde to prstem držící ruky) ale pořád tam zůstávala krabice s baterkami. Nové pátrání na webech přineslo ovoce v podobě akumulátorů velikosti AA ale s napětím 3,7-4,2V,obchod s elektro dal k dispozici plastovou chráničku kabelů o přesné velikosti akumulátorů a hlavně šla vsunout do nejslabší tyče. Na soustruhu se vytočila část nového paku,spojila s chráničkou,nacpali akumulátory a vše zmizelo v tyči a konečně jsem se té krabičky zbavil. Původně jsem to měl udělané tak,že po vytažení zátky tyče,se dal celý pak vytáhnout a akumulátory vyměnit ale jelikož mi při druhém nabíjení nabíječka shořela,udělal jsem to jako vestavěné a nabíjím celý pak původním nabíječem pře koncovku umístěnou do zátky. Napětí paku je 16,5V-900mAh a testovaná výdrž při chození na reproduktor je 14h.

10 hlasů
10 hlasů
Lovec oceňuje

Komentáře

super paráda,ale toto je už vyšší dívčí,pro nás co mají problém i s výměnou žárovky, nedosažitelná přestavba :-D :-D

Ty vole, vypadá to suprově. Jeldo, mluvíš mi z duše, o elektrice vím, že zabíjí :-D

Diky,zatím je to jen v testovací verzi,pak na akumulátory je spíchnutej narychlo.Pokud to bude ok,udělám jej lepší a s možností lehce vytáhnout ven a případně vyměnit akumulátory během hledání.Teď je to fixované v tyči přes tu díru na konci paku zadním šroubem loketky.

Tvl ty seš snad Megajvr :-Dmazec,palec :-D ;-)

jak je popisováno výše elektrika aj kope :-D ale je to mazec začni tunit na zakázku a vyděláš na tom :-P za mě velké palčák

Tak to je něco...hodně dobrý. Změnilo se nějak vyvážení?

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru