včerejší polní nález

Prosím o určení

Polní nález dvou bronzových ozdob, vz fot.. Nevím do jaké doby je přiřadit.Byly s velmi poškozenou zelenou patinou, proto jsem je radši zelené zbavil. Děkuji za pomoc při určeni.
2 hlasy
2 hlasy

Komentáře

První je oděvní spona a druhý je klíček k hodinkam :-)

Děkuji za radu.
Ta oděvní spona mi moc nesedí. Nález zobrazuje kočku s korunkou na hlavě, a v přeních packách drží hada.Nevím jak by se ta sona k čemu připínala. ;-)

Pokud připustím že se jedná o sponu, tak na čem a v kterém období se používala.V místě nálezu se našlo ještě asi 40 arsen bronzových knoflíků, štítových aj. s drobnými rytými ozdobami. :-)

Podívej se v katalogu na oděvní spony, je jich tam spousta stejných. A od Kočičáka tam bude i popis a zobrazení umístění

pro dnešní lovce je studium ztrata času :,-(,spona je pěkná ;-)

Chtěl jsem tě oslovit : " ty lenochode", což používám jako lehkou výtku u hledačů, kteří se ptají na určení notoricky známých nálezů (jako tvůj lvíček, je jich tady snad stovka), ale když jsem viděl tvou přezdívku, tak mi sklaplo. Nicméně - nomen omen (jméno napoví o charakteru jeho nositele). Takže až bude venku lejt, serfuj po katalogu a chytej moudra, ať se příště neptáš na obecně známé artefakty. A gratulace ke lvíčkovi, je slušně zachovalý. :-D :-D :-D

Fanfula a sock. Dva chytráci. Na vás jsem čekal. Nečekal jsem přiblblou radu ale pomoc. Příště se mi radši nevyjadřujte. Vy víte houby o studiu. Neznáte mě a blbě poučujete. :-P

steelfalco taky krásný příspěvek. Za prvé nemám čas válet se celé dny u internetu a hledtat všechny přezky, knoflíky,aj. Čtu mnoho různých věcí o archeologii, o sbírání apod. Bohužel jsem tuto přezku asi přehlédl. Ale z tvého komentáře něco usuzuji o té inteligenci a znalostech. Posuzovat lidi podle přezdívky to může pouze člověk tvého typu. Proč zde žvaníš ,místo toho aby jsi mě poradil když zanáš všechno co se zde na lovci najde? Přeji hezký den a nepřestuduj se. :-)

hoho , právě jsi stačil urazit pár dobrejch kluků , raději vkládej a nevyjadřuj se , protože říci že studium je jen o válení se u PC je blbost , a zrovna tato přezka je notoricky známá , jen dotaz : jak dlouho hledáš ??

jelda80 jeldo děkuji ti za vynikající radu a kočičákovi za prfektní článek. Jsi opravdový hledač a ne žvanil jako tady někteří rádoby chytří. Nic o mě nevědí ale poučují mě jak mám studovat. Samozřejmě s tím naprosto souhlasím, ale každý máme nějaké zaměření a nemohu znát naprosto vše. Navíc mám spoustu práce a nemůžu ležet celé dny na internetu a cpát si do hlavy každý artefakt který se zde ojeví,abych ho mohl hned určit jak ho najdu. Ti rádci o učení znají asi naprosto vše což ve mě vzbuzuje pokoru a údiv. Ještě jednou děkuji a přeji hodně dobrých nálezů a pohody. ;-)

sirmaik děkuji za dobrou radu.

Jeldo nikoho jsem neurazil. Urazili spíše oni mě. Nic o mě nevědí. A styl kterým to napsali moc příjemný není.Je mi líto, že jsi se tho takto špatně chytil. Hledám 20let. Kolik tam za tu dobu mám žádostí o radu?

Asi jsem se skutečně neměl takto k některým hledačům vyjadřovat. Vyloženě jsem nechtěl urážet přec to tak asi vyznělo. Všem dotčeným se omlouvám.

Pokud to bude číst kočičák, tak tento nález je z Novopacka.

máš k tomu dobrý přístup ;-)

Fanfula Dobrý, jen do mě natvrdo.Hhezký den.

:-) ja se nezlobím,v zasadě jsem pohodař,kterej se ma stale co učit ;-)
at se ti daří Hanzen 8-)

Ještě, že jde alespoň o pěkný nález. Většinou se tu takovéto polemiky vedou nad Martaskovou hlínou. :-D :-D :-D Lenochod - vše v pohodě, přeji bohaté nálezy a klidně se příště zase zeptej. :-D :-D :-D

Díky všem, které jsem urazil a kteří to berou rozumě.. Také jsem nechtěl urážet. Měl jsem asi den " blbec " a tak to dopadlo jak to dopadlo.Normálně se neptám, ale tentokrát jsem neměl moc času tak jsem to chtěl rychle zjistit.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru