Zima

Pár nálezů z pod bílé peřiny

Zdravím kolegové!

Jak vidím, zdejší editor textu doznal změn. Nevím, zda to bylo nezbytně nutné a jaké kopance od něj mohu očekávat, ale raději se předem omlouvám za možné chyby v textu.

Po mnohaleté sérii zim, které ji připomínaly spíše kalendářně, přišla mezi lety 2020-2021 zima opravdová, Ladovská. Takovou pamatuji naposledy jako mladý chlapec. Sněhové závěje a teploty atakující záporných 20°C sice působí romanticky na fotkách a obrazech, ale hledačskému koníčku příliš nepřejí, alespoň v mém případě tomu tak je. K lovu pokladů nezbytně potřebuji rozumné podmínky, kterých bylo tuto zimu poskromnu. Přesto se pár více, či méně dobrodružných akcí uskutečnilo.

Největšího donkichotství jsme dosáhli společně s kolegy Mtabasem a M.Tobrukem. I s vědomím nepříznivé předpovědi s důrazným varováním o hustém sněžení jsme se vydali na dalekou cestu do vzdáleného, hlubokého lesa. Na půlmetrové závěje si nepřišly ani hloubkové cívky a než jsme se rozhodli to odpískat, připadlo dalších 30 cm sněhu. Objektivně jsme uznali, že jsme magoři a šťastný návrat domů bez nehody se stal vlastně jediným úspěchem toho dne. 

Ale ne vždy bylo hledání nemyslitelné. Pár dnů se povedlo a když se mi podařilo překonat vánoční lenost kombinovanou s vrozeným odporem k blátu, zimní krajina se tu a tam odměnila. Pokladům je totiž lhostejno, jaké zrovna panuje počasí. Tiše a trpělivě čekají na své objevitele a s takovým vědomím je těžké zůstat doma.

Snad máme nejhorší za sebou a upřímně doufám, že začínající sezóně bude přát nejen počasí a štěstí, ale také co nejméně zmatená nařízení zoufalé vlády...

Ať se daří!

 

14 hlasů
14 hlasů

Komentáře

Parádní práce, jako vždy.

:-Djo,letošní zimní radovánky stály opravdu za to :-Dtaky už sem se kolikrát na hledačce přistihl z myšlenkou,ty vole co tady vlastně děláš?a pak sem si odpověděl,no hledám,hledám :-D :-D :-Dnálezy a fotky parádní. ;-) :-)


Parádní nálezy, parádní zpracování !!!

Krásná klubovka, počtení i pokoukání... Těžko se mi hledají nějaká neotřelá slova, kterými lze vyjádřit nejen vizuální potěšení. Tak tedy - දැඩි ලෙස

Krásná prezentace, máš to vyladěný.
Pobavila mě ta omechovělá bota, předpokládám že majitel tam již nebyl :-D

Foto č. 5 - Tak už konečně vím, kde skončil Jožin z bažin. I to letadlo tomu odpovídá! ...

Moc pěkný! :-) 👍

Co pravit... snad jen, že pečliví, precizní a pracovití lidé jsou prima. Příkladně pěkné :-)

Jožin, co pozbyl botu tam nebyl, možná někde pod převisem. Ten by měl asi pořádný, zelený háro :-) Pěkně děkuji, přátelé! :-)

Moc pěkné to máš Argille. ;-)
Škoda, že tu nemáš video z té "povedené" hledačky ve sněhu. :-D
Ale dokážu si to představit. :-)
Ať tě to dál takhle baví. Je to potěšení pro nás.
;-)

Luxus jako vždy ;-) ;-) ;-)

Super nálezy, a fotky, gratulace. :-O :-) :-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru