Městečko Trnávka

Kategorie: Archeologie a nálezy detektory , Akce LP a Archeo LP 2010

Další akce : 7.5.2011

Detektorový průzkum bronzáckého osídlení poblíž Městečka Trnávka.

Velitel akce: archeolog PhDr. David Vích, další účastníci: Kamil Smíšek, David Daněček, Honza Šámal, kluci z Arch. centra Olomouc a místní kluci, které bohužel neznám jménem.

Ubytování si zajišťujeme od pátku v penzionu na náměstí v Moravské Třebové. Večer trávíme poctivou parbou v místní restauraci a sledováním hokejového zápasu. Bohužel né v TV, tu tady nevedou, ale na noťasu místního pingla. Špatné připojení a občasné zasekávání obrazu nám zápas velmi zpestřují. Pan domácí nám ráno v penzionu vypráví příběh o zakopaných německých bednách v nedalekém lesíku, prý tam na konci války němci vykládali celou kolonu náklaďáků. No ne že bych byl skeptik, ale necháváme si tu jantarovou komnatu  na jindy a vyrážíme na místo srazu. Nástup na lokalitu je krutý. Prudký svah prověřil fyzickou kondici všech zůčastněných. Škoda že já žádnou nemám. Na vrcholu svahu nás čeká zatravněná plošina, kde začínáme hledat. Podle starých děr se jednalo o prošmejděnou lokalitu, podařilo  se najít bronz. šipku, jehlici, fragment náramku, různé obtížně identifikovatelné kousky bronzu a pár středověkých želez. Hledání stěžovala vysoká tráva, chtělo to min o měsíc dřív, takhle jsme měli cívku moc vysoko. Mezi 3-4 hod to balíme, jednak nám to moc nepadá a taky máme před sebou dalekou cestu. Naše další akce se budeme snažit organizovat ve Středočeském kraji, Moravská Třebová je přece jenom trochu z ruky. Musíme trochu snížit finanční náročnost akcí.

Účastníci akce za Archeo LP : Melda, Pilot, Elmara, Witt, Zipsy, Kvakjir, Mirous, Duran, Shorty, Patrosos, Libmus, Hároš, Tom2, Jin, Mambo.61, Strážce

Článek je zařazen v kategoriích:

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru