Dohledávka dvou depotů

Příjezd byl už v pátek a dle tradice všech akcí Lovce pokladů se diskutovalo až do pozdních nočních hodin. Probíraly se jako vždy nálezy detektorem kovu, dnešní doba a také v tanky, což je doslova mor mezi hledači. Hraje je už asi úplně každý. Tudíž se mezi historkami z hledání, určování nálezů neustále objevovali rozhovory na téma, “kde se dá nejlépe prostřelit pancíř IS ka, zda je lepší Tigr I nebo II atd

V sobotu ráno se vyrazilo na akci. Počasí nám přálo, po několika dnech bylo zase jednou krásně. Ondra nás dovedl na lokalitu, ale zde už pár hledačů opravdu bylo. Bohužel mimo šerých dávnověků zde prošla také druhá světová válka. Místa jsou to mezi válkaři velmi dobře známá a lesík byl tak vyšůbrovaný hodně poctivě. Kopali se tak pouze myslivci, občas nějaký knoflík a hluboce uložené signály byly vždy pouze železa.

Odpoledne po naprosto skvělém obědě v jedné místní restauraci se šlo na druhé místo, které chtělo ověřit. Výsledek byl ale podobný, nějaké ty knoflíky, krejcárky. Za chvíli bylo půl páté a tak byl čas se rozloučit. Otcové rodin vyráželi domů, ale tvrdé jádro zůstalo ještě do neděle a dopoledne šli otestovat místní políčka. Nejlepší nález měl asi Endy, holt štěstí přeje připraveným.

Myslím, že to bylo důstojné zakončení letošní letní sezóny a pokud nebude sněžit určitě ještě jedna nebo dvě akce letos proběhnou :).

Elmara

Hledání s detektory kovů pro jihočeské archeology

Hledání s detektory kovů pro Jihočeské archeology

Hledání s detektory kovů pro jihočeské archeology

Hledání s detektory kovů pro Jihočeské archeology

 

milevsko
milevsko

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru