Druhý letošní depot

Stejně jako v předchozím případě šlo o záchrannou dohledávku s Ondrou Chvojkou. Nevím, zda tak nosíme štěstí my jemu, nebo on nám. Sešli jsem se ráno na předem domluveném místě a po rychlé instruktáži se rozběhli po lese. Hodiny pomalu míjely a nic pořádného stále nepřicházelo. Po několika hodinách odjel i kolega Ondry, který už byl přesvědčen, že dneska prostě nic nepřijde. Nakonec se na nás, a hlavně na Litříka, usmálo štěstí a v podstatě na nejprohledanějším místě přišel ten správný kop.

Nejdříve se objevila sekerka, ale to už začal přivolaný Ondra dělat sondu. Ostatní jsme začali postávat okolo a dohadovat se, zda tam bude jenom ta sekerka nebo i něco dalšího. Po vytažení sekerky přišel znovu na řadu detektor, přejelo se nad dírou a vše bylo jasné. Sekerka tam sama není. Ondra si tak šel pro další fidlátka a my jeli pro špekáčky na již tradiční rožnění. Postupně se podařilo z depotu vyjmout spirálu a dva další, prozatím ne přesně identifikovatelné předměty.

Zatím co si Ondra hrál u sondy, střídavě jsme ještě chodili po okolí. Díky tomu se našlo ještě několik dalších předmětů z různých období, ale stále jsme se vraceli k sondě, kterou zpracovával Ondra. Počasí vyšlo, nález neuvěřitelný.  Byl to zase jeden z těch úspěšných dní, kterých je bohužel vždy méně než těch druhých :-). Hrdinou dne byl rozhodně Jirka;-). Druhý den jsem pak do emailu ještě dostal fotografii již odborně ošetřených spirál z prvního jarního depotu. Je to krása, tak se také pokochejte ;-).

Příchod na lokalitu

Rychlá instruktář a jde se na to.

Na svahu

Svah byl hodně příkrý a s Žabákovým velkým talířem to nebyla sranda.;-)

Zase svah

Kusy, které nebyly tak příkré, nás opakovaně lákaly. Chodilo se tady lépe.

Pilot nad těžební jámou

Dobrých dvacet minut kutání s novu GM4 a .... no nebylo to ono :-D.

Kameny a pařezy

Nic nechodilo a tak se šlo i pod kameny. Byla to těžká dřina a stejně nic.

Depot

Pak to ale přišlo. Nejrovnější místo, každý tady prošel, ale ten šustík na hranici dosahu kopal jenom Jirka. Asi se mu už do svahu nechtělo :-D

Vočumování

Když padne něco takového, tak se už moc nehledá. ;-)

The hero of the day

Budiž Ti to přáno Jiříku.

Sekerka

Sekerka je venku.

Pokračování

Sekerka je venku, ale tím to nekončí.

Spirála

Maličkatý nápažník, možná pro dítě?

Ufo

Předmět který se neurčil.

Ufo 2

Ani tady nebyla identifikace jednoznačná.

Nápažníky z minula

Takto  to vypadá, když projdou ty zelené krásky laborkou.

 

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru