Tradiční zakončení sezóny na Ďáblu

e to doslova šílené jak čas letí, ale zase tady máme konec sezóny a s tím spojený již tradiční výstup na pekelníkův kopec. Ti, kteří ještě tuto naší tradiční akci neznají, se jedná o kopec, který je geometrickým středem Čech. To, že nese jméno Ďábel je věc asi samozřejmou :-).
Na kopci budeme tentokrát hledat zlatý srp druida Panoramixe, kterým osekával jmelí a také rozoraný depot koníků, což je věc značně neobvyklá a slyšel jsem o ní jenom jednou, ale máte šanci si vyzkoušet jak to vypadá, když se to najde. :-D Po úspěšném výstupu na kopec se sejdeme v Jílovém v restauraci u Floriana, kde se jako každý rok bude probírat celá uplynulá sezóna.

Po stopách druidů

Sraz je v 9:30 h na náměstí v Jílovém u Prahy (před prodejnou LP). Pak společně pojedeme pod kopec. Stoly u Floriána jsou zamluvené od 13:00h. Vzhledem k nutnosti rezervace budeme potřebovat potvrzení o účasti. (stačí zde pod článkem v chatu).

Těšíme se na všechny Elmara

P.S: Akce se mimo Tacuda, Freona a Elmary zůčastní také Libor Musil  (War Centrum Rudolec) a Pilotk (předseda Archeo LP)

 

Roztržitý druid

 
Je to zvláštní, ale kopec se Ďábel jmenuje údajně až od konce středověku. Do té doby nesl název Padělek.Oba názvy jsou příznačné a není divu, že kopec je geometrickým středem Čech. Teď ale k našemu roztržitému druidovi. Jak místní vědí, svahy Ďábla pokrývá dubový les a jmelí z dubu zlatým srpem useknuté, to je prostě to ono. Bohužel se tentokrát dost věcí zvrtlo a druid i se srpem se zřítil z koruny stromu. Přitom se mu ještě jako na potvoru roztrhl měšec plný římských a keltským mincí.
 
Celé místo jsme dnes prošli s druidíky Jamesixem a Andrewixem. Zdá se, že na kopci zůstalo opravdu vše a tak se máte na co těšit.
 
Druidové
 
druidove
druidove

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru