???

Další z nálezů při návštěvě v Mariánských Lázních, v lese hned vedle nože HJ. Nejdříve jsem zajásal, že je to přilba (podle toho prohnutí na lemu), ale záhy jsem zjistil, že je to litinové. Bylo jich v díře více kusů, tak je sem taky dávám. Před očistou to bylo celé černé, potom vylezla ta modrá a z druhé strany asi glazura. Tak asi nějaký litinový kotlík - armádní ???
Tloušťka cca 3 mm.

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Nicht identifizierte Objekte (1 Meinung), Besteck und Geschirr (1 Meinung), Metallgeräte und Teile davon (1 Meinung) Tomsn: Nicht identifizierte Objekte, Singer: Besteck und Geschirr, Drobek-bobo: Metallgeräte und Teile davon

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

???
???
???
???
???
???
???

Fundumstände

Lokalität:Karlovarský kraj
Bodenzustand:Feucht
Fundtiefe:3 cm
Verwendeter Detektor:Zerro II 30
6 Stimmen
6 Stimmen
angezeigt:
1093x,
Kommentare:
13,
Finder:
Radarek Radarek
Fotografiert:
der 15. Februar 2020,
Eingefügt:
der 22. Februar 2020

Kommentare

Dodatečně jsem zjistil, že v hotýlku byl za ww2 jakýsi kurz HJ. Majitel byl, jako všichni zdejší v té době, Němec.
Vyzpovídal jsem u rozhledny Hamelika ( kousek od Panoramy) jednoho starýho dědulu ( turistu z Německa ), pocházel odtud z nedalekých Sklářů ( Flaschenhütte ).
😊🕵️🙈😾

Hochu já ti nevím,jednou tady píšeš šílený elaboráty a podruhý se tady ptáš na stupidní rozsekanej smaltovanej litinovej hrnec..
Ne není to armádní.

To jsem chtěl vědět, díky. 👍👍👍 A vidíš, jak jsi hezky vstřícný - šlo to i bez té stupidity. 😁😁😁😁

Omyl, nejsem vstřícnej pouze šokovanej!

:-D

V poho, to jde léčit !!!
😊🚑🏥💉😁

Jestli jsou terapeuticky doporučení ifantilní smajlící,tak to je výborná zpráva!

Neměl jsem sebou žádné čišteni, tu P08 jsem čistil tam, jen abych ji už, už mohl prezentovat - takovou jsem z toho měl ,,infantilní" radost.
Od paní uklízečky jsem si vypůjčil Savo a louh na záchody, pan kuchtík dodal ocet a sůl - vše jsem smíchal do dračího lektvaru a za 2 hoďky to bylo čisté.
😊☠️👹🐿️😊

Jo, díky. 👍👍👍 Jen kuchařovi to sežralo kastról - ani moc nenadával.
😊🐿️🐫🐕😁

Zaujímavé:
Archeologové našli vzácný kus hrnce, má křesťanskou symboliku.

Mezi stovkami úlomků keramiky na smetišti v centru Londýna našli archeologové něco opravdu vzácného. Kus opravdového litinového hrnce. který podle archeologů patří mezi vzácný pozůstatek křesťanství na Britském ostrově ve 4. století, kdy se jeho části zmocnili Římané. „Všimli jsme si, že na hrnci je nějaká modrá barva. Pak jsme si uvědomili že je to tzv. modrý smalt, což bezpohyby znamená ,že se jedná o raně křesťanskou symboliku. Podobných kusů se dochovalo na světových smetištích velice málo, proto jsou tak vzácné,“ poznamenal Adam Corsini, ředitel archeologické sbírky příborů a nádobí v Londýnském muzeu

Přesně takhle pracuje Sputnik! No ale vám to pro tentokrát promíjím pán Velkomožný. :-D 8-)

https://www.dayofarchaeology.com/author/acorsini/
Zřejmě něco z těchto jeho prací. Výtečné 👍👍👍👍👍👍
Jsem vcelku rád a vděčen, že ještě stále pořád někomu vadím. Kdyby po mně ani ten pes neštěkl, tak jsem obyčejná, mizerná nula ( kolega Nula jistě promine ).
😄🐧🐎🤷🙈😊

no, přátelé drahý, ono to tak nějako vyplyne z těch nálezů kolem, našlo se hodně války, tak pak už v té euforii se něco najde a je to taky válka....i když jen hrnec
- p. surmajka, totok není ten Váš uvedený případ, ale vďaka za vstup, no hrnec tento byl v inventáru zmíněnej ubytovni a s armádou bych ho spojil -/maximálně/-, že je celkem možné, že v něm mladým fricům vařili haluški

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben