Ag PRSTÝNEK

Včera jsem se zde pochlubil Ag přívěškem a jen tak mezi řečí jsem zmínil i prstýnek. Při čištění velké překvapení. Pod vrstvou hlíny na mě vykouklo stříbro.
průměr 23mm
váha 2,58g

V sobotu jsem byl hledat v lese se svou 7letou dcerkou. Já mával klackem a ona za mnou pobíhala s dohledávačkou a malou plastovou lopatkou. Zapípal takový nijaký signál, tak jsem rýčkem vydloubl kus hlíny projel drn cívkou a kývl na ni, je to venku pusť se do toho. Zapla dohledávačku a začala rýpat do drnu. To já už ale pokračoval dál. Jen tak po očku jsem sledoval, jak pečlivě zahrabává díru, přihrnuje jehličí a pokládá na ně větvičky. Nikdo by nepoznal, že jsme tam kopali, joo pečlivka po mamince. Doběhla za mnou a ukazuje co vyhrabala. Kolečko celé od hlíny, vypadalo to jako takovej ten konec brokové patrony. Co to je? Píchl jsem do toho prstem a hlína ze středu vypadla. Co to je? Kroužek na ptáky, nebo prstýnek. Zaradovala se a šoupla mi to do krabičky s nálezama. Já už na to dál nemyslel, malá měla radost z rezavého kroužku a pokračovali jsme dál. Byl to suprovej den, dva stříbrné šperky a pěkná procházka.

Dokázal by někdo aspoň přibližně určit, jak to je staré?

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: 7. Freundschaft, Liebe, Verlobungsringe (10 Meinungen), 2. Silber Ringe (6 Meinungen)
Master2: 7. Freundschaft, Liebe, Verlobungsringe, petroff: 7. Freundschaft, Liebe, Verlobungsringe, Argill: 7. Freundschaft, Liebe, Verlobungsringe, Kroo: 2. Silber Ringe, boh.rex: 2. Silber Ringe, nastezce: 2. Silber Ringe, Spendlik: 2. Silber Ringe, Ladik: 7. Freundschaft, Liebe, Verlobungsringe, kamenozrout: 7. Freundschaft, Liebe, Verlobungsringe, : 7. Freundschaft, Liebe, Verlobungsringe, zizka: 2. Silber Ringe, Rozik83: 7. Freundschaft, Liebe, Verlobungsringe, nadlacan: 2. Silber Ringe, nikamov: 7. Freundschaft, Liebe, Verlobungsringe, tutovka: 7. Freundschaft, Liebe, Verlobungsringe, Sacco16: 7. Freundschaft, Liebe, Verlobungsringe, Stimme des Admins (?)

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Ag PRSTÝNEK
Ag PRSTÝNEK
Ag PRSTÝNEK
Ag PRSTÝNEK
Ag PRSTÝNEK
Ag PRSTÝNEK
Ag PRSTÝNEK

Fundumstände

Lokalität:Olomoucký kraj
Bodenzustand:Trocken
17 Stimmen
17 Stimmen
angezeigt:
944x,
Kommentare:
4,
Finder:
Blazej Blazej
Fotografiert:
der 9. Mai 2020,
Eingefügt:
der 10. Mai 2020

Kommentare

r-u - 1872-1921 - Ag 750/1000

Díky moc.
je to hlava šelmy (lev,tygr) hledící do leva, na pravo je číslice 4. Ta druhá značka je špatně čitelná, něco jako K2 , R2 , E2 .. asi označení mincovního úřadu.

To stáří by taky pasovalo. Místo nálezu trvale osídleno od konce 17 století a po roce 1945 všichni vysídleni. Potom komplet zalesněno a nikde ani živáčka.

Asi se tam ještě vrátím. :-)

Krásný prsten, gratulace vám oběma :-O :-D ;-) :-) :-D

Díky, jsem spíš kolečkář, ale to je vlastně taky kolečko, takže radost veliká. ;-)

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben