Artefakt (možná zbytek kopí)

Materiál Fe

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Nicht identifizierte Objekte (1 Meinung) Schonauer: Nicht identifizierte Objekte

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Artefakt (možná zbytek kopí)
Artefakt (možná zbytek kopí)
Artefakt (možná zbytek kopí)
Artefakt (možná zbytek kopí)
Artefakt (možná zbytek kopí)
Artefakt (možná zbytek kopí)
Artefakt (možná zbytek kopí)
Artefakt (možná zbytek kopí)

Fundumstände

Lokalität:Středočeský kraj
Bodenzustand:Feucht
Fundtiefe:22 cm
Verwendeter Detektor:Ace 150
0 Stimmen
0 Stimmen
angezeigt:
928x,
Kommentare:
18,
Finder:
angell.1985 angell.1985
Fotografiert:
der 29. Januar 2015,
Eingefügt:
der 29. Januar 2015

Kommentare

Tak tuhle poznámku jsem nepochopil

ve sběru to ještě vezmou ;-)

Tak to mi přijde jak velice hloupý názor.Jen dodám,že ten lesk udělala elektrolíza,ale to někoho s názorem všechno vyhodit zajímat nebude.Nevím jak vy,ale já nejsem zastánce toho ,že jediné co má cenu je zlato a stříbro.

Ale to ti taky nikdo nevnucuje . jen že tohohle železa ještě dotáhneš z pole metráky ;-)

Mohl by jste mi tedy jako odborník prozradit kde berete jistotu toho co to určitě není?Nemyslím to špatně,ale rád bych věděl podle čeho jste to konkrétně poznal.

Konkrétně se mrkni do katalogu artefaktů a nebo do strejdy googla a zadej si kopí . jestli nějaký takoví najdeš ,složím poklonu ;-)
Ale vím, že tohohle je na polích dost a ještě takových kousků z pluhu najdeš pár ;-)

Pluh který má ostří z obou stran,k jedné straně se zužuje na 2 cm, uprostřed je rýha a má listpový tvar tak o takovém jsem nikdy neslyšel.

Nebudu se hádat jestli je to z žebřiňáku nebo pluhu , protože tyhle kousky ti asi určí jen někdo od zemědělců a ještě těch starých . Ale mám taky jedno stoprocentní kopí a řekl bych , že zkoro to samé , jen to není kopí , ale od žebřiňáku kus kování ;-)

Jo a tím googlem jsem hledal a našel podobné,ale mě prostě přijde že to co jsem našel není celé...že mu chybí špička a kus jedné strany...

Tady spíš chybí kus toho konce . kdybych našel fotku toho svýho železa , tak ti ju pošlu .

Promiň přál bych ti to kopí, ale spoustu jsem podobných z pole odvezl do šrotu. No snad ;-).

Nevím no,ale v porovnání s krojidly co jsem už našel je tohle daleko slabší a jiný i tvarově

Část krojidla z dřevěného pluhu

Mě se líbí tvůj postoj. Nevím co to je,chcu to vědět a určitě to je to co jsem řekl a ostatní to neví a nebo ví,ale blbě. A to se stalo u obou artefaktů.

Když to shrnu tak sem jen napsal,že mi to jako krojidlo prostě nepřijde a ani na internetu jsem takové nenašel.Já netvrdím že je to kopí...proto jsem tam taky napsal "možná zbytek kopí".Mě šlo jen o to vědět zda někdo něco totožného nenašel a neví přesně o co se jedná,ale tvrdit že je to krojidlo jen proto,že to má ostří....,ale štve mě to,že sem něco přidal a hned mi bylo odepsáno že to ve sběru vezmou a že je to kopí z 20.století.Nejednou jsem tady byl svědkem toho a vím to i z vlastní zkušenosti,že dost lidí sem napsalo názor o bezcennosti nálezu a pak se u archeologa ukázalo,že nález cenu měl...viz nedávno kus římské spony.

Mám pocit že by to mohl být soustružnický nůž,kovářsky dělanej. ;-)

krystova noho anděli o:-) :-D :-D bylo ti napsáno , to co by to mělo být , jestli si to necháš, nebo hodíš do šrotu je jen tvá věc . Pokud nesouhlasíš s určením, tak to zanes archeologovi a nech si to určit tam. Když ti tady napíše víc lidí , že to je kus pluhu a ty nevěříš, tak nemá cenu ti to určovat. Snad každej z nás našel v začátcích něco , o čem si myslel ,že je pecka a byl to jen kus železa .
Věř mi tohle je opravdu jen kus toho krojidla a krokohot má pravdu . ;-)

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben