Asi lzicka?

Zbytek asi lzicky s zeleznym jadrem.Potazeno mosazi? Nebo jiny kov? Napis neprectu. Nevi prosim nekdo? Vysoke Myto, pole.
Pridano jeste foto lomu lzicky.

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Besteck und Geschirr (17 Meinungen) Master2: Besteck und Geschirr, suk58: Besteck und Geschirr, GATTO: Besteck und Geschirr, cobasico: Besteck und Geschirr, jarkan: Besteck und Geschirr, : Besteck und Geschirr, Kapsa: Besteck und Geschirr, Balin: Besteck und Geschirr, Vari: Besteck und Geschirr, ZKUBLA: Besteck und Geschirr, wiky: Besteck und Geschirr, poustevnik48: Besteck und Geschirr, : Besteck und Geschirr, morgenmm: Besteck und Geschirr, nikamov: Besteck und Geschirr, francimon77: Besteck und Geschirr, : Besteck und Geschirr

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Asi lzicka?
Asi lzicka?
Asi lzicka?
Asi lzicka?
Asi lzicka?

Fundumstände

Lokalität:Pardubický kraj
Bodenzustand:Feucht
Fundtiefe:10 cm
Verwendeter Detektor:garet 250
2 Stimmen
2 Stimmen
angezeigt:
584x,
Kommentare:
7,
Finder:
Radarek Radarek
Fotografiert:
der 16. März 2019,
Eingefügt:
der 16. März 2019

Kommentare

Torzo lžíce to je, železné jádro tam nevidím ( proč by se blbá lžíce vyráběla tak složitě ?), materiál mi dle fota připadá jako silumín ( slitina Al a Si).

Z toho jadra lezlo rezave zelezo, ktere se usazovalo i na povrchu lzicky v miste lomu.

Nevím , z fotek nedokážu více posoudit. Zbytků lžiček jsem nalezl spoustu, žádná neměla Fe jádro, v 1.polovině 20. stol. se laciné příbory často ze silumínu dělaly.Náletová krusta může být způsobená složením půdy. Pokud ti to nedá spát, udělej pokus - přeřízni to pilkou, na čerstvém řezu uvidíš, zda se jedná o homogenní nebo plátovaný materiál. Hodnota nálezu je stejně nulitní, ještě jich najdeš mnoho.
Zdravím a přeji hodně nálezů(lepších).

Dobry napad, diky :-)

Některé byly ocelové pochromované (asi antikoro/anticorro ?). Vem magnet a zkus magnetizmus a hned budeš vědět. ...

Jak jednoduché.....Ano, lžička je magneticka2. Diky.👍

Značku/ky jsem bohužel nedohledal. Třeba se někdy poštěstí. Osobně jsem takovýchto "železných" příborů našel na starých smeťácích nespočet. Oni se na první pohled tváří, že jsou z nějakého jiného materiálu, ale to je jen tou povrchovou úpravou a člověka to docela oklame. ...

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben