Říman

Díky za určení! Teďka už vím, že je pravý. Dneska jsem šel hledat na pole na pár hodin i přes neúprosný pařák s tím, že snad padne pár zajímavých koleček. Došel jsem na místo, ale i přes to, že bylo něco po čtvrté odpoledne, slunce pralo víc jak ve 12 hodin, takže po zhruba 30 minutách hledání jsem se přesunul do částí pole kde byl stín.

Ironicky jsem očekával, že ve stínu nic nenajdu, protože pokuď tam byli přede mnou nějací hledači, tak nejspíš v létě udělali to samé a šli na tu stejnou malou část pole, kde byl stín, ale ten pařák se nedal přežít. Po cca půl hodině hledání ve stínu mi naskočil relativně silný signál, který mi nepřipomínal ani klasický plechovkový signál, ani typický mincovní měděný. Po dvou minutách hledání dohledávačkou se mi to malé kolečko konečně podařilo najít. Opravdu jsem si ze začátku myslel, že to musí být kopie, takže infarkt nebyl, ten přišel až později jakmile jsem zjistil, že je pravý :D

Edit: Nález byl odevzdán do muzea

Angaben über die Münze

Identifizierte Münze: Antoninus Pius (138–161) – Denarius (Denár) (č. 4280) Antoninus Pius (138–161) Denarius (Denár)

Ansichten der Benutzer

Durchschnitt: 15,0 mm
Gewicht: 2,37 g
Gebiet der Prägung: Řím (3 Meinungen)
Landesherr: Antoninus Pius (138–161) (3 Meinungen)
Prägungsjahr:
Nominal: Denarius (Denár) (3 Meinungen)
Material: Stříbro (Ag) (2 Meinungen)
Nr. der Münze: Antoninus Pius (138–161) – Denarius (Denár) (č. 4280) (3 Meinungen) sextus: 4280, Kapsa: 4280, B1end: 4280

Melden Sie sich an und helfen Sie, diese Münze zu bestimmen.

Fotografie

Říman
Říman
Říman
Říman

Fundumstände

Fundtiefe:2 cm
Verwendeter Detektor:Nokta Legend
24 Stimmen
24 Stimmen
angezeigt:
2372x,
Kommentare:
12,
Finder:
B1end B1end
Fotografiert:
der 14. August 2023,
Eingefügt:
der 14. August 2023

Kommentare

Pravý bude,a jen si tipnu Vespasianus (69 -79 n.l.) Denár

Stopro origo, parádní denárek! ;-) Tohle se na naše území dostalo díky obchodu mezi Římem a Germánií. Na území F-M působil tehdy germánský kmen Kvádů. ;-) Pecka, gratulace! :-)

Díky, tak to mám šílenou radost. Najít Římana byl můj detektorářský sen. Upřímně jsem nečekal, že se někdy splní pokuď bych nejel někde na jih Česka nebo do Itálie, ale jde vidět, že i tady u Frýdku to jde :-D

Až příjdu domů udělám pořádné fotky a doplním údaje.

Tomu rozumím, ten sen jsem měl taky. Teď si představ, že naposledy měl tenhle denár v ruce nějaký barbar před 1800 lety. Celkem mazec. 8-)

denár Antoninus Pius

To máš kliku, to my tady na ZČ nenajdeme. Parádní.

Určitě kopie - ty já sbírám, můžeš mi ji poslat, prosím??? :-D :-D

mony: Zase tam v sudetech ale máte spoustu druhoválečných věcí, to zase moc nenácházím tady pokuď nejedu někde daleko za Ostravu. Já jsem do dneška ani netušil, že se tady Římani dají najít, ale určitě to nebude častý nález když je to můj první za 250+ hodin.

prospektor: Jasně, už se veze českou poštou :-D

8-)👍👍

Nojo, tak já s ním teda počítat nebudu, noooo.... :-D :-D :-D
Jestli jsi našel římana za cca 250 hodin hledání, tak to jsi šťastlivec - někdo nemá to štěstí ani za tisíce nachozených hodin... ;-)

Jak uvedl Sextus - denár Antonina Pia
https://www.wildwinds.com/coins/ric/antoninus_pius/RIC_0078c.jpg

Perfektní! Gratuluju, taky ho mám 8-)

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben