Bojím se bojím, že umře...

Zdravím všechny lovkyně a lovce, v nádherném lesíku pípl krásný signál. Kopu, kopu a narazím na kámen. Říkám si: "Poklad! a pod kamenem". No nebyl pod kamenem, ale těsně u něho. Ale ač nebyl zas tak hluboko, byl již ve světlé hlíně. Asi bude starší. Jenže mi jaksi mizí před očima. Druhý den se z něho začal sypat prach a nyní úplně odpadává. Bojím se jakkoli čistit. Asi ho namočím do vosku a šup s ním do igelitového sáčku než se mi úplně rozpadne. Co myslíte?

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Schnapper aus Wimsbach (1 Meinung), Messing (1 Meinung) Petra14: Schnapper aus Wimsbach, Kapsa: Messing

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Bojím se bojím, že umře...
Bojím se bojím, že umře...
Bojím se bojím, že umře...
Bojím se bojím, že umře...
Bojím se bojím, že umře...
Bojím se bojím, že umře...

Fundumstände

Lokalität:Středočeský kraj
Bodenzustand:Trocken
Fundtiefe:15 cm
Verwendeter Detektor:Garett 400
2 Stimmen
2 Stimmen
angezeigt:
531x,
Kommentare:
8,
Finder:
Petra14 Petra14
Fotografiert:
der 20. Juni 2023,
Eingefügt:
der 20. Juni 2023

Kommentare

Já myslím, že nemá cenu zachraňovat. ;-)

no, já bych zkusil lipové the a zábal z levandule :-D
- to je fakt ten snajper z wimsbachu??
- no, ten už má své za sebou, je to chválihodné, že se snažíte zachránit i knofl, ale jestli se v tomto případě příčit přírodě a osudu??
- jináč, ty lístky jiřinky se ke knoflům převelice hodí, p. kolegyně !! ;-)

A podle čeho soudíš, že je to erbovní Schnapper z Wimsbachu? Já tam tedy nevidím prakticky nic.

Víš máš výhodu. Jsem profesionální a certifikovaný hrobnik. Moc nás v této zemi není. Věř že se o to nebožátko postarám mělký hrob aj výstelka bude. Ze smrkového ☝️😓 postarám se fakt slibuji. Jsem profesionál ☝️☘️🙏 a jelikož jsem bývalý muzikant tak mu zahraji na trubku. Radeckého pochod ☝️👍 krásné rozloučení bude. . 🙏☝️👍☘️😱 Neboj přijdou lepší ✌️☘️👍🏅

Mě tam ten erb taky nějak nevychází.

Nech ho důstojně odejít... 😊

Jedna sa s najvacsou pravdpeodobnostou o gombik z obdobia 1750 - 1820. Ak si vsimnete, tak na celnej strane je po vnutornom obvode ako keby kruh. Tento priestor medzi krajom a touto liniou bol zdobeny gravirovanymi ciarami vystrelujucimi od stredu smerom von (pod uhlom asi 60 stupnov) .... uplne na spicke prednej strany bol motiv pripominajuci kvetinu - pomerne podobny generalskym gombikom ... bohuzial som nemal stastie vidiet zachovalejsi stav. Gombik byval povodne pozlateny. Je pomerne velka pravdpeodobnost, ze sa jednalo o nejaku uniformnu zalezitost .... bohuzial akekolvek poznatky z tohoto obdobia ziskavam len velmi skromne. Livrej to urcite nie je .... u tohoto typu by sa pre mna jednalo o novu zalezitost.

Moc děkuju všem za rady :-) ;-), já vím není to ten snajpr....to jsem se šeredně uklikla :-D :-/ a prosím prosím hoďte tam normální určení. Já už to rychle opravila. Ale už to tam zůstalo.

lukegoss: bohužel na staré knofle asi meducínu nemám :-( :-)
Hrobar2: :-D, když já ráda zachraňuju. Ať je to zabloudilá vosa, pejsek s poraněnou pacičkou nebo chudáček knoflíček. Inu někdy se nadá nic dělat :-( :-)

Horasul: děkuju za užasné informace. Už jen kvůli nim stálo za to nebožáka vykopat a alespoň nafotit. Jestě jednou děkuju :-).

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben