Bronzový nůž

Vypadá na dvoubřitý. Dobu přesně určit nedokážu. Nález lesní.

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Dolche, Messer, Schwerter (11 Meinungen), Sicheln (7 Meinungen) keksos1: Sicheln, pipta_1: Dolche, Messer, Schwerter, : Sicheln, adamos: Dolche, Messer, Schwerter, PetrVI: Dolche, Messer, Schwerter, jajan: Sicheln, GATTO: Dolche, Messer, Schwerter, liger: Sicheln, Solidus: Dolche, Messer, Schwerter, Ady666: Dolche, Messer, Schwerter, DrUzel: Dolche, Messer, Schwerter, Drapal: Sicheln, tamasek1: Sicheln, Frank.Burns: Dolche, Messer, Schwerter, hranda: Dolche, Messer, Schwerter, jurajj87: Dolche, Messer, Schwerter, Artur: Dolche, Messer, Schwerter, Corax: Sicheln

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Bronzový nůž
Bronzový nůž
Bronzový nůž

Fundumstände

Lokalität:Jihomoravský kraj
Bodenzustand:Feucht
Fundtiefe:27 cm
Verwendeter Detektor:WhitesPrizmIII, cívka SEF Ultima
4 Stimmen
4 Stimmen
angezeigt:
2681x,
Kommentare:
10,
Finder:
Artur Artur
Fotografiert:
der 25. Mai 2013,
Eingefügt:
der 25. Mai 2013

Kommentare

Mě to připadá jako zlomek srpu, máš tam zřejmý oblouk a nože znám jen jednostranné třeba zde:http://www.esbirky.cz/hledat/material/17389/?sort=NAZEV&itemsPerPage=20&page=35

Při bližžším prohlížení lze poznat škrábance od broušení a ty se rozbíhají k oběma břitům. No dvoubřitý srp mi nepřijde logický. Navíc to ulomení na konci je jen malinká část odpovídající náběhu na střenku. I výztuha čepele tu končí, takže srp jsem docela zavrhl.
Dík za komentář i za odkaz, ale ten nějak nejede. :-(

Ulomek srpu, taky bych řekl

Zvláštně zaoblenej nebo odlitek,polotovar :-/

Srp to nebude. To prohnutí lemového žebra ukazuje na nůž. Chybí tam držadlo. Nebude to typický řap, ale prolomené držadlo. Můj názor je podunajský typ.

Srp to nebude. To prohnutí lemového žebra ukazuje na nůž. Chybí tam držadlo. Nebude to typický řap, ale prolomené držadlo. Můj názor je podunajský typ.

Ještě jsem zapoměl dobu. Pozdní doba bronzová, kultura popelnivových polí :-)

Nepřu se ,ale ten odkaz mi jede,dobře jej přemázni a celý.Se Zlomky je vždy potíž. ;-)

Odkaz už jede, dík.

Solidus:
Díky pěkně za určení.

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben