Číňan na moravském poli:)

Ahoj lovci, včera mému klukovi padl krom jeho lesní životní dvacítky Josefa II (viz předchozí příspěvek) i tento polní pravděpodobně stříbrný odznak nějakého číňana či dalšího asiata (Ho-či-mina…) poblíž. Prosím, poradíte? Za mne by to mohl být Mao Ce-Tung, ale jistotu nemám, střílím pouze od boku. Průměr odznaku je 22 mm, váha je 2,2 gramů. Materiál dle lesku, váhy a místy tmavé patiny tipuji na stříbro – ze zadní (připínací) strany odznaku jsou vyraženy dva znaky připomínající lístečky, teoreticky by se mohlo jednat i o punc, ale opět jen hádám – ani na české, natož pak čínské punci nejsem odborníkem. Pokud se jedná opravdu o stříbro, pak by mě zajímalo, komu tyto odznaky byly určeny, běžným soudruhům asi ne. Kousek od nálezu odznaku se ještě povaloval tento knoflík s hvězdou, možná to spolu nějak souvisí. Každopádně pro mne velká záhada, kde se toto na (jiho)moravském poli vzalo, asi zde vedla nějaká Maova stezka či zde předávali své zkušenosti našemu lidu soudruzi z Číny.

Za případné postřehy a názory k tomuto nálezu (kdo je na odznaku vyobrazen, zda může jen na zadní straně odznaku o čínský punc) budu rád. Děkuji.

Ať vám to pípá:)

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Abzeichen, Medaillen, Plaketten (1 Meinung) Barini: Abzeichen, Medaillen, Plaketten

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Číňan na moravském poli:)
Číňan na moravském poli:)
Číňan na moravském poli:)
Číňan na moravském poli:)
Číňan na moravském poli:)
Číňan na moravském poli:)

Fundumstände

Lokalität:Jihomoravský kraj
Bodenzustand:Feucht
Fundtiefe:6 cm
Verwendeter Detektor:minelab vanquish 440
18 Stimmen
18 Stimmen
angezeigt:
3052x,
Kommentare:
8,
Finder:
Barini Barini
Fotografiert:
der 21. August 2023,
Eingefügt:
der 21. August 2023

Kommentare

Že by sám veliký Mao?
Zajímavý nález z naši kotliny.👍

Vypadá to na toho bolševika.. 8-)

Možná takovýho něco?

https://photos.app.goo.gl/zwo5vwcGtuHzba4Q7

👍😊

https://www.google.com/search?q=abzeichen+mao&tbm=isch&ved=2ahUKEwjLgrX68u-AAxXFNuwKHW7GD6EQ2-cCegQIABAA&oq=abzeichen+mao&gs_lcp=CgNpbWcQAzoHCAAQExCABDoICAAQBRAeEBM6CAgAEAgQHhATUJoFWMshYJYkaABwAHgAgAGoAYgB6AuSAQM5LjaYAQCgAQGqAQtnd3Mtd2l6LWltZ8ABAQ&sclient=img&ei=eXjkZIviI8XtsAfujL-ICg&bih=624&biw=1366&client=firefox-b-e

Kluci, díky za všechny příspěvky! Z těch odznaků Mao Ce Tunga na googlu (viz příspěvek Cobasica se mi úplně zamotala hlava :-) Jsou hodně podobné tomu mému nálezu, leč na žádném z nich ze zadní strany nevidím možný punc stříbra, pakliže se o něj vůbec jedná. Neměl by prosím někdo odkaz na čínské značky punců? Sám jsem je nedokázal dohledat. Každopádně by byl stříbrný odznak pro chudý rolnický lid překvapením ;-) Za mne nepravděpodobné, byť materiál odznaku tomu napovídá, ledaže by zde na delegaci přijeli nějací výše postavení soudruzi.

https://www.google.com/search?client=firefox-b-e&sca_esv=559073772&q=hallmark+silver+china&tbm=isch&source=lnms&sa=X&ved=2ahUKEwitze3SpfCAAxXYhf0HHWndBYMQ0pQJegQIChAB

To bude Ag. ...

Perfektní, to bude něco na tento způsob, moc děkuji za zaslání odkazu. Kluk bude ráno štěstím bez sebe:) Dva stříbrné nálezy v jeden den ještě nezažil, na první rok zaučování se s detíkem slušný výkon. Já sám čekal na první stříbro (6 krejcar 1849) přes jeden rok.

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben